... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Krucifix
Autor témy
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Košický

po vymene ulozenia tlmicov buchot v zadnej naprave

Pondelok, 26. Januára 2015, 10:56

Zdravím .
menil som kotuce+dosky a takisto uloženie tlmičov(menili sa kvoli tomu že som počul sem tam buchot zo zadu)

po vymene mi to teraz bucha pri kazdej nerovnosti zvuk šiel akokeby zhora vzadu.
Uloženie tlmičov drží jak svina kontroloval som to asi 5 krat. všetko je na spravnom mieste

napadla ma jedna vec -.vyberali sa aj tlmiče kedze sa menilo uloženie. nemože to byt tym že tlmiče su už KO a s tou manipulaciou som im iba pridal?

skuste poradit každy mechanik mi povie že nevie co to moze byt

na pravej strane mi to bucha fest na lavej trošku menej

Krucifix
Autor témy

Re: po vymene ulozenia tlmicov buchot v zadnej naprave

Pondelok, 26. Januára 2015, 10:58

aby som ešte dodal ked kyvem s autom hore dole nevyvolam ten zvuk. počuť to iba pri nerovnostiach akokeby kov buchal o umelu hmotu taky tupy

Junior
Auto: BMW 318d
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 26. Januára 2015, 11:10

Mám veľmi podobný problém, no nie až tak výrazný... mne sa ten zvuk objavuje iba z ľavej zadnej strany, najmä v ľavotočivých zákrutách (90°). Keď vbehnem do zákruty trochu svižnejšie, tak to počuť. Nemusí byť ani nerovnosť na ceste. A sem tam to počujem aj keď idem po rovnej ceste, ktorá je hrboľatá. Tiež som zatiaľ neprišiel na príčinu. Myslel som si, že to bude koncovka výfuku búchajúca o nárazník, ale tam je dostatočná medzera, takže to vylučujem. Zatiaľ pátram, auto pôjde na zdvihák a snáď zistím.
ale nás tu je... Junior

mi_no
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 26. Januára 2015, 21:42

Krucifix napísal:
Zdravím .
menil som kotuce+dosky a takisto uloženie tlmičov(menili sa kvoli tomu že som počul sem tam buchot zo zadu)

po vymene mi to teraz bucha pri kazdej nerovnosti zvuk šiel akokeby zhora vzadu.
Uloženie tlmičov drží jak svina kontroloval som to asi 5 krat. všetko je na spravnom mieste

napadla ma jedna vec -.vyberali sa aj tlmiče kedze sa menilo uloženie. nemože to byt tym že tlmiče su už KO a s tou manipulaciou som im iba pridal?

skuste poradit každy mechanik mi povie že nevie co to moze byt

na pravej strane mi to bucha fest na lavej trošku menej

Mam ten isty problem. Tlmice Bilstein asi B4. Ulozenie tlmicou vymenene. Uz v lete som nieco pocul zo zadu, ale bolo to tak slabe, ze som si to nevsimal. Cim bolo chladenjsie tým to bolo horsie. Presne ako pises kov na plast. Myslel som ze to bude stvrdnutymi dorazmi ktore su na piestnici. Ale to bola blbost. Kontroloval som aj rucnu brzdu, ci su neni oblozenia volne. Ale vsetko okolo brz je vporiadku. Jeden tlmic na skusku odmontovany od napravy, auto trochu plavalo ale po prejazde po nerovnostiach na strane bez tlmica ticho, na strane s tlmicom jasny klepot. Tlmice su suche. Zadok pri jazde neplava , tod aspon moj pocit.
Hladal som po internete a na dvoch forach som nasiel popis rovnakeho problemu, auto neplava ulozenia nove ale tlmice stale klepu. Po vymene tlmicou za nove klepot zmizol.

Krucifix
Autor témy

Streda, 28. Januára 2015, 10:05

Takže včera sme vytiahli tlmiče a šiel som sa prejst a nič nebucha. čiže problem vyriešený!! :D

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Streda, 28. Januára 2015, 11:06

Krucifix napísal:
Takže včera sme vytiahli tlmiče a šiel som sa prejst

bez tlmicov? :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
ale vazne, vymenil si tlmice a pomohlo, hej?
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

nuberian
Auto: E46 320i 2.2
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Júla 2015, 09:47

Mám podobný problém. Začalo to jemným dutým buchaním z prava od zadu. Myslel som si, že v kufri dáke veci alebo ulomený umelý kryt baterky. Teraz to počuť ako keby sa tlmič uvolnil lebo to buchne/zarezonuje na viac krát a už nie tak duto a ticho. Zaleží dosť od cesty. Dorazy, prachovky, tlmiče aj pružiny sú nové. Takže uvidíme. Všetko ide krásne ticho..len tam to laguje :mrgreen: ](*,) Bude uvolnený šrób. Dúfam.
ex: Peugeot 306 1.9d
BMW E46 320i 2.2 Obrázok
K&N, Bastuck, Mtech II, Eibach Sportline, Styling 72 M V-Speiche R18 Red Rings, ...

SOLBERG
Auto: BMW e90, e46

Štvrtok, 15. Októbra 2015, 19:29

ak pocut jemne buchanie alebo lupkanie po vymene dorazov skontrolujte ci ste nezalozili tie vrchne pleh.podlozky opacne....zvyklo to robit :-"

nuberian
Auto: E46 320i 2.2

Piatok, 16. Októbra 2015, 14:03

Horné uloženie...na šalát.... :mrgreen:
ex: Peugeot 306 1.9d
BMW E46 320i 2.2 Obrázok
K&N, Bastuck, Mtech II, Eibach Sportline, Styling 72 M V-Speiche R18 Red Rings, ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných