... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
tibie
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Re: E46/320D-zotrvačník

Nedeľa, 3. Februára 2013, 07:53

raduzz napísal:
Silenty na motore vymenene, jeden bol uplne rozpadnuty. Vibracie znacne stichli, startovanie aj vypinanie motora je konecne kultivovane. Pri pridavani su ale vibracie stale pritomne. Zviezol som sa s typkom co rozumie a vysledok = ulozenie kardanu, vzadu. Objednane - Lemforder. Po vymene zas napisem :)

Mne vibrovanie spojky a páky a ten čudný zvuk motora pri vypínaní robili tiež silenty motora, mal som obidva vytečené :)

lukassimor
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Augusta 2015, 09:13

Tak na A mojej bramborke 110kw to začalo vybrať keď stojím na mieste ako na tých sedačkach V nakupnom centre mám s toho obavu koľko to vydrží. Potreboval by som ešte mesiac potom sa do toho pustím... len ci môže to mať aj nejaké horšie následky? Keď vypína motor ako píšu iní tak to zaklepoce až mi srdci trhá. Otázka vydrží to ešte tých 2000km?

raduzz
Auto: BMW E46 320d '00
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Augusta 2015, 09:20

dlho som nenapisal - po oboch ulozeniach sa ukazalo ze bolo treba vymenit klby v kardane, teda celkovo repas. po tom sa auto uplne zmenilo :) doteraz spoko.

zippo1172
Auto: bmw e46 330cd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 10. Augusta 2015, 20:44

Zdravim chcem sa poradit a opytat blizsie ku mojmu problemu(neproblemu) neviem si rady no dufam ze je to normalne. Pred 5dnami som menil komplet spojku(lamela keramicka,pritlacak,lozisko,dvojhmotu) vsetko sachs( pritlacak race a lamela keramicka race 6padlova)
Poskladal som vsetko ako ma byt vystredil som spojku a zlozil. Testujem auto a netusim ci je to v poriadku alebo nieco je zle. Akonahle zosliapnem spojku v nejakom rychlostnom stupni tak pri momentalnom zosliapnuty spravy suchotavy az piskaci zvuk ale len velmi kratko taktiez ked idem podradovat z 3 na 2 napr. Alebo z 4 na 3 stupen. Stlacim spojku pustam ju a v polke to iste taky suchotavy az piskaci zvuk na sekundu kym ju uplne nepustim. Vykon teda prenasanie krutiaceho je uplne skvele. Vykonovo je vsetko super len ten zvuk. Najazdene mam na tejto spojke len 150km co je dost malo este. Cize sa pytam ci je to normalne a musi si ta spojka sadnut este alebo nieco je zle? Neviem ako sa sprava keramika s tym trasenim pri rozbiehani to je normalne ale ten zvuk mi nejde do hlavy. Nestretol sa s tymto uz niekto?

Jazzman
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Bratislavský

Sobota, 12. Septembra 2015, 23:47

zippo1172 napísal:
Zdravim chcem sa poradit a opytat blizsie ku mojmu problemu(neproblemu) neviem si rady no dufam ze je to normalne. Pred 5dnami som menil komplet spojku(lamela keramicka,pritlacak,lozisko,dvojhmotu) vsetko sachs( pritlacak race a lamela keramicka race 6padlova)
Poskladal som vsetko ako ma byt vystredil som spojku a zlozil. Testujem auto a netusim ci je to v poriadku alebo nieco je zle. Akonahle zosliapnem spojku v nejakom rychlostnom stupni tak pri momentalnom zosliapnuty spravy suchotavy az piskaci zvuk ale len velmi kratko taktiez ked idem podradovat z 3 na 2 napr. Alebo z 4 na 3 stupen. Stlacim spojku pustam ju a v polke to iste taky suchotavy az piskaci zvuk na sekundu kym ju uplne nepustim. Vykon teda prenasanie krutiaceho je uplne skvele. Vykonovo je vsetko super len ten zvuk. Najazdene mam na tejto spojke len 150km co je dost malo este. Cize sa pytam ci je to normalne a musi si ta spojka sadnut este alebo nieco je zle? Neviem ako sa sprava keramika s tym trasenim pri rozbiehani to je normalne ale ten zvuk mi nejde do hlavy. Nestretol sa s tymto uz niekto?

Kolko ta to cele vyslo, prosim Ta? Mna to caka co nevidiet..

zippo1172
Auto: bmw e46 330cd
Kraj: Prešovský

Piatok, 9. Októbra 2015, 12:08

Jazzman napísal:

Kolko ta to cele vyslo, prosim Ta? Mna to caka co nevidiet..

1400e cca.

raduzz
Auto: BMW E46 320d '00

Piatok, 9. Októbra 2015, 12:23

pri 12-15 rocnych e46-kach (320d) je to uplne zbytocne do auta s hodnotou 2500-3000e davat 1400 do opravy - cira blbost. to ked budem mat dat takyto vydavok, tak tu kraksnu predam :P

The Stig cousin
Auto: BMW F31 330xd

Streda, 18. Novembra 2015, 09:53

Nejdem zakladat novu temu ale spytam sa rovno tu.
Od akeho vyrobcu by ste mi odporucili zotrvak a komplet spojku? Chcel som SACHS ale teraz sa mi vyskytla ponuka kupit LUK v lepsej cene...
Ide o 320d 110kw s chipom.

Dik chalani
Niektorí hovoria, že si nedokáže správne navliecť ponožky a že si pivo otvára o svoje varlata...My vieme, že mu hovoria Stig

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Streda, 18. Novembra 2015, 10:16

podla mna je to jedna prdel, aj ked sach je lepsi troska, ale pozor, predavaju sa vacsinou prebalene conske shity v krabiciach sachs a origo označením na dieloch :mrgreen: ak, tak kludne zober aj LUK, davame to skoro do vsetkeho :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

The Stig cousin
Auto: BMW F31 330xd

Streda, 18. Novembra 2015, 10:37

Ako jednoducho rozoznam ci ide o cinsky shit? :D
Niektorí hovoria, že si nedokáže správne navliecť ponožky a že si pivo otvára o svoje varlata...My vieme, že mu hovoria Stig

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Streda, 18. Novembra 2015, 11:09

no podla man nijako, vsetko je to vymakane, este aj hologramy na krabiciach, tak isto ako oleje :mrgreen:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 19. Novembra 2015, 09:30

Zistis to tak po par mesiacoch pouzivania. Ja som tak kupil LUK a po necelom roku som menil zase...ono to ide, ide, ide a z nicoho nic priznaky, ako keby tam bol uz zotrvak s 200TK. Ked som to dal reklamovat, dosli mi, ze bol spaleny zotrvak. Bolo to proste vyrobene z .... ani neviem! Potom som zase kupil LUK...ten isty, ale bol asi o 80 eur drahsi, a ten uz drzal a verim, ze este dlho bude.

6kamil6
Auto: G01 20d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 21. Novembra 2015, 08:28

zippo1172 napísal:

ked si ako pises skladal nanovo celu spojku tiez potrebuje cas lez si sadne, daj jej 500km a uvidis potom
BMW G01

ex: BMW f31 110kw
BMW e87 89kw
BMW e46 110kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných