Dlouho jsem tu nedával žádnou aktualizaci, tak sem nahízím vše co se událo :)
Tak konečně mám ty správné redukce :)
Nebudeme troškaři

Je to přesná kopie verze 300mm.de

Brzdiče složeny:

Dneska dorazily správné velikosti patřičných brousidel :)

Takto nějak si myslím že to stačí, na omak je to perfektně hlaďounké takže postačí :)
Brzdiče jsou konečně na svém místě :) Jedna strana usazena, pro dotaz proč je dole ořezanej ten plech, tak odpověď je jednoduchá - zkoušel jsem předtím jiný typ redukce, kde bylo potřeba říznout i dole :-/ Jako rozhodně to není plug&play stavba jako ty 312mm ve předu, musí se fakt dost okrájet krycí plech a ubrousit žebro na držáku třmene, origo šrouby nemůžou držet redukci, protože jsou moc dlouhy a vadí potom držáku třmene.
Další věc je hadice, nemá někdo typ z čeho použít hadici, která je kratší jako serie E30? je to zbytečně dlouhé, tím, že se to posunulo směrem k brzdové trubce. Ne že by to bylo jako nějak extra špatně, ale o 2-3 cm může být kratší. Na foto jde vidět jak se hadice kroutí směrem nahoru.

Každopádně opticky je to parádní rozdíl a jen vzhledově to v kole přidí 100bodů k machrindexu

Začal jsem čištěním původních předních spon stabíku :)

Potom jsem si musel nechat vyrobit držáky vzpěry z jednoho kusu materiálu a trochu jsem je zesílil rovnou

Stabíky tam šli až exklusivně dobře, na první dobrou jsem je stáhl do spon i se strongflexama :)

škoda že ta poloha stabíku není úplně ideální, tak jak bych chtěl - aby páky šli na sebe kolmo, zase na dlouhou vzpěru by se už asi vytrhly spony z kastle, to už by ty plíšky nedaly :-/

Výměna benzínových hadic na Cath-tanku za opletené s lepšíma stahovačkama (dokonce jsem přemýšlel o předělání na šroubení...) v kufru to totiž smrdělo jak na benzínové pumpě

a zbytečně to smrdělo i pak dovnitř, zatím se to tváří, že by od toho mohl být pokoj.

Pak už jenom ježdění, ještě se starou hlavou... ale kdo se na tom má chodit jenom dívat

Takhle při neděli jsem si udělal pár solidních fotek po delší době ... :)

Takže dneska první letošní půlhodinka na dromu... :)

Dojmy:
Brzdy ? Exceletní, po sednutí zadních desek se chod doladil k dokonalosti, kdy jsou krásně dávkovatelný a změna HBV nebude nutná vůbec. Jako takto pozdě na brzdy bych nevěřil, že někdy budu moci jít

jedinej konkuretn dneska byla E92 GT4

Do zadu jsem si objednal HAWK HPS, nebude nutné dávat HP+ , protože v zadu se nebudu pohybovat v teplotách nad 300"C určitě

Sedačky, boční vedení perfekt, pásy podržely, jistota v každém manévru je k nezaplacení :)
Stabíky? tady nevím ... jako je varianta, že zadní gumy asi přes zimu někdo navoskoval, protože jinak nevím jak bych na 200/625 mohl někdy driftovat

jako auto v nájezdu stabilní, ale pod plynem bylo strašně přetáčivé na výjezdu. Stabíky jsem dal na tu nejtužší pozici, náklony tam nějaké jsou, ale jestli větší nebo menší... Takže je budu muset zkusit dát na měkčí pozici, zda to auto nebude trochu čitelnější na výjezdu.
To zase bude laborace....
Každopádně ve předu musím zvětšít odklon z 2,4 na 3,0 pokud mě pustí uložení. Slick v ploše 4-5 mm a z venku roztrhanej už dpč
A nějaký videjko z venku :)
https://www.youtube.com/watch?v=e8KRqsaEWVI&feature=youtu.beZase se něco přikoupilo

Nakonec po referencích padla volba na innovate, ačkoliv to zatím využiju poze jako zobrazovač... na korekce třeba později :)
No a ještě brusivo pro zadní nápravu... řekněme ekvivalent k DS2500, ale ve své podstatě spíše k DS performance, ale maximálně 370"C na zadních deskách bude horkotěžko

:)

Trochu jsem za menšího provozu natočil budíky :) akcelerace asi nic extra, víc se mi líbí to brždění teďka
https://www.youtube.com/watch?v=5H4K9sjn02MA tady trochu toho zpomalování....
https://www.youtube.com/watch?v=oYWd2VkjEmMJe to až s podivem jak to sání na ty kanály nepasuje...

Dneska poslední tři hodiny s dremlem a sání spasováno na hlavu a příští týden proběhne asi operace zase

No dneska jsem se pustil do procesu výměna kedlubny...

všechno celkem pohoda až po sundání hlavy

Budík na bohatost jsem si měl koupit jako první věc kua, motor jezdil na chudobnější směs.
Vyhořené těsnění mezi válci, bylo i zapečené na bloku a celé se rozpadlo.

Písty sice neťukaly už do hlavy, ale byly proklatě blízko, jelikož jsou na pístech začištěné mapy. Kupodivu sací ventily nejsou doťukané, tak si nedovedu vysvětlit jak je možné, že po každém okruhu se rozhašily sací ventily?!

Schrick vačka se dost vydrolila od posledního seřizování ventilů. Vačka není vydřená, je krásně hlaďounká, alep rostě loupe se... jako tahle vačka je fakt prokletá, nerozumím tomu jak se tohle stane

Svíčky jsou do bíla, i ventily jsou zašedlé...

Hlava je jinak na zabroušení a výměně výfukových vodítek - pro ladiče m20 horší zpráva - origo nová vodítka nejsou a nebudou. Takže druhoška, která se bude muset upravit trochu (délkově).
No nic, objedná se nová vačka, sprška ucpaná není, tak nevím zda ji budu objednávat novou. Těsnění, šrouby a další věci a doufám, že zbyde na hypotéku

V mezičase jsem se pustil do instalace ne až tak většího, ale hlavně novýho oil chladiče...
Nejprve bylo potřeba našroubovat mezikus z M20 bez termostatické přiruby.

Termostat "Mocal" - samozřejmě čína :)

Naskládáno i se sendvičem pro čidla

starej chladič už to měl za sebou...

Porovnání chladičů , novej "setrab"... samozřejmě čína :)

Po přiložení mtechu jak to bude cca sedět, jako klidně se mohl vzít o pár řad vyšší :) :

trocha pásoviny a držák je na světě :)

Na zkoušku dopasováno, hadice se musí zakrátit, přelisovat fitinky a může to být na hotovo :)

Dneska jsem jen zatím na nečisto zpytlíkoval regulátor na sání... ještě se to doladí podle termostatu, ale jinak asi gut :)

u čekání na vačici a zbytek, jsem doplnil už dlouho koupenej voltmetr, využil jsem jedno volné políčko a celkem se to tam hodí :) Nachystal si kabely pro lambdu a už to jenom složit vše

v mezičase jsem doplnil výbavičku ...

Předtím jsem měl kartingové OMP a teda oproti Alpinestars se můžou jít zahrabat, perfektní zpracování, sednou jak ulitý a velice příjemné :) Nejhorší je na nich ta cena ovšem...

A to jsou pořád nehomologované s vnitřním švem
Trocha Titanu z raketoplánu...

Dneska Letní Vánoce, dorazilo železo z říše :)
304" vačka + sada pružinek :)
Už se čeká jenom na titanové misky

Pupeny jako prase

Po zkoušce hledání nějakého již hotového držáčku na budčky, jsem se pustil do výroby vlastního, není to "original raritat hartge" , ale poslouží :)
Hliníkovej plech potáhlej koženkou, jen ten třetí budík je trochu zastrčený, ale je krásně natočenej na řidiče, takže pohoda :)

Dneska jsem pro zajímavost nafotil rozdíl mezi sériovou B25 a Dbilasem :) Nějak se ten palec nafoukl

titan dostan podobu...

Tak dneska to svým způsobem pokorčilo a zase se zastavilo...
po dnešním boji s českou poštou se mi dostali do ruk už hotové titanové misky (za něž patří obrovské díky Laďovi, že měl na mě nervy - občas jsem otravnej

)

vlastně jsem pak byl tak nasranej, že jsem je zapomněl ještě zvážit

ale odkadem určitě 50% úspora váhy :)
Namlasklo se to tam, teda zatlačovat ty dbilasový pružinky... žádná prdel

Nahaázela se vačka, vahadla, hotovec a příšlo na řadu seřízení ventilů...

No a to byl kámen úrazu, jelikož jsem zjistil, že nějakým způsobem soudruzi v NDR vačku nabrousili, ale tak, že těsně nevychází seriové excentry...
Takže zítra jdu lovit, kde mě udělají ještě excentry na ventily, aneb včera bylo pozdě, protože jsem to chtěl dneska nastrojit a zítra start a zase hovno

větší excentry ...

a zatím se čeká.... :)