... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BimmerBob
Autor témy
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

E36 316i : Vynechávanie valcov po naštartovaní

Pondelok, 3. Februára 2014, 17:45

Vynechávanie valcov po štarte.

Prednedávnom som sa potýkal s takýmto problémom. Po naštartovaní cca pol minúty vynechávali 1-2 valce, kedy ako a z času načas naskočili všetky valce. Po prvom pridaní plynu bežal motor normálne, aj výkon mal štandardný.
Hľadal som možné riešenia, rady či skúsenosti týkajúcich sa poruchy tohto druhu na stránkach tohto fóra. Našiel som jedinú radu: DIAGNOSTIKA, ovšem to ma napadlo aj samého. Diagnostický prístroj však nenašiel žiadnu závadu.
Nasledovala postupná výmena sviečok, zap.káblov… a tesne pred tým ako by som vymenil indukčnú cievku som spozoroval, že hadice chladiacej sústavy sú (pri zohriatom motore) natlakované takmer do prasknutia. Zašiel som s tým k servisákovi a hneď mu bolo všetko jasné. Diagnóza: odišlo tesnenie hlavy valcov. Proste kompresia z valcov cez poškodené tesnenie prechádzalo do chladiacej sústavy a tam vznikal vysoký tlak. Po výmene tesnenia ,oleja a chlad.kvapaliny je konečne všetko ako má byť. Zaujímavé bolo, že voda nepretekala do oleja ako to býva pri odídenom tesnení hlavy, dostávala sa však ku sviečkam a tie po naštartovaní nezapaľovali zmes.
Rozhodol som sa dať sem na fórum popis problému s diagnózou a s riešením, keby mal niekto podobný problém, aby mal radu k dispozícii
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: E36 316i : Vynechávanie valcov po naštartovaní

Utorok, 4. Februára 2014, 00:24

Vsak to sa bežne stáva ze pri fuknutom tesneni vyplachuje valce. Videl som to uz vo viacerých prípadoch. Ale téma dobrá, urcite sa tu nestratí :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

marek 369
Auto: bmw e39
Kraj: Bratislavský

Sobota, 15. Marca 2014, 22:06

dík....aj ja práve podobný problém riešim... uvidíme, čo z toho vypadne.. :)

MiCkEyQo
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 24. Marca 2014, 11:55

Chcem sa spyat ako reagovalo este auto či malo este nejaké príznaky moje totiž to najprv trhalo nemalo vykon trhanie prestalo teraz sa mi vypína valec a tlakuje sa mi tiež hadica na chladici jak keby išla prasknut a po naštartovaní trase auto takže je to tesnenie pod hlavou?

MiCkEyQo

Pondelok, 24. Marca 2014, 21:44

čo si vyriešil ? aké si mal problémy?

BimmerBob
Autor témy

Utorok, 25. Marca 2014, 09:37

Všetky príznaky som opísal v téme. Ovšem ono sa to nabaľovalo a nabaľuje dodnes, aj keď mám už tesnenie opravené. Totiž sa stalo,že mi ten tlak roztlačil 1ročný chladič, takže výmena chladiča to istila. Kým som nepoznal diagnózu používal som auto a pre istotu uvoľňoval opatrne tlak cez uzáver chladiča. Samozrejme vytlačilo aj kopec vody a pri ďalšej jazde sa prehrieval motor čo pravdepodobne spôsobilo poruchu termostatu, ktorý idem meniť v nasledovných dňoch. V každom prípade doporučujem až do opravy odstaviť auto a nejazdiť s ním.
BMWe36 /316i/

MiCkEyQo

Utorok, 25. Marca 2014, 16:37

BimmerBob napísal:
Všetky príznaky som opísal v téme. Ovšem ono sa to nabaľovalo a nabaľuje dodnes, aj keď mám už tesnenie opravené. Totiž sa stalo,že mi ten tlak roztlačil 1ročný chladič, takže výmena chladiča to istila. Kým som nepoznal diagnózu používal som auto a pre istotu uvoľňoval opatrne tlak cez uzáver chladiča. Samozrejme vytlačilo aj kopec vody a pri ďalšej jazde sa prehrieval motor čo pravdepodobne spôsobilo poruchu termostatu, ktorý idem meniť v nasledovných dňoch. V každom prípade doporučujem až do opravy odstaviť auto a nejazdiť s ním.

aha lebo mne chladič hore hreje dole nie možno je špinou zapchatý alebo neviem a jedna hadica je tepla druhá studená skúsim vyčistiť chladič ešte a uvidíme to je u mna zaujimave že sa neprehrieva termostat je nový a sviečky mám od oleja prvé dve aj ty si mal?

BimmerBob
Autor témy

Štvrtok, 27. Marca 2014, 14:44

Nie nemal som ich od oleja.
BMWe36 /316i/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných