... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Hastings
Autor témy
Auto: BMW 316i E46
Kraj: Prešovský

Kolísanie otáčok - nekonečný problém

Piatok, 13. Marca 2015, 11:45

Zdravím,

viem že tento problém je tu skloňovaný mnohokrát no v mojom prípade sa to ťahá už dva mesiace bez výsledku.
Otáčky mi začali kolísať pri teplom motore v rozsahu 1100-400 ot/min. Zašiel som s tým do servisu kde mi na základe diagnostiky povedali že je za tým lambda sonda.
Otáčky medzitým začali kolísať už aj pri studenom motore a pri pridaní plynu sa motor akokeby dusil.
Lambda sonda sa teda vymenila (nová, originál BOSCH) lenže problém pretrvával.
Znova som išiel do servisu (iného, podľa názorov ľudí lepšieho) kde mi prvykrát auto tiež diagnostikovali a povedali že novú sondu bolo treba dodatočne nastaviť a týmto by mal byť problém vyriešený. :^o
Samozrejme zďaleka nebol, hneď ako som auto zo servisu zobral mi na 15km úseku po vyradení rýchlosti priblížne 6x zdochlo auto, vrátil som sa teda okamžite naspäť kde si auto nechali a po dvoch dňoch skúmania mi bolo povedané že sa jedná o citujem "krokový motorček" http://www.comco.sk/regulacny-ventil-vo ... 575-p48764 ktorý mi doporučili vymeniť. Medzitým mi ale voľnobeh nastavili (neviem či zámerne) na hodnotu 1100 až 1200 ot/min aby auto nezdochynalo (predpokladám).
Auto je momentálne po výmene tohto motorčeka a rozdiel? Žiaden, otáčky naďalej veselo kolíšu v rozsahu 1200 - 1100, pri vyradení klesnú na 900 tak sa vyšplhajú naspäť na 1100, po prudkom pridaní niekedy klesnú na 400-500 proste cirkus ](*,)
Môže íst o falošný vzduch alebo pod. problém?
Mám pocit že mením tie najdrahšie komponenty a úplne bezvýznamne, samozrejme dnešnú "opravu" idem reklamovať, ešte dobre že som si starý motorček zobral so sebou.

Prosím o akékoľvek rady
Ďakujem

BMW 316i, 77kW (105k), 1895cm3, r.v. 01/2001

Užívateľov profilový obrázok
Kortys
Auto: E91, E46, E53
Kraj: Zahraničie

Re: Kolísanie otáčok - nekonečný problém

Piatok, 13. Marca 2015, 13:27

Mám úplně to samé na 325 a také jsem bezradný. Teď jsem měl dole sání a na nic jsem nepřišel, smazal jsem adaptace a zatím nepřepínal na LPG. Zatím to šlo, ale ještě jsem s tím nejel. Dám vědět.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Piatok, 13. Marca 2015, 13:42

Joj lambda ked koliše za studena po štarte to byť nemôže to mohol len inteligent zdiagnostikovať.

Ja by som spravil nasledovné vymenil všetky sviečky, cievky z nejakeho ineho auta pozrel cele sanie..

A hlavne najdoležitejšie a čo si myslím že je aj tvoj problém je vaha vzduchu, zožen si od kamarata na skúšku a uvidíš... Takto sa to nerobí ako v tychto servisoch vymienači dielov.

U mna to bola vaha, priznaky podobné, vypisovalo tiež lambda sondu. Nič iné to už fakt byť nemôže... Ešte ak to prehnali cez dis - tak pri tej lambda sonde je napísane že bud bohata alebo chudobná zmes, to by bolo treba vedieť čo tam bolo..

krokovy motorček, falošny vzduch, lambda, vaha, nič ineho... z toho si dve hlavne veci už pozrel. ina to nebude pravdepodobne.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Hastings
Autor témy

Sobota, 14. Marca 2015, 08:32

Diky
Pri lambde na diagnostike netuším aká zmes bola
Skúsim teda ešte tú váhu vzduchu a sviečky, pevne verím že problém bude niekde tu [-o<
Môže byť ale problém vo váhe vzduchu keď to robí aj za studena?

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Sobota, 14. Marca 2015, 14:09

Hej môže byť, práveže je to dosť pravdepodobné... Vaha vzduchu zmerá menej vzduchu a potom je chudobná zmes, auto sa dusí nejde, občas pomôže ked sa narychlo zošliapne plyn a pustí a zas to isté, otačky kolíšu ako sa im zachce. auto zdochyna.

sviečky a cievky to pravdepodobne nebudú, hlavne sa zameraj na tu vahu vzduchu ju zohnať a odskúšať a daj vedieť.

potom to môže byť už len hocijaky snímač a na to je ťažké prisť ked to diagnostika neodhalí.. SKontroluj si to sanie, to by tam musela byť diera ako svet.. a vahu od kamarata požičaj.. zachviľu je to vymenene.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Hastings
Autor témy

Pondelok, 16. Marca 2015, 11:21

Tak ešte zohnať nejak tu váhu vzduchu lebo známeho nemám a veriť že to bude v tom :roll:
Dám vedieť
Zatiaľ diky moc

Matesko
Auto: bmw 320d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 16. Marca 2015, 13:42

Ja som mal tento isty problem na predchadzajucom aute a bol to zly snimac otacok skus si ho dat skontrolovat. Myslim ze to bude na 99% ono.

BMW_power
Auto: BMW 325i e46 compact
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 16. Marca 2015, 23:34

Tiez mam rovnake priznaky na m54b25 motor sa pri rozbiehani dusi ..pomaha rozbiehanie pri pridani az nad 1500 otacok ..pri vyradeni otacky klesnu na 500 a potom chvilu skacu ale po chvili sa ustalia ..najvoac ma stve to dusenie pri rozbehu ..spozoroval osm este jednu vec ze na volnobehu ked zosliapnem plyn napr na 1500 otacok tak otacky stupaju a klesaju v rozmedzi +-500 otacok ..ale napr nad 2000 otacok to uz nerobi ..neviem co opravit vymenit aby sa nedusil motor pri rozbehu ..vidim ze je tu vela tem a vela.ludi ma takyto problem ..no je tu niekto kto to vyriesil ?

mato_to
Auto: 328iT e46
Kraj: Nitriansky

Utorok, 17. Marca 2015, 07:12

BMW_power napísal:
Tiez mam rovnake priznaky na m54b25 motor sa pri rozbiehani dusi ..pomaha rozbiehanie pri pridani az nad 1500 otacok ..pri vyradeni otacky klesnu na 500 a potom chvilu skacu ale po chvili sa ustalia ..najvoac ma stve to dusenie pri rozbehu ..spozoroval osm este jednu vec ze na volnobehu ked zosliapnem plyn napr na 1500 otacok tak otacky stupaju a klesaju v rozmedzi +-500 otacok ..ale napr nad 2000 otacok to uz nerobi ..neviem co opravit vymenit aby sa nedusil motor pri rozbehu ..vidim ze je tu vela tem a vela.ludi ma takyto problem ..no je tu niekto kto to vyriesil ?

Prilozim video ako to robilo mne, myslim ze popisujes presne to iste :smile: Tiez mi to pri rozbiehani dusilo a pri zosliapnutom plyne do 1500 to takto kolisalo:

Len neviem ci ta potesim, ja som najprv vymenil vahu vzduchu, o nieco sa to zlepsilo a potom som vymenil obidve lambdy pred katom a potom to prestalo uplne.... resp. nie uplne uplne, este mi to niekedy urobi aj ked iba miniaturne sa hybe otackomer, uz to neriesim nemam na to nerv :-D kedze vykon super, spotreba paradna...
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/vykonny-touring-t83196.html
http://bmw-3-series.spotreba.sk/bmw-328-it-126208.html

2000 - 2007 Seat Toledo I. 1,9D
2007 - 2009 VW Golf IV. 1,9TDi
2009 - 2013 e46 330D M-Packet I.
2013 - 2017 e46 328iT
2020 - ... e46 330i

Hastings
Autor témy

Utorok, 17. Marca 2015, 11:14

Takže práve som sa vrátil zo servisu kde som výmenu krokového motorčeka reklamoval no neuspel som.
Argumentovali to tým že výmenou opravili samotné zdochynanie motora (hlavná vec že pred výmenou mi bolo jasne povedané že za kolísaním otáčok je krokový motorček), no neviem kto by motor udržal pri živote keď otáčky dokážu klesnúť na extrémne nízku hodnotu
V servise utratených 300€ a problém nevyriešený =D> Mam pocit že aj keby vymenili súčiastky za 1000€ tak stále najdu ďalšiu
Diagnostiku som pozoroval na vlastné oči, robili ju asi hodinu. Každý snímač je vraj v poriadku vrátane váhy vzduchu (podľa diagnostiky) žiaden falošný vzduch a žiadna chyba sania
Vyjadrili sa ešte že za tým môže byť "napínanie rozvodovej reťaze" čo je natom ale pravdy :?:

http://www.fifoautoshop.sk/versiune/163 ... xlang.html

-ondrej-
Auto: 325i e46 touring
Kraj: Trnavský

Utorok, 17. Marca 2015, 14:06

ja som mal tiež 1,6 77kw menil som vahu vzduchu, original bosch a mne to pomohlo, ale ja som mal automat ked som držal brzdu tak mi strašne klesali otáčky aj ked som išiel v otáčkach tak bolo citit že ho dusí jak keby

andy00
Kraj: Bratislavský

Utorok, 17. Marca 2015, 17:13

skus skontrolovat ventil odvetrania klukovej skrine a hadicu co ide do neho.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... ntilation/
diel c.1 a 3

Hastings
Autor témy

Streda, 18. Marca 2015, 18:13

Neviem ci som ten ventil presne nasiel (uplne vzadu) ale skontroloval som asi kazdu hadicu a ziadne praskliny ani naznaky opotrebenia/poskodenia, nevylucujem ale ze to moze byt v samotnom ventile kde ako som sa docital zvykne byt opotrebovana membrana. Snazim sa najst presnejsie obrazky aby som ten ventil nasiel a mohol ho popripade vylucit
Kontrolka motora opat svieti, ci to signalizuje tu vahu vzduchu ktoru na diagnostike nevyhodilo alebo nieco ine uz fakt netusim #-o

dE46nis
Auto: BMW 320Ci coupe e46

Piatok, 20. Marca 2015, 21:35

Ja som nasiel prasklinu v sani tak ze som namocil spongiu do benzinu a chodil snou kde sa dalo primotore. Zvisili sa otacky a tam bola prasklina. Ale to ja len tak verim ze si dobre pozrel sanie.

dE46nis
Auto: BMW 320Ci coupe e46

Sobota, 21. Marca 2015, 20:40

No asi som nemal citat tento prispevok zacalo to robit aj mne... Z 500 na 1500 a stale tak isto. Nasiel som odtrhnuty zlty kablik z vahy vzduchu ostatne dva su ok. Spojil som ho a este horsie? Skapalo mi auto.. Tak teraz som mimo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných