... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

kamil119
Autor témy
Auto: BMW E46 318
Kraj: Trenčiansky

Motor

Sobota, 4. Júla 2015, 17:59

Zdravím po prehriatí motora mi auto začalo strácať výkon, motor vynechával a prehrievalo sa. V servise mi povedali že zrejme je niečo s motorom treba ho vymeniť .... Kupil som druhý motor dal ho vymeniť a s novým motorom to bolo to isté ... výkon 0 bodov a prehrievaniu nieje koniec este doteraz ... výkon sa napravil výmenou káblov lebo vynehával jeden valec ... a to prehrievanie teraz po týždni keď bolo teplejšie začalo znova ... cez vrchnák mi tlačilo vodu von. Musel som ostať na krajnici počkať kým klesne teplota a dolievať vodu aspoň na dojazd domov ... už ma napadá len vodná pumpa alebo termostat ... ale ešte jedna vec ma trápi ... keďže som menil motor kľudne mohol byť aj dobrý nedá sa to dozvedieť nejako inak ako ho nahadzovať na auto ? Starý motor mám k dispozicii a chcem vedieť aspoň či teda sa mi môže vrátiť aspoň niečo z investovaných peňazí ...

Auto BMW e46 318 benzín 1.8 ... rok 1997

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci
Kraj: Žilinský

Re: Motor

Sobota, 4. Júla 2015, 21:23

fuuuu toto bude zaujimava tema uz sa tesim na odpovede

sbarnisin
Auto: e61 530xD A/T black
Kraj: Košický

Nedeľa, 5. Júla 2015, 08:16

tesnenie na hlave? Nejde Ti z vyfuku para? Moze byt zle aj viecko na chladici a nedrzi potrebny tlak v chladiacom systeme...Skointroloval si aspon vyzualne hadice? nie je niekde netesnost?voda nikde nevyteka?
"BMW Positiv"

"e61, 530xD A/T, 173kw, Black"

ex e46, 318i, 105kW, TitanSilber, sedan
ex e36, 318i touring 85 kW

pribeh: post1264645.html#p1264645

kamil119
Autor témy

Nedeľa, 5. Júla 2015, 10:41

Viečko je úplne nové, voda tečie len cez to viečko keď sa začne prevárať v aute od inakial netečie ... je to zaujimave ani v servise si nevedia rady ... tesnenie na hlave asi nie kedže mi to robilo aj s starým aj s týmto novým motorom ...

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci

Nedeľa, 5. Júla 2015, 11:22

mas zarucene ze ten motor co si kupil bol v poriadku? toto bude mechanicke poskodenie. tlakuje ti system bud vodna pumpa, termostat, vklude to moze byt aj tesnenie pod hlavou a to najhorsie prasknuta hlava. odporucam skontrolovat termostat ci ho otvara a zatvara kedy ma, ked bude ok treba pozret vodnu pumpu ci niesu lopatky dolamane a ci je lozisko v poriadku a vsetko funguje ako ma a ked aj to bude ok tak zhodit hlavu kupit nove tesnenie pod hlavu a riadne skontrolovat hlavu ci nieje prasknuta. pripadne este predtym daj skontrolovat tlaky vo valcoch ci su take ake maju byt. dalsia vec co ma napadla je ta ci ti funguje ventilator chladica. to mohlo sposobyt prehriatie auta a nasledne prasknutie bud tesnenia alebo samotnej hlavy.

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci

Nedeľa, 5. Júla 2015, 11:24

a este jedna vec skontroluj samotny chladic ci nieje zajebany od neakeho bordelu prachu blata a pod. moznoze len nestiha uchladit vodu a ta sa do motora vracia pomerne horuca.

kamil119
Autor témy

Nedeľa, 5. Júla 2015, 11:38

No tak motor šlape dobre nemyslim si že by ta ista zavada bola po prehodení motorov zase v motore aj keď to nieje nerealne ... chladič som daval úplne nový čiže dám pozrieť pumpu, termostat a uvidíme... dík moc za rady potom dám vedieť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných