... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
monty E36
Autor témy
Auto: 38 725tds,e38 750iL
Kraj: Nitriansky

E36 - Nefunguje centál

Streda, 13. Februára 2013, 18:39

Čavko. Mohol by mi niekto poradiť . Zo dňa na deň prestal fungovať centrál. Nefunguje ani dorobeným diaľkovým ale ani klúčom. Respektíve otvorí len šoférove dvere a koniec. Poistky sú OK,ZV modul bol menený za nový ,tak ak máte nejaký nápad sem s ním kde by mohla byť chyba.

matus1982
Auto: e36
Kraj: Žilinský

Re: E36 - Nefunguje centál

Sobota, 30. Marca 2013, 07:15

ahoj kolega ja mam te isty problem nevieš mi poradit..

pepo930
Auto: BMW 325TDS

Sobota, 30. Marca 2013, 22:15

Ja mam tiez podobny problem z nicoho nic mi prestalo otvarat soferove dvere. Ostatne dvere sa pekne otvoria ale soferove nic...Uz ma prestava bavit klucikom stale otvarat... :D

Casey2
Auto: e36 318Tds
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 31. Marca 2013, 09:34

pepo ked otvaras klucom daj ucho na soferove dvere ci cvaka ked necvaka nejde stava ked cvaka moze byt to tiahlo vytiahnute alebo vydraty motorcek

pepo930
Auto: BMW 325TDS

Pondelok, 1. Apríla 2013, 21:25

No praveze necvaka.... asi budem musiet zhodit ten tapacir dveri a pozriet to ze?... :?

fearssniper
Auto: E36 328i Turbo
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 00:23

hoší ja som mal to isté a problem bol v odpalenej poistke ,.,.čeknite si poistkovú skriň ;)
Aktualne e36 328i
Aktualne f10 530xd
ex e65 730d r.v. 2004
ex e39 535i Sedan r.v. 2000
ex BMW e46 320d Sedan r.v. 2000
ex BMW e36 325i Sedan r.v. 1996
ex BMW e36 320i Sedan r.v. 1995

matus22
Auto: e46 330D touring

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 20:07

v poistke to bude len ak nefunguje centrál vobec ani na jedny dvere.......
typujem to na tiahlá ale skorej asi odišli motrčeky centrálu
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

bzuco
Auto: BMW3 318tds

Pondelok, 8. Apríla 2013, 13:36

matus22 napísal:
v poistke to bude len ak nefunguje centrál vobec ani na jedny dvere.......
typujem to na tiahlá ale skorej asi odišli motrčeky centrálu

Tento problém riešim aj ja a podarilo sa mi zistiť, že to robí motorček centrálu, taká malá čierna plastová škatuľka na zámku. Kľúčom a diaľkovým ovládačom otvorím všetky dvere okrem šoférovych. - je to číslo 9.
Ak sa mýlim, tak ma prosím opravte.

Obrázok

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Pondelok, 8. Apríla 2013, 21:23

ja som to uz rozoberal do skrutky. Mal som problem ze som zamykal klucom a ked som pretocil kluc tak sa vseky dvere zamkli a hned aj otvorili s tym ze po opetovnom zamknuti mi ostali jedne dvere nezamknute...ked som zamykal cez tie dvere(spolujazdcove) tak sa po druhom pretoceni vsetko v pohode zamklo
Zistenie: ta cierna krabicka s cislom 9 ma v sebe system motorceka a tusim dvoch ,,smykadiel,, ako lyze to vyzera a tie lyze sa smykaju po vazelinke vo svojej drazke a na oboch koncoch drazky su dva mikrospinace ktore ta lyza stlaca podla toho ci su dvere otvarane alebo zatvarane...
Oprava: najprv sa mi podarilo opravit motorcek tym ze som posunul tu lyzu na motorcekovej skrutke a uz mi to pekne zopinalo ale to len do casu...potom ta lyza preskakovala cez jeden mikrospinac a nevypinalo tocenie motorceka cize som to riesil vymenov toho dielu c.9 :D
Rada: OPATRNE rozobrat , zistit ako to funguje , skusit s tym nieco spravit alebo to jednoducho vymenit :D
chce to vela casu a hlavne veeelku trpezlivost :D
neje to take strasne ale treba sa s tym pohrat :) ak mi dakto nerozumie tak prepacte skuste si to rozobrat a zistite :-P
otazky? :D
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

bzuco
Auto: BMW3 318tds

Utorok, 9. Apríla 2013, 06:18

Ja tiež odporúčam radšej výmenu, lebo som to mal rozobraté a veľmi radi odchádzajú tie mikrospínače. Môj som tiež nastavil a vydržalo to len niekoľko dní.
Takže radšej vymeniť a bude pokoj. \:D/

G-Laci
Auto: E36 325 tds touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Marca 2014, 20:31

Caute, trocha ozivim tuto temu.
Tiez mi prestal central otvarat jedny dvere, mne konkretne prave zadne... Pomocou navodov co som nasiel sa mi podarilo vyoperovat motorcek centralu. Nebolo to az take jednoduche, ale dalo sa... V mojom pripade to bolo tazsie o tolko, ze som nemohol vymontovat cely zamok z dveri, kedze tie torxy co drzia zamok mam tak zazrate, ze som nimi nepohol ani po nasprejovani... Nechcel som ich vydrat, tak som to skusil bez toho... Vybral som teda vonkajsiu klucku, resp. nevybral, len uvolnil a zatlacil donutra do dveri a presne za kluckou je motorcek, tak to uz potom slo...

Moj problem je tento: rozobral som ten motorcek, ale ja mam len jeden mikrospinac, vid fotky. Na co by mal vlastne ten spinac byt? Mal by vypinat motorcek alebo ako?

Ja ked ten bezec dam do polohy "otvorene dvere", teda az dozadu, tak ked ho pripojim, normalne zamkne, lenze motorcek sa nezastavi a bezec narazi do druhej steny a potom uz neide... Ked zamknem auto, bezec dam do polohy zatvoreny a pripojim ho, tak odomkne, a pri zapnuti aj zamkne a znova narazi do steny a koniec...
Vie mi niekto poradit ohladom tohto? Viem ze je jednoduchsie ho vymenit a aj zhanam druhy, ale rad by som skusil ci viem dat do poriadku aj tento...

Dakujem
Prílohy
DSC06956.JPG
DSC06957.JPG
DSC06954.JPG
DSC06953.JPG

G-Laci
Auto: E36 325 tds touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 19. Marca 2014, 12:42

Tak sa mi to podarilo spojazdnit.
Aj u mna bol problem ten, ze ta lyzinka preskakovala cez mikrospinac, resp. ho nestlacila dostatocne.
Vyriesil som to tak, ze som na obe strany tej lyzinky nalepil dve vrstvy izolacky a nahrial som to aby sa to tam dobre prilepilo.
Medzitym som este prisiel na to, ze ta biela spodna cast tej krabicky funguje aj ako doraz pre motorcek, bez tejto casti motorcek roztlaci tu srobovnicu a potom sa to zasekne...

Montaz spat do auta bola dost narocna, nakolko ta krabicka musi zapadnut celkovo na tri koliky a vyhlad na tieto miesta zakriva bocna stena drziaka. Trvalo mi to asi 20 minut, kym som to tam cez otvor na klucku spravne nasadil, potom prisla dalsia tazka uloha - klucku ktoru som len zatlacil dovnutra dveri dostat spat na miesto...Podarilo sa to teda, momentalne to pekne funguje. Kazdopadne, chcem si zohnat do zalohy druhy takyto aktuator, lebo ta srobovnica s tou lyzinkou uz bola dost vydrata a je fakt asi len otazkou casu kedy to zase klakne...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní