... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

raduzz
Autor témy
Auto: BMW E46 320d '00
Kraj: Žilinský

320d 100kW - striasanie/trasenie pri zrychlovani - VYRIESENE

Štvrtok, 17. Júla 2014, 14:57

caute vsetci,
mam dlhodoby problem na mojom kombiku, s 275 000km (320d, 100kW). Uz sa na to pozeral kdekto, zatial nevyriesene. Ocenim kazdu radu alebo aj ponuku.. Nasiel som tu mnozstvo info, a aj na zaklade nich som dal vymenit diely.

Pri razantnejsom zrychlovani na 3ke (aj 4 a 5, 1-2 nie) cca nad 2,5tis otacok sa cely zadok auta strasie. Trva to par sekund, ide to od zadu, je to riadne citelne v celom aute, pri dalsom zrychlovani sa to zmierni. Je to hodne neprijemne a urcite to potrebujem vyriesit.

- Co som uz menil: * Hardyspojka * Ulozenia kardanu * Diferak * Zadne loziska * komplet tlmice aj brzdy.
- zadne poloosi maju normalnu volu, zadne ramena su podla vsetkeho v dobrom stave
- disky su rovne a pneu zanovne - so zimnou sadou to robilo cele este citelnejsie - zrejme pre tazsie kolesa.

dik,
r.
Naposledy upravil/-a raduzz v Štvrtok, 31. Júla 2014, 23:04, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Re: 320d 100kW - striasanie / trasenie pri zrychlovani ...

Štvrtok, 17. Júla 2014, 21:37

...zotrvak.

Sice sa to ozyva zozadu, ale vsak kardan to prenesie bez problemov ze..? :) Z osobnych skusenosti viem ze tieto auta maju celkovo slabe spojky (alebo som len mal stastie na vyslahane..?) a tieto zvuky prestali len pri vymene. Samozrejme niekeddy nie za znacku LUK, ktora sa v poslednej dobe velmi nema cim chvalit..
A este jeden poznatok. Zväcsa to robili auta s chiptuningom, kedze tie spojky neudrzia tolke NM. Par ich bolo aj takych, ze uz pri originale hucali, chveli atd, stacilo dat podlahu..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

raduzz
Autor témy

Štvrtok, 17. Júla 2014, 21:48

Diky moc za tipy. Ze by bol zotrvacnik opotrebovany a robil len toto? :-k

Inak, auto co viem tak nie je cipovane ani tunovane, od nova ho mala jedna starsia ucitelka v nemecku.. takze pochybujem.

fox1k
Auto: BMW

Štvrtok, 17. Júla 2014, 22:00

no to vieš, všetky tie autá z Nemecka sú buď po učiteľoch, doktoroch a dôchodcoch :D
ale nie vážne, ak to jazdila žena, tak väčšinou si to odnesie spojka a zotrvačník. menil som ho týždeň dozadu, a je to úplne iné auto :wink:

raduzz
Autor témy

Štvrtok, 17. Júla 2014, 22:05

OK, tak ešte doplním: za ustálenej jazdy po rovine sa to neobjavuje, na ziadnom prevodovom stupni. Je to vzdy len pod zatazou.

Kolko teba konkretne stal ten zotrvacnik (diel, praca) ? A kde si ho zohnal?

Dikes.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 18. Júla 2014, 12:16

ulozenie zadnej napravnice si kontroloval?

raduzz
Autor témy

Piatok, 18. Júla 2014, 12:52

hm, no myslim ze zbezne sa kontrolovala vola na zadnych ramenach.

Co mas presne na mysli? je to ulozenie niekde tu?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... e_carrier/

diky

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 18. Júla 2014, 13:05

raduzz napísal:
hm, no myslim ze zbezne sa kontrolovala vola na zadnych ramenach.

Co mas presne na mysli? je to ulozenie niekde tu?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... e_carrier/

diky

ano na obrazku vsetky tie gumove srandy

frostik
Auto: E46 320D

Piatok, 25. Júla 2014, 18:39

Mam jazdený zotrvak novú lamelu a pritlacak ak by si chcel pm dohodneme sa

raduzz
Autor témy

Sobota, 26. Júla 2014, 12:45

Diky, zotrvak sa mozno bude hodit.

Ked mi vymienali pred par dnami zavesenie vyfuku (taka guma trojuholnikova, bola urvana) tak skusali a pozerali sme kadeco, a zistilo sa ze kardanovy kriz ma volu.
Ked rukou clovek pootaca kardanom, tak ten kardanovy kriz - ten posledny pred diferakom, ma volu mozno aj 2 mm.

Neviete kolko tam moze byt vola? Lebo vraj ziadna, a ze treba repas. A ked bude kardan dole, vymenim al tie gumove srandy - ulozenia napravnice.

Neviete niekto kde mi spravia ten kriz?

raduzz
Autor témy

Štvrtok, 31. Júla 2014, 22:34

Takze vysledok - mozno uzitocne aj pre ostatnych.

- Dal som repasovat kardan - vymenene 2 vnutorne krize na ktorych bola aj rukou citit vola. Kardan Servis BA, na galvaniho 2. Hotove na druhy den, vymena jedneho 65e bez dph. Treba ho tam doniest vymontovany. Nebolo ho treba vyvazovat (ak ano, dalsich 65..) a ulozenia som menil predtym. Prislo sa aj na to, ze jeden "sikovny" servisak mi pred cca rokom a pol menil tie ulozenia, a kardan v strede pri krizi nechal nedotiahnuty!

- popri tom na aute vymenene silenty zadnych ramien a 1 silent diferaku.

=> konecne ziadne trasenie, auto ide krasne hladko, slabe buchnutie pri pustani spojky sa eliminovalo. som maximalne spokojny, po XY vymenach mam konecne auto co na dialnici ide ticho ako ma!!! :-D

Ten tip na zotrvacnik teda nevysiel - zrejme sa to da celkom dobre zistovat, ako aj mne povedali, tak, ze ho citit na spojke. a mne spojka ide hladko a necitit v nej nic.

mišofeďo
Auto: BMW e46 320D (100kw)
Kraj: Nitriansky

Re: 320d 100kW - striasanie/trasenie pri zrychlovani - VYRIE

Pondelok, 4. Augusta 2014, 08:50

Mám ten istý problém takže ďakujem, čakal som na ukončenie témy =D> :mrgreen:

lukas111
Auto: E60 525i

Re: 320d 100kW - striasanie/trasenie pri zrychlovani - VYRIE

Piatok, 24. Októbra 2014, 14:48

cavte mam podobny problem ...tiez na spojke necitim ziadne vybracie no v aute daco hrkoce...ale len ranny start ked je studeny motor ..... https://www.youtube.com/watch?v=i6_3es4 ... e=youtu.be toto je rano ked som siel do roboty https://www.youtube.com/watch?v=xLYVUFy6vEg toto je poobede z roboty ...... neviem ci to moze byt zotrvak alebo spojka.... lebo aj ked vytlacim spojkovy pedal aj ked ho pustam aj ked nieje vytlaceny proste stale to takto hrkoce ako mozete pocut najprv tam hrka daco mejen potom to zosilnie az uplne prestane a je sranda ze to roby len studeny motor ked odstavym auto zohriate na prevadzkovu teplu a znova nstartujem tak uplne po tichu hladucko naskoci bez nejakych pazvukov....a este....za jazdy 1,2,3,4,5 rychlosti ked idem na nizkych otackach cca 1000rpm a pridam (motor neakceleruje hned.. trocha sa dusy) zacne sa ozyvat presne taky isty zvuk ako na videjku to prve ryncanie (to tichsie este) a ked uz vybehnu otacky dakde na 1200-1300 tak to prestane lebo tam sa ten motor uz nedusy a zacne to pekne akcelerovat ako ma.....neviete mi pomoc prosim niekdo co to moze byt?....ten zvuk dako identyfikovat nemyslim si ze je to zotrvak lebo uz som precital strasne vela clankov o tom ake ma priznaky zotrvak ale ja nemam nai jeden priznak.....dakujem :-({|=

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní