... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

bl4ckbox
Autor témy
Auto: E91 330xd AT
Kraj: Košický

Teplota prevodovky

Pondelok, 3. Novembra 2014, 12:10

Nie som odborník, tak len predpokladám, že samotná prevodovka sa nachádza v časti, kde je aj radiaca páka (prevodovka je teda asi priamo pod ňou, vnútri toho spodného stredového panela v aute). Cestoval som pred pár dňami asi 250km z toho posledných 50km po diaľnici. Keď som už prichádzal do cieľa (zišiel som z diaľnice a pokračoval posledné 3 km), tak som zrazu zacítil silných chlad na pravú nohu opierajúcu sa o ten stredový panel. Keď som to chytil tak to bolo dosť studené a akoby aj odtiaľ ťahalo. Asi to nebolo celý čas také studené, lebo by som to asi cítil na nohe aj skôr. Akoby také prudné ochladenie. Keď som zas včera cestoval späť domov, tak po asi 150km cesty som si uvedomil/všimol (lebo mi to začalo vadiť-potila sa mi noha tam, kde sa toho dotýkala), že ten istý stredový panel, je teraz dosť teplý. (nie horúci, ale dosť teplý) Tak teplý, že mi to znova vadilo, takže predpokladám, že dovtedy to také teplé nebolo, lebo by som si to všimol skôr. Takto teplé to zostalo až dokým som dorazil domov. Je to normálne, či sa niečo pokazilo alebo kazí? Viem, že v mojom aute je aj ten tretí termostat kvôli tomu, že je to automat. Je možné, že je pokazený? Bude to treba meniť? Dá sa to skontrolovalť aj cez diagnostiku?

dibarbora
Kraj: Žilinský

Re: Teplota prevodovky

Pondelok, 3. Novembra 2014, 13:38

S prevodovkou to nema nic spolocne, v tych miestach ide tunel z vetrania pre zadnych cestujucich. Povrchova teplota zavisi od toho ci auto kuri alebo chladi interier.

bl4ckbox
Autor témy
Auto: E91 330xd AT
Kraj: Košický

Re: Teplota prevodovky

Pondelok, 3. Novembra 2014, 13:45

OK, vďaka za odpoveď. Vravím, že nie som odborník.. :D A ešte k tomu aj zle predpokladám.. :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní