... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

daglo
Autor témy
Auto: BMW E91
Kraj: Prešovský

interierove osvetlenie nad pedálmi.

Utorok, 28. Októbra 2014, 20:20

Zdravím Vás.

Chcel by som si dorobiť osvetlenie interieu a to v časti kde mám pedále t.j na soferovej strane a aj na spolujazdcovej strane. Chcem to mať tak urobené aby svetielka boli nastavené v súlade zo svetlom v overhear systeme. Vedel by mne niekto poradiť na akú vetvu sa mám napojiť? Má niekto schému kde by som videl ako sú napájane interierové svetlá?

vid foto v prílohe.

Velmi pekne dakujem
Prílohy
interierlightings.jpg

Užívateľov profilový obrázok
gassgeber
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Re: interierove osvetlenie nad pedálmi.

Utorok, 28. Októbra 2014, 20:50

ja som si dorábal toto osvetlenie, a sice nedával som originál svetlo s krytom, nechcelo sa mi nič vrtať ani nič podobné, ale použil som LED pásiky cca 25cm na každú stranu, potreboval som letovačku a kabeláž som viedol do osvetlenia zadneho priestoru, nepamatám prečo, vpredu mi asi nešiel otvoriť ten horný panel osvetlenia tak som to dal až dozadu, kábliky som viedol popod tapacír a gumičku kolo predných dverí, tak že neni nič poznať! keď otovorím dvere tak sa to vždy rozsvieti spolu s osvetlením interieru a zhasne spolu s ním...je to jednoduché, samozrejme nie je to originál svetlo a ked sa človek skloní a pozrie odspodu tak zbadáš, že su tam LED pásiky a nie originál svetlo, ale kto by si dával hlavu tam kde je priestor pre nohy a pozeral hore:D a keď to svieti tak to pekne a rovnomerne osvetlí celý priestor nôh na vodičovej a na spolujazdcovej strane, povedal by som, že krajšie ako originál...som s tým veľmi spokojný :thumbup: škoda že nemám foto ked budem doma tak odfotím a pricapím, cenovo to vyšlo tak do 15euro asi a cca 1,5hod. roboty

bizonik
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 09:13

ahoj, ja som mal prednedavnom rozobranu cast pri nohach spolujazdca ked som premazaval ventilator kurenia. V tom spodnom ktryte je uz predpriprava na to osvetlenie, su tam dokonca aj natahane kable kde staci pripojit origo svetlo c 63 31 6 972 605 , predpokladam ze taka ista priprava je aj na strane vodica, tam som sa ale nepozeral.
BMW E46 330ci
Toyota Auris Touring HSD
BMW E91 318D EX
BMW E39 530Da EX
BMW E46 320D Touring EX
Alfa Romeo 146 1.6TS EX

bramborak
Auto: e91 "07

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 12:31

ja si to chcem tiez dorobit. ale predpripravu som tam veru nenasiel, mozno som zle hladal...
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

bizonik
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 13:25

ja mam urobeny vyrez v plastovom kryte nad nohamy kde je len folia ktoru staci strhnut a nacvaknut tam svetlo aj kabel je tam dotiahnuty, je to tak dost v zadu vsimol som si to az ked som zhodil ten plast dole

tu je to aj vidiet, su tam vyduchy kurenia a otvor na lampu, podla obrazku je to na kazdej strane.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/E ... _bottom_i/
BMW E46 330ci
Toyota Auris Touring HSD
BMW E91 318D EX
BMW E39 530Da EX
BMW E46 320D Touring EX
Alfa Romeo 146 1.6TS EX

bramborak
Auto: e91 "07

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 13:56

mal som zhodeny plast spolujazdcov ale dufam ze som len zle hladal a ze bude predpriprava. nemam ani osvetlenie clonítok tak mam obavy :mrgreen:
svetielka ste odkial kupovali ?
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

erik_1
Auto: E90 316 LCI
Kraj: Košický

Štvrtok, 30. Októbra 2014, 15:54

Chlapi, dajte dake foto, viacej info. Celkom zaujimave zistenie o tom predpripravku. Chcel by som opacit aj ja. Dik
BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

daglo
Autor témy
Auto: BMW E91
Kraj: Prešovský

Pondelok, 3. Novembra 2014, 19:11

bizonik napísal:
ja mam urobeny vyrez v plastovom kryte nad nohamy kde je len folia ktoru staci strhnut a nacvaknut tam svetlo aj kabel je tam dotiahnuty, je to tak dost v zadu vsimol som si to az ked som zhodil ten plast dole

tu je to aj vidiet, su tam vyduchy kurenia a otvor na lampu, podla obrazku je to na kazdej strane.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/E ... _bottom_i/

Náhodou nemáš nejake foto?

slavoo
Auto: BMW 530xD F10 LCI
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Novembra 2014, 16:15

Už ste to niekto skúsili?? Naozaj stačí len kúpiť to OEM svetlo a zapojiť ?? Našiel každý tú predprípravu ?? Ďakujem...

Našiel som nejaký návod a nevyzerá to tak jednoducho:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=376267

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných