... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
MattyX
Autor témy
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Re: [E30 325i] MtXova 325i Mtechnic II -> 328i Stroker (2824

Štvrtok, 12. Februára 2015, 20:23

No zatím lítám jak blbec všude kolem ničeho a na auto nějak nezbývá čas některý věci někam posunout...

zatím jsem vymyslel akorát ucyhcení sedaček, takže už jen spolujezdcovu a sedačky bbudou ready...

Obrázok

Brzdy snad do 14dní, původní redukce nevyužiju, protože jsou na E46 brzdič a Z4 kotouče, takže se mi dostala do ruk origo redukce z 300mm.de takže už se pracuje na kopii :D
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

MattyX
Autor témy

Štvrtok, 12. Februára 2015, 20:24

Obrázok

No už jsem začal i na další frontě :D

Pořídil jsem si luxusní vytahovák na ventily, tak za půl hoďky nebylo co dělat :D

Přes noc jsem nechal ventily a pružinky odmočit v mtr od kranzle, a nemusel jsem dělat vůbec nic, slezlo to z teho samo :) Byl tam solidní nános humusu, jelikož motor 5let stál tak se tam vytvořila pěkná vazelína :)

Obrázok

Nachystáno na vyleštění ventilů, zabroušení a zpět montáž :)

Obrázok

Když jsem si porovnával 885 hlavu co te´d mám - rok 88, tak má pořád větší kanály, než ten můj upravenej zmetek od AMC, takže se kanály trochu protáhnou a hrubě doleští, spasuje se sání a nebude s tím tolik práce jako s tou předtím, kde byly nesmyslné nálitky.

Jinak v čističi jsem nechal přes noc hozené i vahadlo a na to že to je bez nějaké námahy, tak výsledek super :)

Obrázok

Ještě že ta m20 má těch ventilů jenom 12 :D

Obrázok
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 13. Februára 2015, 08:25

ty tomu motoru nedas pokoj :lol: . Ta 885 hlava je teda uz bez uprav podobne dobra jak ta co mas teraz s ktorou si si dal tolko prace? . Pekne ventily :thumbup:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

MattyX
Autor témy

Sobota, 14. Februára 2015, 13:10

NO bohužel to tak asi je, v origo hlavě neni taková množství nálitků a stop po broušení z výroby - vypadá to jako kdyby AMC dělalo jen jeden typ hlavy i pro B20 a potom to jen trochu zvětšili mě to připadá. Takže plnění vzduchem by mohlo být zase o něco lepší a mohl bych se dostat snad přes 200PS :D Ještě se dělá na BTB na M50 průměr, tak uvidím jak to dopadne :)
Obrázok

MattyX
Autor témy

Nedeľa, 22. Februára 2015, 21:45

Ten předek se už po 4 letech musel udělat :)

Obrázok

Sací kanály před ventilem už vypadá skoro na finále, ještě musím doladit samotná kanaly, ale dnes už došlo brusivo... :evil:

Obrázok

Jsem se pustil do výfukových kanálů. Teda černej sem z toho byl i pod montérkama :D
Prvně 80 vějířek na zbavení hrubých nánosů a pro vytvoření takového toho strojového lesku. Nálitek kolem vodítka zahlazen, aby to pěkně navazovalo na zaoblení před výfukovým ventilem.

Obrázok

Obrázok

potom 120 vějířek na 35tis otáček a to už se úplně zahladilo, zůstaly stopy po upravování ale povrch je absolutně hladký.

Obrázok

za pár stopek jsem už dal skoro tácek a hlava pořád není hotová :D

Brzdiče jsem očistil, až škoda je natírat, ale co už :D po jedné sadě desek budou stejně černý :D

Obrázok
Obrázok

MattyX
Autor témy

Sobota, 13. Júna 2015, 10:17

Dlouho jsem tu nedával žádnou aktualizaci, tak sem nahízím vše co se událo :)

Tak konečně mám ty správné redukce :)
Nebudeme troškaři :D Je to přesná kopie verze 300mm.de

Obrázok

Brzdiče složeny:

Obrázok

Dneska dorazily správné velikosti patřičných brousidel :)

Obrázok

Obrázok

Takto nějak si myslím že to stačí, na omak je to perfektně hlaďounké takže postačí :)

Brzdiče jsou konečně na svém místě :) Jedna strana usazena, pro dotaz proč je dole ořezanej ten plech, tak odpověď je jednoduchá - zkoušel jsem předtím jiný typ redukce, kde bylo potřeba říznout i dole :-/ Jako rozhodně to není plug&play stavba jako ty 312mm ve předu, musí se fakt dost okrájet krycí plech a ubrousit žebro na držáku třmene, origo šrouby nemůžou držet redukci, protože jsou moc dlouhy a vadí potom držáku třmene.
Další věc je hadice, nemá někdo typ z čeho použít hadici, která je kratší jako serie E30? je to zbytečně dlouhé, tím, že se to posunulo směrem k brzdové trubce. Ne že by to bylo jako nějak extra špatně, ale o 2-3 cm může být kratší. Na foto jde vidět jak se hadice kroutí směrem nahoru.

Obrázok

Každopádně opticky je to parádní rozdíl a jen vzhledově to v kole přidí 100bodů k machrindexu :D

Obrázok

Začal jsem čištěním původních předních spon stabíku :)
Obrázok

Potom jsem si musel nechat vyrobit držáky vzpěry z jednoho kusu materiálu a trochu jsem je zesílil rovnou

Obrázok

Stabíky tam šli až exklusivně dobře, na první dobrou jsem je stáhl do spon i se strongflexama :)

Obrázok

škoda že ta poloha stabíku není úplně ideální, tak jak bych chtěl - aby páky šli na sebe kolmo, zase na dlouhou vzpěru by se už asi vytrhly spony z kastle, to už by ty plíšky nedaly :-/

Obrázok

Výměna benzínových hadic na Cath-tanku za opletené s lepšíma stahovačkama (dokonce jsem přemýšlel o předělání na šroubení...) v kufru to totiž smrdělo jak na benzínové pumpě :roll: a zbytečně to smrdělo i pak dovnitř, zatím se to tváří, že by od toho mohl být pokoj.

Obrázok

Pak už jenom ježdění, ještě se starou hlavou... ale kdo se na tom má chodit jenom dívat :twisted: :mrgreen:

Obrázok

Takhle při neděli jsem si udělal pár solidních fotek po delší době ... :)

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Takže dneska první letošní půlhodinka na dromu... :)

Obrázok

Obrázok

Dojmy:

Brzdy ? Exceletní, po sednutí zadních desek se chod doladil k dokonalosti, kdy jsou krásně dávkovatelný a změna HBV nebude nutná vůbec. Jako takto pozdě na brzdy bych nevěřil, že někdy budu moci jít :lol: jedinej konkuretn dneska byla E92 GT4 :D Do zadu jsem si objednal HAWK HPS, nebude nutné dávat HP+ , protože v zadu se nebudu pohybovat v teplotách nad 300"C určitě :D

Sedačky, boční vedení perfekt, pásy podržely, jistota v každém manévru je k nezaplacení :)

Stabíky? tady nevím ... jako je varianta, že zadní gumy asi přes zimu někdo navoskoval, protože jinak nevím jak bych na 200/625 mohl někdy driftovat :lol: jako auto v nájezdu stabilní, ale pod plynem bylo strašně přetáčivé na výjezdu. Stabíky jsem dal na tu nejtužší pozici, náklony tam nějaké jsou, ale jestli větší nebo menší... Takže je budu muset zkusit dát na měkčí pozici, zda to auto nebude trochu čitelnější na výjezdu.
To zase bude laborace.... :roll:
Každopádně ve předu musím zvětšít odklon z 2,4 na 3,0 pokud mě pustí uložení. Slick v ploše 4-5 mm a z venku roztrhanej už dpč :roll:

A nějaký videjko z venku :)

https://www.youtube.com/watch?v=e8KRqsaEWVI&feature=youtu.be

Zase se něco přikoupilo :mrgreen:

Obrázok

Nakonec po referencích padla volba na innovate, ačkoliv to zatím využiju poze jako zobrazovač... na korekce třeba později :)

No a ještě brusivo pro zadní nápravu... řekněme ekvivalent k DS2500, ale ve své podstatě spíše k DS performance, ale maximálně 370"C na zadních deskách bude horkotěžko :D :)

Obrázok

Trochu jsem za menšího provozu natočil budíky :) akcelerace asi nic extra, víc se mi líbí to brždění teďka :D

https://www.youtube.com/watch?v=5H4K9sjn02M

A tady trochu toho zpomalování....

https://www.youtube.com/watch?v=oYWd2VkjEmM

Je to až s podivem jak to sání na ty kanály nepasuje...

Obrázok

Dneska poslední tři hodiny s dremlem a sání spasováno na hlavu a příští týden proběhne asi operace zase :D

Obrázok

No dneska jsem se pustil do procesu výměna kedlubny...

Obrázok

všechno celkem pohoda až po sundání hlavy :(

Budík na bohatost jsem si měl koupit jako první věc kua, motor jezdil na chudobnější směs.

Vyhořené těsnění mezi válci, bylo i zapečené na bloku a celé se rozpadlo.

Obrázok

Písty sice neťukaly už do hlavy, ale byly proklatě blízko, jelikož jsou na pístech začištěné mapy. Kupodivu sací ventily nejsou doťukané, tak si nedovedu vysvětlit jak je možné, že po každém okruhu se rozhašily sací ventily?!

Obrázok

Schrick vačka se dost vydrolila od posledního seřizování ventilů. Vačka není vydřená, je krásně hlaďounká, alep rostě loupe se... jako tahle vačka je fakt prokletá, nerozumím tomu jak se tohle stane :(
Obrázok

Svíčky jsou do bíla, i ventily jsou zašedlé...

Obrázok

Hlava je jinak na zabroušení a výměně výfukových vodítek - pro ladiče m20 horší zpráva - origo nová vodítka nejsou a nebudou. Takže druhoška, která se bude muset upravit trochu (délkově).

No nic, objedná se nová vačka, sprška ucpaná není, tak nevím zda ji budu objednávat novou. Těsnění, šrouby a další věci a doufám, že zbyde na hypotéku :D

V mezičase jsem se pustil do instalace ne až tak většího, ale hlavně novýho oil chladiče...

Nejprve bylo potřeba našroubovat mezikus z M20 bez termostatické přiruby.

Obrázok

Termostat "Mocal" - samozřejmě čína :)

Obrázok

Naskládáno i se sendvičem pro čidla

Obrázok

starej chladič už to měl za sebou...

Obrázok

Obrázok

Porovnání chladičů , novej "setrab"... samozřejmě čína :)

Obrázok

Po přiložení mtechu jak to bude cca sedět, jako klidně se mohl vzít o pár řad vyšší :) :

Obrázok

Obrázok

trocha pásoviny a držák je na světě :)

Obrázok

Na zkoušku dopasováno, hadice se musí zakrátit, přelisovat fitinky a může to být na hotovo :)

Obrázok

Dneska jsem jen zatím na nečisto zpytlíkoval regulátor na sání... ještě se to doladí podle termostatu, ale jinak asi gut :)

Obrázok

u čekání na vačici a zbytek, jsem doplnil už dlouho koupenej voltmetr, využil jsem jedno volné políčko a celkem se to tam hodí :) Nachystal si kabely pro lambdu a už to jenom složit vše :(

Obrázok

Obrázok

v mezičase jsem doplnil výbavičku ...

Obrázok

Předtím jsem měl kartingové OMP a teda oproti Alpinestars se můžou jít zahrabat, perfektní zpracování, sednou jak ulitý a velice příjemné :) Nejhorší je na nich ta cena ovšem... :mrgreen: A to jsou pořád nehomologované s vnitřním švem :oops:

Trocha Titanu z raketoplánu...

Obrázok

Dneska Letní Vánoce, dorazilo železo z říše :)

304" vačka + sada pružinek :)

Už se čeká jenom na titanové misky

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Pupeny jako prase :D
Obrázok

Po zkoušce hledání nějakého již hotového držáčku na budčky, jsem se pustil do výroby vlastního, není to "original raritat hartge" , ale poslouží :)

Hliníkovej plech potáhlej koženkou, jen ten třetí budík je trochu zastrčený, ale je krásně natočenej na řidiče, takže pohoda :)

Obrázok

Dneska jsem pro zajímavost nafotil rozdíl mezi sériovou B25 a Dbilasem :) Nějak se ten palec nafoukl :D

Obrázok

titan dostan podobu...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Tak dneska to svým způsobem pokorčilo a zase se zastavilo...

po dnešním boji s českou poštou se mi dostali do ruk už hotové titanové misky (za něž patří obrovské díky Laďovi, že měl na mě nervy - občas jsem otravnej :D )

Obrázok

vlastně jsem pak byl tak nasranej, že jsem je zapomněl ještě zvážit :D ale odkadem určitě 50% úspora váhy :)

Namlasklo se to tam, teda zatlačovat ty dbilasový pružinky... žádná prdel :D

Obrázok

Nahaázela se vačka, vahadla, hotovec a příšlo na řadu seřízení ventilů...

Obrázok

No a to byl kámen úrazu, jelikož jsem zjistil, že nějakým způsobem soudruzi v NDR vačku nabrousili, ale tak, že těsně nevychází seriové excentry...
Takže zítra jdu lovit, kde mě udělají ještě excentry na ventily, aneb včera bylo pozdě, protože jsem to chtěl dneska nastrojit a zítra start a zase hovno :D

větší excentry ...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

a zatím se čeká.... :)
Obrázok

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Sobota, 13. Júna 2015, 17:30

:thumbup:

wladas47
Auto: 318iS

Sobota, 13. Júna 2015, 17:31

veľmi pekná prácička držím palce :thumbup:
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Nedeľa, 26. Júla 2015, 17:59

ako si to predtym ladil? na seriovu ECU bez jej upravy ci? AEM Uego je vcelku lacna a budik k nej ma aj potrebny vystup do PC pre monitoring pocas ladenia
mal si vcelku este stastie. chudobna zmes je svina. Bez wideband lambdy a poctiveho naladenia by som ten motor znovu uz nekurvil.

Majo320
Auto: BMW E36

Piatok, 31. Júla 2015, 19:46

Skoda davat do takeho auta cinske chujoviny nie??? Co sa tyka tych hadic tak uz podla foto vidim ze ti moc dlho nevydrzia po zime ich budes menit zase

MattyX
Autor témy

Piatok, 31. Júla 2015, 22:21

No trochu to tu z aktualizuji :D
Pravda, hadice to nedala asi po týdnu, rozstřelila se a na silnici trochu olejová potopa :)

montovačka a hotovec :)

Obrázok

Tak dneska poslední dolaďovačky...

Vymeslel jsem ještě stínění z hliníkového plechu, aby se teplo od hadic a filtru trochu odráželo :)

Obrázok

Obrázok

Potom jsem zapojil zpět regulátor na benzín s opletenou hadicí už raději :)
Nastavil jsem to tak, že lechtačka klasicky AFR 14-15 (nejčastěji kolem 14.5) pod plným plynem je tam kolem 12 (11,8-12,5), jakoby záměrně bohaté, aby se písty pořádně chladily, když se tomu bude půl hodinu stát za krkem :) Uvidíme co spotřeba, když tak se trochu ubere. Kolik je tam Barů to nevím, manometr nefunguje :D

A nějak jsem zapomněl zmínit, že se nainstaloval rovnou větší vodní chladič, podařilo se sehnat i origo hadici pro tropickou verzi tak to i vypadá :)

Obrázok

A největší radost mám z volnoběhu, že se ho podařilo nastavit. Jako v seriové jednotce asi neřešitelný problém, takže se muselo přistoupit na verzi pootočení volnoběžného ventilu a upravilo se palivo, dle budíky volnoběžné AFR 14,5 , takže spokojenost největší :)

Nějaký to ježdění ... :)

https://www.youtube.com/watch?v=TrRo8nlyEsA

https://www.youtube.com/watch?v=vGP5GOZFuGw

Ptáčci si zpívají a někdo tam dělá bugr :D

https://www.youtube.com/watch?v=GedyVUT3Se0

https://www.youtube.com/watch?v=hopJGPKYT6o

Bylo se i měřit...

Obrázok

a je to potřepaný jako svině :D

Já věděl, že ten jeden FEBi tam nemám dávat, i když vypadal ze všech nejlépe, tak jsem se na to měl vysrat :D 6500 tuk,tuk,tuk a už z toho bylo audi S2 zase :D

Obrázok

hoďka práce a vybral se jeden ženich, rok narození 83 :) jako mám asi 40 vahadel a prostě našel jsem max dvě který by se daly použit :-/

Obrázok

Tak malé ohlednutí za nějakej ten čas :)

V pátek se vyrazilo na BIG, dorazil jsem na místo srazu za xyronem s jeho e93 335i a najednou auto přestalo držet volnoběh zase :roll:
Takže jako dement jsem poskakoval v kolonách s nohou na plynu a vypadal jak nervozní debil :D
Na BIGu jsem to doladil na klapce na krásných 1500-1700cca, takže se s tím dalo jezdit, ale nebrzdilo to motorem moc :? spotřeba krásných 30L/100, po cestě si to bralo daleko méně, ale to poskakování je mor :)

Sobotní ráno jsem zahájil klouzáním na RZ, jelikož klasicky zapršelo, pak si dal další dvě jízdy jen tak pro radost, kdy jsem někoho vezl a tak :)
Potom mě odpoledne jeden místní člen volá: " vole, kde seš? Máš tu pohár " :D

S motivací jsem se pustil do paralelního slalomu, což mě přišla i smysluplnější disciplína, jak drifty, které se nekonaly :)
z toho nakonec vypadlo taky druhé místo :D ačkoliv postupovat pavoukem už začlo být náročné na fyzičku, takže asi budu muset začít dělat něco víc, než mít jen své tělo rád :D

Na závěr dne, vyhlášení sprintů, že se jedná o nejrychlejší auto v kategorii do 3,0 , čemuž nevěřím, dodnes, jelikož tam musela být chyba v časomíře :D 14.04s :)

Technika jakš takš vydržela, v sobotu odpoledne jsem už slyšel, že to caktá jak stará kurva zase a že jsou ventilové vůle špatně... pravda, spároměrky jsem si vzal s sebou a přemýšlel jsem, že bych to před cestou domů ještě poladil, aby neprasklo zbytečně vahadlo :roll:
No dojelo to v cajku i zpáteční vražedné tempo to přežilo :twisted: :mrgreen:

Obrázok

V neděli jsem se pustil ještě do ventilových vůlí, ale opět zjištění co jsem nechtěl zjistit...
Z nějakého důvodu se stalo toto :
Obrázok

Z mého pohledu vidím asi chybu v nitridaci, nebo nevím, prostě to tak je :) jeden je úplně na sračky a další dva trošičku narošená povrchovka.
Obrázok

Každopádně Laďa nezahálí a čeká se na lepší materiál pro výrobu nových kousků...
Excentr jsem otočil o 180" a zatím do ventilu ťuká ještě zdravou stranou.

To vše z důvodu, že včera byly volné jízdy v Brně, které byly po opravdu dlouhé době...
účast celkem pohoda, vždycky se chci s někým potahat, poměřit síly, ale buď někoho o prase předjedu, nebo potkám kamarádovu E36 GTR, GTR R35, porsche turbo což není úplně má třída :D
Každopádně s dalšími auty na trati (osobní rekord mám se třema autama na trati :) ) jsem o desetinku vylepšil svůj traťový rekord na 2,35.4 a vím o moc místech kde se bude dát brát, takže příští týden je co atakovat...

Trochu se zhoršil chod brzdového pedálu, propadal se víc než by se mi líbilo, myslím, že deskama to nebylo (mají po 9x 25minut ještě 4mm), asi brzdovka začala dosahovat vyšších teplot, páč když jsem to dal až na podlahu co to šlo, tak jsem se pořád málem oběsil na pásech :D

Náhrada dneska koupena za krásných 1200,- :D Jako nic víc už není v podobě DOT4 , bod varu 320"C
Obrázok

Zadní gumy jsem už dojezdil do sraček, ale hlavně zadní 200/625/17 jsou pro mě už moc úzké...

Dneska jsem na zkoušku koupil 240/610/17 Michelin S8A, dají tak jednu půlhodinku, ale za ty peníze :oops:
Disky mám 8x17 ET30 tak doufám, že se do zadu vlezou, na předek to nedám pod blatníky, jelikož podtřebuju nejméně ET15 abych nedrhnul o pružinu vevnitř... :(
Obrázok

Každopádně jinak spokojenost, hlavně ať to chvilku zase jezdí :D
Včera jsem si zkusil CAE ultrashifter u kamaráda v E36 a zjistil jsem, že asi potřebuji novou věc :lol:
Obrázok

Majo320
Auto: BMW E36

Sobota, 1. Augusta 2015, 06:48

Este by to chcelo elektricku vrtulu. Aky davas do motora olej. Na ten ukazovatel tlaku paliva ti viem odporucit http://www.racing-shop.sk/sk/racing-sho ... -6097-152/ a budik na tlak mam tiez skladom od sytec alebo komplet novy regulator

MattyX
Autor témy

Sobota, 1. Augusta 2015, 09:14

Majo320 napísal:
Este by to chcelo elektricku vrtulu. Aky davas do motora olej. Na ten ukazovatel tlaku paliva ti viem odporucit http://www.racing-shop.sk/sk/racing-sho ... -6097-152/ a budik na tlak mam tiez skladom od sytec alebo komplet novy regulator

Elektrická vrtula je a není vplánu, u M20 daleko lépe funguje viscospojka, jelikož spíná podle teploty ze středu chladiče, zatímco elektrika si bere hodnoty ze studeného rohu chladiče, po výměně za čidlo z compakta by to mohlo fungovat lépe, ale M20 otevírá termostat v 82" . Každopádně důvodem proč to tam ještě není je praskání hlav pod uložením vačky, z důvodu přehřátí okolo 5-6 válce ;)
Olej jedině 10w60, aktuálně Mobil1 ...
Tlak paliva se nakonec zprovoznil, ukazuje to zatim vše, AFR je ale strašně náchylné na teplotu nasávaného vzduchu, takže lepší management je v plánu taky, ale uvidíme, zatím se to daří držet v bezpečné bohatosti.
Obrázok

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Sobota, 1. Augusta 2015, 14:12

konecne odmerane, kde si meral?
chcelo by to doladit mapu tie prepady v grafoch signalizuju ze sa to naladenie da este vylepsit. kazdopadne zvolene AFR su bezpecne co je zaklad. (chcelo by to este na ceste v roznych rezimoch odmerat s detonacnym cidlom s vystupom na sluchatka a do PC (napr Phormula).
Je super ze pocuvas motor a odhalis vcas zavadu a predides fatalnejsej poruche.
Casy super, sprint 400m az neuveritelne dobry len na cca 208koni (kolko ti to vazi?) a bolo to s akymu zadnymi pneu?

starynovy

Sobota, 1. Augusta 2015, 14:23

Nevie.
Naposledy upravil/-a starynovy v Pondelok, 3. Augusta 2015, 15:07, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 27 neregistrovaných