... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

matej1595
Autor témy
Auto: Bmw e60, 530xd
Kraj: Žilinský

Registracia, nakodovanie baterie kto vie???

Piatok, 6. Decembra 2013, 12:42

Dnes sa mi stala neprijemnost moja e60 mi nechce startovat uz sa mi to stalo asi pred 2 mesiacmi baterku som ako tak dobil ale uz mi to lezie na nervy treba ju cim skor vymenit len potrebujem pomoc s registraciou a nakodovanim tejto srandy ako som cital tak neregistrovana autobateria odchadza do 3 mesiacov urcite chcem tomu predist takze niekto kto by mi to urobil??? Som z Martina ale dobehol by som ak tak aj dalej dakujem chlapi :wink:

Užívateľov profilový obrázok
dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Re: Registracia, nakodovanie baterie kto vie???

Piatok, 6. Decembra 2013, 13:05

matej1595 napísal:
Dnes sa mi stala neprijemnost moja e60 mi nechce startovat uz sa mi to stalo asi pred 2 mesiacmi baterku som ako tak dobil ale uz mi to lezie na nervy treba ju cim skor vymenit len potrebujem pomoc s registraciou a nakodovanim tejto srandy ako som cital tak neregistrovana autobateria odchadza do 3 mesiacov urcite chcem tomu predist takze niekto kto by mi to urobil??? Som z Martina ale dobehol by som ak tak aj dalej dakujem chlapi :wink:

Tos, skus pozriet zoznam diagnostikov co sa nachadzaju okolo tvojho bydliska a obvolat technicke-okienko/zoznam-bmw-diagnostikov-t41269.html
Ja inak toto riesim tiez teraz, len mam nastastie blizko SIMIKa.

Martin666
Auto: BMW E61 520d

Pondelok, 9. Decembra 2013, 08:12

ak nedavas mensiu alebo vacsiu, staci registrovat
ak davas inu kapacitu, musis kodovat, aspon na mojej E61 trebalo z origo softom, ktory pristupoval na servery BMW a podla vybavy ponukal moznsti kodovania (je to vraj nejaka nadstavba softu, ktoru nema kazdy)

TT-SIMIK
Auto: BMW

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 00:48

Disom sa da len registrovat......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

cosh-boy
Auto: BMW E60 530D
Kraj: Nitriansky

Piatok, 3. Januára 2014, 10:32

Hm no ja som menil bateriu za EXIDE Premium 100 Ah. Diagnostika dala na vyber iba moznost 90 alebo 110. Takze som tam nechal 90. Snad to bude ok.

Maslista

Piatok, 3. Októbra 2014, 19:19

Zdravím, vyměnil jsem baterii 110Ah za 110Ah.. bohužel nevím zda se mi jí povedlo zaregistrovat.. nevím jaká baterie je v autě nakódovaná.. jak si tyto informace mohu ověřit..?

Mám INPU.. v powermanagementu jsem zvolil možnost F5-Batterietausch registreren.. objevila se hláška OKAY tu jsem potvrdil OK.. nic víc..

Byl to správný postup, mám zaregistrováno.. :?:
Prílohy
02.JPG

PetoK

Piatok, 3. Októbra 2014, 19:34

Chod na poriadnu diagnostiku a nie hracku.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 3. Októbra 2014, 20:09

ano mas, mozes si to overit cez DIS alebo ISTA/D

petoK, co je hrackarske a zle na INPA? na vacsinu veci je to podla mna omnoho rychlejsie

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 3. Októbra 2014, 22:20

Da sa to zistit. je nato funkcia kde sa da precitat kedy bola posledna registracia baterie (datum) a pri kolkych km.
Je nato aj ina funkcia, kde sa da precitat historia z IBS senzoru (resp bloky dat). Ked sa zaregistruje nova bateria, tak ten blok dat je prazdny
INPA urcite nie je hracka lenze spusta ludi ani netusi co to je a milia si to s diagnostickym programom, co urcite nie je. Je to vsak len program, ktory spusta urcite skripty ediabasu a tie sa musia dopredu nadefinovat a tak isto je mozne ich menit. Treba si precitat navod od INPA. Samozrejme pre toho co s tym vie robit je to velmi uzitocna vec, ale len na svoj ucel. Ja ju pouzivam taktiez pri priamej praci s jednotlivymi jednotkami (mimo auta) a prave nato je aj urcena (nie je urcena ako nejaky kvazi diagnosticky program pre servis atd)
Koluje tu spusta vselijakych verzii s roznymi skriptami alebo s roznou podporou jednotiek a ich funkcii, co distibuju predajcovia kablikov. Takze sa ani neda povedat ze ako a co sa kde robi, pretoze niektorym chyba spustu suborov a skriptov pre pracu s dannymi jednotkami a ostatne ich maju.....
Urcite nesuhlasim s tym zeby to mala byt nejaka hracka, ale suhlasim s tym ze malo ludi vie naco to vlastne je a mylia si to s niecim naco to neni :)
Pouziva sa to len ako cast niecoho, ludia co to potrebuju vo vyrobe vyuzivaju aj programy tool32 a ostatne ktore su sucastou bmw standard tools. Pretoze clovek co potrebuje pracovat s nejakou jednotkou samostatne bez auta a napriklad ju nakodovat a zapisat do nej UIF alebo nejake ine data (flash atd), tak by si s DISom asi tazko pomohol...... Ale DIS je zasa pre diagnostiku vozidla..... :D

TT-SIMIK
Auto: BMW

Sobota, 4. Októbra 2014, 00:31

Podtrzeno a secteno:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných