... všetko o BMW ...
nadro napísal:foto alebo link na auto?
Takto Ti neporadí nik iba ak veštec
korado napísal:nebrať... je to už veľa kilometrov, presne pri 297.443 sa to pokazí
Nezničiteľný motor
Pity777 napísal:vsak napis milošovi ci o aute neviem nejake blizsie info... tiez som pokukoval ze pekny kusok :)
synak napísal:konkretne auto nepoznam, ale mam N52.
najazd cca 160tkm ,menene bolo: oba solenoidy na vanosoch, obe DISA klapky v sani, pretesnovane veko ventilov(bezna a casta vec na N52 zvyknu sa ustrihnut hlinikove sroby) , pretesnovana klima expanzny ventil +kompresor.
Teraz ked sa ochladilo zacal haprovat starter, a casom ma mozno caka vymena elektr. vodnej pumpy( podla roznych for ma zevraj zivotnost 80-150t) ,preventivne som menil separator +hadice (o dost drahsi spas ako pri dieslovej verzii)
Toto su viacmenej bezne veci co najcastejsie odchadzaju na tomto motore.
Pri surfovani na roznych zahranic. forach sa este dost casto riesi porucha snimacu vacky, klepanie zdvihatok pri pouziti nespravneho oleja resp. pri dlhodobom podtacani motora, obcas vadny motorcek valvetronicu, dost casto odchadza tesnenie pod housingom olejoveho filtra.
Cize idealne by bolo zistit ci uz boli tieto veci menene, + pri tychto km ak nebolo pouzivane denne svietenie tak xenony budu uz asi po smrti (ak neboli tiez menene) ,neviem ako su na tom ine e90 ale ja uz som daval po 160 t km nove svetla (som na to dost pedant a uz bolo vidno ze svietia slabsie)
synak napísal:hmm.. tak to je divne, lebo vacsina tych veci co som pisal je pri tomto motore kvazi spotrebak, tak asi vynimocne vydareny kus :)