... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
biggest99
Auto: E46 330d Hartge
Kraj: Banskobystrický

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 23:03

clovece, precti me prvni prispevky v tomto vlakne a pochopis proc doporucuju. ve zkratce: byl sem nekolikrat v nekolika lpg servisech a az v tomhle mi to na prvni sup zprovoznili - on je origo dovozce stagu na SK, aneb ma to v malicku. na me zanechal dojem profika. navic nemel sebemensi problem me pustit do dilny a vse mi vysvetlil. takze tak... a to to tam mam sakra skoro 200km. nelituju ani nahodou tu cestu a cas.

tech duvodu proc tam neco nejde jak ma muze byt mraky, kor podle dost neurciteho popisu. je treba to pichnout na PC a diagnozovat nejdriv.
BMW E46 330dT
BMW E39 525iT - ex

Martin540
Auto: V8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 23:33

Biggest99 - :thumbup: No asi to bude najlepsia volba kedze tu v tejto firme aj montovali LPG na mojej 39 :) takze pojdem teda tam a uvidim co zistia preco mi to robi... diky za rady cenim si to :wink:
BMW e39 540i 6q 99´

Pepito
Auto: 540i '97 6q
Kraj: Bratislavský

Piatok, 14. Novembra 2014, 10:15

Ja som tam bol tiez s mojim STAG-om v 540i. Rano som tam nechal auto povedal som ze chcem vymenit filtre a nech sa kuknu na vstreky. Ten majitel bol taky "mamvpicista" asi preto lebo bolo skoro rano. Povedal mi ze no vpohode, nechajte nam tu auto a poobede pridte po neho. Auto som tam nechal, poobede som prisiel a auticko uz stalo vonku pripravene. Ten technik ktory mi to robil bol velmi prijemny. Normalne mi otovril kapotu povedal toto som Vam vymenil kvoli tomu a tomu (vsimol som si ze sa isli previezt 40km na testing :D asi sa im pacil zvuk), ukazal mi repasnute vstreky vymene filtre, podali sme si ruky a isiel som domov. Nemozem povedat ani jedno zle slovicko. (filtre 2x, repasnute vstreky, reset servisneho intervalu, vymena nejakej suciastky a nastavenie ma cca vyslo na 120eu)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Sobota, 15. Novembra 2014, 14:36

martin keďže máš stag a robili montovalo sa to v auto+lpg, tak choď jedine tam, jednak sa tomu rozumejú a jednak keď to robili oni tak budú vedieť najlepšie čo a ako, a podľa toho koľko tam je kilometrov od montáže tak tá výmena filtrov a doladenie bude možno aj na čase, interval je každých 20tisíc ale podľa kvality tankovaného LPG sú filtre niekedy zadrbané už po 10-15tis.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Martin540

Nedeľa, 16. Novembra 2014, 10:36

Vktor , Pepito - :thumbup: jasne behnem s nim tam.. pokial bude pocasie priat este tento rok.. ked nie tak uz to vydrz na jar :)
Urcite uz je na case tam behnut :roll: .. inak viem ze LPG je na spotrebu a tak ale nakladate tomu aj na LPG ? ja vzdy ked chcem ist do vykonu prepnam na Benzin zevraj na Plyne neni dobre tomu nakladat :-k takze vas nazor by som chcel tiez poznat na toto :)
BMW e39 540i 6q 99´

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Nedeľa, 16. Novembra 2014, 22:01

s tym sa nezdrziavam. proste dam kickdown a letim ;-)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 17. Novembra 2014, 08:20

ja kým mám v nádrži LPG jazdím na LPG, keď dojde plyn tak dovalím na pumpu na benzíne a potom zas LPG :lol:
keď tomu dám kickdown či na benzíne či na LPG tak rozdiel je badatelný minimálne, možno tak nad 5000 je cítiť že na plyn to už nie je také dravé
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Pondelok, 17. Novembra 2014, 09:31

Ked je vsetko nastavene spravne rozdiel nesmie byt taky aby bol citelny. Samozrejme taky stav mame malokto. Ale mam aj opacnu skusenost. Na Fiate mi to ide na LPG vo vysokych otackach lepsie nez na benzin. Problem preco to "hore" na LPG nechce ist byva vacsinou malymi vstrekmi/tenkou privodnou LPG trubkou od nadrze/slabym reduktorom/malym tlakom, teda zhrute = neodborna montaz, alebo jednoducho setrenie. Malokto to radsej predimenzuje a ak sa drzi strikne predpisanych komponentov, tak ani nema velmi na vyber...
A je aj taky zauzivany nazor, ze potom to ma vysoku spotrebu, co be samozrejme blbost, lebo sa to doladi nastavenim.

Martin540

Pondelok, 17. Novembra 2014, 09:43

Takze na LPG mozem jazdit tak isto ako aj na benzin a nema to ziadny negativny vpyv na motor alebo sustavu LPG v aute ze ? :)
Lebo panuju take nazory ze na LPG neni moc dobre tomu tak "nakladat"... Este by ma zaujimalo ako je to so zapinanim systemu.. tiez som sa stretol s takym nazorom ze neni dobre zapinat mr. plynaka :mrgreen: pokial motor neni zohriaty min na 50 stupnov a viac.. Zevraj treba nechat motor zohriat na danu teplotu (50-70) a potom zapnut LPG.. :-"
BMW e39 540i 6q 99´

miki012
Auto: x5
Kraj: Trnavský

Pondelok, 17. Novembra 2014, 10:00

Martin540 napísal:
Takze na LPG mozem jazdit tak isto ako aj na benzin a nema to ziadny negativny vpyv na motor alebo sustavu LPG v aute ze ? :)
Lebo panuju take nazory ze na LPG neni moc dobre tomu tak "nakladat"... Este by ma zaujimalo ako je to so zapinanim systemu.. tiez som sa stretol s takym nazorom ze neni dobre zapinat mr. plynaka :mrgreen: pokial motor neni zohriaty min na 50 stupnov a viac.. Zevraj treba nechat motor zohriat na danu teplotu (50-70) a potom zapnut LPG.. :-"

Co si zapinas lpg sam?ja mam na brc nadstavenu teplotu Kedy sa sam zapne aj ked si myslim ze by sa mohol aj skorej.takze aj nba by zaujimala ta teplota Kedy to uz motoru neskodi?

Martin540

Pondelok, 17. Novembra 2014, 10:02

miki012- Ano LPG si vyhradne zapinam sam a ? :) mam to sice nastavene aj ja ze sa zapina automaticky asi pri 40 stupnoch... ale ja jazdim aj vela na benzin.. nerobi mi problem stlacit to tlacitko :-"
BMW e39 540i 6q 99´

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Pondelok, 17. Novembra 2014, 12:57

problem je, ze famy okolo LPG maju pociatky kdesi v 90tych rokoch, kedy sa hufne montovalo do skodoviek a zigulakov. Samozrejme to bolo na karburator a islo o podtlakovy system stelovany sroubom v hadici. Pokial si na tej hadici naladil optimalnu zmes pri zohriatom motore, tak to pri studenom motore bolo zvacsa chudobne a skutocne to tomu motoru neprospievalo. Potom bolo zase hura system skoro na rovnakom principe, akurat sroub v hadici nahradil krokovy motorcek ovladany bud priamo lambda sondou alebo pomocou benzinovej RJ. Tiez nie uplne stastne riesenie, hlavne prave v rezime vysokych otacok a plneho plynu, kedy to bolo opat chudobne a hlavne zmes bola nedokonale zmiesana.

Ale riesit taketo veci pri sekvencnom plyne... To sa uz dnes tyka iba zarytych odporcov plynu, pripadne poloznalych mechanikov, ktori proste musia nieco vymysliet a ked vidia plyn, tak ani nerozmyslaju a ako prve je "to je jasne, ze sa to jebe, ked je v tom plyn!".

Nevravim, ze LPG je uzasne a motoru vylucne prospieva, hlavne ked vieme aki zrucni su niektori ludia ktori to montuju(aj v tejto diskusii o tom vieme svoje), ale proste niektore predsudky nie su uplne na mieste. Rozhodne ma kvalitny benzin trochu navrch oproti kvalitnemu LPG, ale to je vsetko o prisadach. Pokial vsak tankujeme benzin na nejakom Jurkovi a LPG napr. od VIFFu, tak by som to do toho benzinu ani neprepinal, pretoze v tom pripade LPG bude daleko vhodnejsim palivom :-D

Martin540

Pondelok, 17. Novembra 2014, 15:50

Takze tieto famy ktore som tu pisal su neopodstatnene a nemaju ziadnu pravdivost ? :) Cize cakat kym sa motor "ohreje" aby som mohol zapnut LPG je chujovina... tak isto aj to ze sa na LPG nemoze autu "nakladat".. cele je to o nastaveni teda...
Ja som cital ohladne svojho auta (V8 4.4 ) ze tomuto motoru LPG nejak vylucne neublizuje pretoze je to mohutny a kvalitny motor z odolnych materialov ale kto vie kde je zase pravda :).. Diky moc za vase nazory a postrehy :thumbup: :thumbup:
BMW e39 540i 6q 99´

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Pondelok, 17. Novembra 2014, 16:46

majo to zhrnul uplne presne. ked som bol v jednom servise v ZH tak bolipaf z toho ako kvalitne a odborne je tam ten plyn namontovany. ze oni zatial videli iba lpg v skodofkach ktory montoval jozko z horneho konca. a prave takyto rozsiruju tie famy. RJ plynu tam nieje na srandu a vie dokonca riadit aj benzinovu RJ. ma k dispozicii vsetky udaje ktore ma benzinova.

ten system je sofistikovany a riesit dake manualne prepinanie alebo setrenie pri nakladacke fakt nema zmysel. naozaj treba davat pozor na kvalitu paliva a ja by som odporucil v lete ked sa prepina do 500m nacapovat TOP benzin v ponuke aby aditiva ktore su v nom prosku precistili po starte sanie a valce. ja cez leto davam shell racing + 100oktanovy len tak pre istotu ;-)

nrtm
Auto: firemne

Pondelok, 17. Novembra 2014, 19:09

Na jednej foto si sa fotil na OMV v krskanoch, tak predpokladam ze si z NR alebo okolia. Kde tankujes plyn?
Martin540 napísal:
Takze tieto famy ktore som tu pisal su neopodstatnene a nemaju ziadnu pravdivost ? :) Cize cakat kym sa motor "ohreje" aby som mohol zapnut LPG je chujovina... tak isto aj to ze sa na LPG nemoze autu "nakladat".. cele je to o nastaveni teda...
Ja som cital ohladne svojho auta (V8 4.4 ) ze tomuto motoru LPG nejak vylucne neublizuje pretoze je to mohutny a kvalitny motor z odolnych materialov ale kto vie kde je zase pravda :).. Diky moc za vase nazory a postrehy :thumbup: :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 7 neregistrovaných