... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
drumx
Autor témy
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

/e36 sedan/ zapojenie predných elektrických okien

Piatok, 27. Júla 2012, 17:42

Takze v mojom aute mam stahovacky (svihadla), ktore ma uz vytacaju, hlavne ked je horko a zacnem sa potit v aute kde je miliooon stupnov farenhajta. Auto si chcem este chvilu nechat tak nech mam pohodlie a nech sa aj lepsie predava.

Takze zohnal som 2x mechanizmus stahvania+motorceky (mam cele dvere oboje) a kabelaz. Vsetko z jedneho auta rok vyroby "92 kvôli tomu, ze novsie auta uz mali ZKE modul a to by som musel prehodit komplet elektriku, co je nezmysel.

Lenze kabelaz je nejaka domotana, chybaju kable, vo vodicovich dverach som nasiel dokonca konektory na zapojenie hmloviek a snimaca teploty :shock: Som cumel ako puk. Pridam sem foto co to vlastne mam aby to bolo prehladnejsie.

Takychto tem tu je viacej, no nikto nenapisal presny postup, co s cim, ako a na co zapojit. Cakam hlavne rady od tych co to uz robili nech to je pokope a nech mam ja el. okna. :thumbup:
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

drumx
Autor témy

Re: /e36 sedan/ zapojenie predných elektrických okien

Piatok, 27. Júla 2012, 18:11

Takze bol som v aute a skusal som el. siber ktory mam. Tlacitko je tam s bielym konektorom do ktoreho idu 4 kable. cerveny, hnedy, zeleny, cierny. Najradsej by som to prepojil tak, ze napojil kable zo sibra na tlacitka ku pake a z tych do motorcekov vo dverach. Myslite ze by sa to takto dalo ? Alebo sa to da aj jednoduchsie ? Tlacitka este nemam a tak zhanam s hrubymi pinmi.

Vlastne cerveny je +, hnedy kostra, a zeleny a cierny idu do motorceka. Nie som elektrikar tak ci to chapem spravne.

27072012198.jpg
siber1

27072012196.jpg
siber2

IMG_1141.JPG
dvere

Ono to vlastne funguje teraz tak, ze ked otvorim dvere tak siber ide. Ked zavriem dvere siber nejde a opet ide az ked vlozim kluc. Ma aj svoju poistku spolu s hlavnym stropnym osvetlenim a osvetlenim cloniek. Tusim 43.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 29. Júla 2012, 10:56

podla vsetkeho mas aj ty ZKE. cize by si to mohol spravit ako aj ja.. proste kupit cely mechanizmus aj s elektrikou aj s tlacitkami aj s jednotkou. natiahnut kable do prednych dveri by nemusel byt az taky problem ako do zadnych (piplacka s natahovanim)
vymenis jednotku, potiahnes kable k tlacitkam, potiahnes kable k jednotke, potom ale treba potiahut kable od motorcekov do jednotky alebo volakam, to som este nezistil.
ako su zapojene stare el. okna, to zial neviem.

drumx
Autor témy

Pondelok, 30. Júla 2012, 13:22

ZKE asi nie, nedival som sa pod kastlik, no ked som dal dole kryt sibra tak je tam to stare tlacitko co potrebujem s hrubymi pinmi. Vidno to aj na fotke, kde cerveny a hnedy su napajacie do tlacitka (vtedy svieti) a zeleny+cierny idu do motorceka sibra. Bavil som sa teraz s tym v pivnici na baterke a ked dam +/- z baterky tak tlacitka svietia no ked skusam napojit ostatne kable co idu do motorceka tak ni tuk. :roll:

no ja uz mam doma kupene dvere+elektriku takze neviem ci by som kupoval dalsie veci do toho. Najradsej by som to zapojil s tym co mam doma.

Vedel by prosim vas niekto kto ma e36tku do roku vyroby 92/93 pozriet iba kable co idu k tlacitkam ? Velmi by ste mi pomohli.

maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Júla 2012, 13:39

skus pozret toto, mozno ti to pomoze
bmw3-e36/e36-ako-prerobit-na-el-okna-t686-30.html
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

drumx
Autor témy

Pondelok, 30. Júla 2012, 13:57

diky maiki, kukal som vsetky temy tu na klube, no moc mi to nepomohlo. Potrebujem vediet, ake kable idu do toho tlacitka a uz budem mudrejsi. :roll: Inak moze byt ta baterka tak vystavena, ze iba svieti tlacitko a okno dole nepojde ? No neurobi ani tuk. Som skusal zapojit +/- do tlacitka a z neho do motorceka +/- no nic to neurobilo.

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 30. Júla 2012, 16:35

no pokial si to dobre pamatam, tak osvetlenie tlacitok nema nic spolocne s ich funkcnostou... a jasne ze ti nepojde +/- na tlacitka a nasledne na motorceky, lebo tlacitka len preminaju...skusim pohladat v PC schemy, podla ktorych som robil okna ja ( ziadne RJ, iba 4 relatka a doteraz funguju bez problemu :) )
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

dethXtreme

Pondelok, 30. Júla 2012, 16:41

mam...toto je schema na 1 tlacitko a teda 1 motorcek...S1 a S2 su polohy tlacitka...K1 a K2 su relatka...kedze okna funguju tak, ze tlacitka prikostruju, nedavaju + ( !!!!! ) preto je to na scheme tak ako je. ak je nieco nejasne, napis :)
Prílohy
oknaaa.PNG
oknaaa.PNG (17.33 KiB) 2192 zobrazení

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

drumx
Autor témy

Pondelok, 30. Júla 2012, 17:26

no so svojim strojarskym vzdelanim tam vidim len ciary a pismena :D keby sa to da vysvetlit polopatisticky, ze napr. kup toto a toto zapoj to na ten a ten kabel zozen to a to tlacitko a vedel by som to zapojit. :D

praveze siber mam tak urobeny, ze ide +/- do tlacitka a z tlacitka dva kable do motorceka. Nic viac tam neni :-k

A este jedna vec, na tom tvojom zapojeni mas novsie tlacitka alebo starsie ?

dethXtreme

Pondelok, 30. Júla 2012, 18:37

no ani ja nie som elektrotechnik, ale ked si vezmes vsetky tie diely, tak sa to da pochopit :D
no a praveze neviem ake tlacitka su tam :mrgreen: kupoval som to komplet (motorceky, tlacitka, kable RJ (tu som ale vyhodil) ) z jedneho auta...ale viem ze z tlacitok mi idu 4 kable...jeden je hnedy, to je zem pre osvetlenie aj pre motorcek...dva su na motorcek ( jednotlive relatka ) a jeden (myslim ze cerveno cierny) je na osvetlenie tlacitok...ono sa to da lahko zistit...tie kable co su rovnako farebne na oboch tlacitkach ( hnedy a ten cervenocierny myslim) tie mozes spojit dokopy a vies ze sluzia na to iste...potom tie ostatne farebne sluzia na ovladanie motorcekov ( na jednom tlacitku by si mal mat ine dve farby ako na tom druhom )...no a tie farebne len privedies k relatkam ( to budu ako keby signalove kable ) a relatka ti budu spinat silove kable na motorceky ( inac by si tlacitka mohol spalit) relatka potrebujes prepinacie ( skusim pohladat na nete odkial som ja kupoval ) na relatkach mas pekne nakreslene schemy a tie len pozapajas podla toho co som ti tu poslal...ono ked si to komplet vsetko das pekne pred seba a budes na to chvilku kukat, zacne ti to davat zmysel :D ja som bol tak isto z toho zo zaciatku uplny jelen, kym som na to prisiel ( a schemu mam od kamarata co sa vyzna do elektriky)

ci som to velmo debilne napisal? :D

dethXtreme

Pondelok, 30. Júla 2012, 18:45

no, tak presne tieto relatka tam mam

http://www.saunika.sk/auto-elektro-instalacny/rele/spinacie-rele-12-dvojite---1556/

v podstate su v tomto jednom ako keby 2 relatka ( teda na pohyb motora jednym aj druhym smerom)

takze budes potrebovat 2 tieto relatka ( v podstate jedina investicia naviac )

a s tymto to das pekne dokopy...teda ak ti staci aby to chodilo hore dole...dojazd a podobne veci nehrozia :D to by si musel zapojit tu RJ a to je uz iny level :D

a vlastne ked sa kuknes na tu schemu co je pri tych relatkach a na tu, co som ti poslal ja, tak vidis ze to nie je az take zlozite :D ide len o to, spravne pospajat kable :D...no a hlavne nezabudnut na poistku :D...skoda ze si do mna nedrgol na zraze, bol by som ti to ukazal :D

dethXtreme

Štvrtok, 29. Mája 2014, 18:58

OPRAVA!!!!!

je treba kupit PREPINACIE nie SPINACIE rele!!!! ospravedlnujem sa!!!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný