Zdravim,
Dlho som to tu necital, neukazal sa, ale opät sa chcem vratit k BMW len neviem ci to nieje len volba srdcom(alebo rozkrokom

) a rozum som nechal prec.
Po tom co som predal moju 530d som skoro rok behal na Polo 1,2 12V lebo vacsinu casu som stravil v meste. No po roku som zistil ze som do toho auta ktore malo sluzit iba ako A-B natrepal 800,-E v opravach + dalsich asi 400 na gumy, upravy, disky a ine kktinky. Je to skor moj problem lebo som zistil ze nemozem mat iba A-B auto ale auto nesmie vydavat ani jeden divny zvuk

Dalej som zistil ze som najazdil 20 000,-KM!! za 10 mesiacov pricom 80% mesto a 15% dialnica a 5% okresky. Priemerna spotreba mi vychadzala najakych 6,8 co nieje zle a nevadi mi to. No a dostavame sa k tomu o co ide: auto som kupil relativne lacno, a viem ho teraz predat za dobru cenu, zaroven som zacal stale viac chodit mimo mesto a to je s Polom mierne utrpenie po tom co som si zvykol na X3 a E39. Okrem toho mi chyba vykon a v neposlednom rade sa Polo blizi k hranici 150 000 coz je pri tychto autach pri predaji znizenie ceny o veeelky kus.
Chcem uz nieco vacsie, diesel(lebo na moderne benziny nemam), s vykonom 100ps+ a nie uplne seredne.
Moje podmienky co auto musi bezpodmienecne mat mat: aut. klima, tempomat, el.okna, manual, a musi byt vyservisovane! ostatne je bonus :)
A teraz preco sa pytam ci je 320d 110kw dobra volba: mam limit do 5500,- MAX premyslal som aj nad Golf V, Leon II, Focus II, Mazda 3 a tam sa daju najst kusky do 5500-6000 v dobrom stave aj vybave so spolahlivym motorom, lenze ked sa pozriem na ceny bmw ze do 4500-5000 najdem taktiez vyservisovane pricom motor je niekde uplne inde, kvalita a image tiez tak tu sa dostavam do dilemy ci sa mi oplati radsej 13-14 rocne bmw s viac KM, starsou technikou a mojim srdcom, alebo nieco novsie 8-10 rocne ale furt len ludove auto

btw, ako sa poznam tak auto pobudne rok dva a potom pojde dalej takze aj to je jedna vec ze koncern sa preda stale rychlo lebo slovensko...
Poprosim nepisat o tom ze diesel nieje do mesta, jazdim vela po obchvate, uz aj dost mimo, motor nestartujem vela za studena prakticky len rano, viem sa starat o auto, a pokial sa nieco doserie na zaklade toho ze chodim po meste je to môj problem. Pri bmw a celkovo starsich benzinoch dostanete bud vykon alebo spotrebu, nic medzi. Dalej kto by chcel namietat ze do 4500-5000 nezozeniem dobru E46 tak to je podla mna blbost lebo to auto ma a vzdy bude mat 11+ rokov a proste pokial to nieje unikat tak nemôze stat viac.