... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
BavoracikE46
Autor témy
Auto: e39
Kraj: Trenčiansky

rucna brzda

Pondelok, 2. Januára 2012, 16:55

caute chcem sa spytat vysoko mi zabera rucna brzda ze co to moze byt povolene lanka? a este sa mi rosi auto aj ked stoji a nikto v nom nieje cim to moze byt?

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Re: rucna brzda

Pondelok, 2. Januára 2012, 17:39

niekomu zabera ručna velmi vysoko, niekomu vobec :lol: takze bud rad :D skus dotiahnut , uvidis co to da

janest
Auto: E 46 318i Touring

Pondelok, 2. Januára 2012, 17:57

Zdvihni zadok auta, zlož kolieska. Povoľ lanká ( 2 x 10-ka vidlic. kľúč) z toho jeden budeš musieť zbrúsiť flexou. Zatiahni RB na 3 ozub, Zober šrubovák, strč do dierky v disku, nastav RB do jemného záberu rovnakého na oboch kolesách tak aby si dokázal koleso pretočiť rukou. Napni rovnomerne lanká RB. Povoľ RB, skontroluj rozsvietenie Kontrolky na 2 ozube. Založ kolieska, spusti zadok. Cca 30 min.
P.S.: Pokiaľ sa dotiahnú len lanká tak brzda bude mať časom dlhý prázdny chod a zaberať bude až hore. Preto sa to robí !
Takže to je jediná správna odpoveď na tvoj problém, kde sám uvádzaš, že ti zaberá až hore.
Okrem iného doporučujem pred nastavením pojazdiť tak cca 500 m na "primerane" zatiahnutej ručnej aby sa obrúsilo obloženie a aj bubon, lebo zase až tak často ju nepoužívaš na dobrzdenie.
Naposledy upravil/-a janest v Utorok, 3. Januára 2012, 14:09, upravené celkom 3 krát.

MILAN BMW E46
Auto: BMW E46
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 2. Januára 2012, 23:04

jednoduchsi postup.....daj dole kozu z rucnej brzdy a tam mas 2 x lanka a budes potrebovat trubkovy kluc velkost 10....skontroluj si kolesa ako sa ti tocia a podla toho zistis ci mas este dotiahnut alebo povolit....ja som to tak robil a rucna zabera vyborne

BavoracikE46
Autor témy

Pondelok, 2. Januára 2012, 23:36

konecne dobry navod tak to urcite skusim snad nieco pomoze dik :)

MILAN BMW E46
Auto: BMW E46
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Januára 2012, 07:39

daj vediet ako si dopadol :D

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Januára 2012, 08:15

ak dotahujes len M10 pod pakou rucnej tak sa ti moze stat ze pri neustalom dotahovani ti vyskoci 4hran na ktorom je matica a pekne sa natrapis pokial to das naspat ;) ako ti tu pisal janest, zatiahni rucnu na cca 4ty zub, povol M10 maticky pod rucnou, zhod zadne kolesa a cez dieru na srob najdi skrutku ktorou sa dotahuju celuste rucnej brzdy... dotiahni ich na oboch stranach co najpodobnejsie tak aby si kolesa tazko potocil rukou, dotiahni M10 pod rucnou, chvilku s citom pojazdi nech si pakne na rucnej sadnu a mas klud...

BavoracikE46
Autor témy

Utorok, 3. Januára 2012, 11:33

no to uz sa mi zda komplikovanejsie asi si to dam niekomu spravit zas taky borec niesom.

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 3. Januára 2012, 13:02

veru nie vzdy sa to da nastavit len maticami pod pakou aby to zaberalo tak ako ma.
a cez tu dierku v naboji/disku to tiez nie vzdy ide... akurat teraz cez sviatky som to nastavoval otcovi na 320d, ten srob tam ide tak tazko ze to bolo nemozne, musel som zhodit koleso, brzdovy strmen a kotuc, a ten srob dotiahnut kombinackami :) inak to nie je nic zlozite, v tej knihe "jak na to" je to popisane.

janest
Auto: E 46 318i Touring

Utorok, 3. Januára 2012, 17:06

BavoracikE46 napísal:
no to uz sa mi zda komplikovanejsie asi si to dam niekomu spravit zas taky borec niesom.

Pokiaľ sa budeš brániť získavaniu skúsenosti - zomrieš hlúpy ! Ale za to s ručičkami ako alabaster. O:)

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo

Utorok, 3. Januára 2012, 17:57

janest napísal:
Pokiaľ sa budeš brániť získavaniu skúsenosti - zomrieš hlúpy ! Ale za to s ručičkami ako alabaster. O:)

:lol: Blade ti tu dal skoro doslovny navod podla knizky "jak na to" ktoru tu niekde na fore najdes, ja som to uz tam pozeral , su tam aj obrazky takze tomu pochopis... vytlac stranu s nastavenim rucnej, chod k autu, pozeraj na obrazky/skutocnost a nastav si to sam :D a este si niekde vytlac aj tento ice.blade-ov navod, ten je jednoduchsi a zrozumitelnejsi, poskladaj šecko na kopu a sfušuj to jak pan :D

roman.limit
Auto: bmw e46 318i sedan
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 20. Marca 2014, 19:40

Ahoj panstvo som len cez telefón tak da mi zle hľadá mám otázku :mám aj vzadu kotuce neviem ako je riešená ručná brzda na e46 318i 98 po zatiahnuti pri dojazde mi piska prava strana ako to je riešené zatiahne sa pri ručnej strmen na kotuci ci je niečo vo vnútri ako pri bubne?ďakujem za odpovede a ospravedlňujem sa ak to sem nepatrí

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 20. Marca 2014, 22:10

roman.limit napísal:
Ahoj panstvo som len cez telefón tak da mi zle hľadá mám otázku :mám aj vzadu kotuce neviem ako je riešená ručná brzda na e46 318i 98 po zatiahnuti pri dojazde mi piska prava strana ako to je riešené zatiahne sa pri ručnej strmen na kotuci ci je niečo vo vnútri ako pri bubne?ďakujem za odpovede a ospravedlňujem sa ak to sem nepatrí

ja ty odpoviem je to skoro ako na bubnovej brzde ale rozdiel je v tom ze to vsetko je schovane pod kotucom ktorim zabrzdis kotuc.

roman.limit
Auto: bmw e46 318i sedan
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Marca 2014, 06:07

Ďakujem za odpoveď bude tam asi kov na kov už lebo dobrzdil som ako z vlakom :lol:

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 27. Marca 2014, 20:04

Ja som si cez víkend dotiahol ručnú brzdu, zaberala už tak na úplne vrchných zuboch, a odvtedy mi začala preblikovať kontrolka že je ručná zatiahnutá aj keď nie je :cry: Keď idem po rozdrbanej ceste tak to bliká do blba..... čo s tým?
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných