... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
M.B.W.
Autor témy
Auto: X5
Kraj: Trenčiansky

OBD II BMW vs OBD II Audi

Sobota, 1. Februára 2014, 12:59

Ahojte

Vie mi niekto vysvetlit v com je rozdiel medzi OBD II bmw a napr OBD II audi?
Preco niektore veci je mozne pripojit v audi na obd ii zasuvku a funguje to, tj. pripojene zariadenie dostava udaje z obd zasuvky a v bmw nie?, vyzera to ako keby bmw neumoznilo citanie resp spracovanie niektorych udajov. Neviem ci som sa uplne jasne vyjadril, ale ak by ste nerozumeli piste mi pm, pokusim sa vysvetlit.

Hovorim o aute rok 2002,diesel.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: OBD II BMW vs OBD II Audi

Sobota, 1. Februára 2014, 13:05

ak myslis standardne udaje posielane cez OBD2 ako otacky, rychlost tzn bezne veci tak je to od certifikacie OBD2

M.B.W.
Autor témy

Sobota, 1. Februára 2014, 13:35

Ok dik
Este jedna vec, co je to certifikacia OBD II a kedy sa vykonala?

Kupil som ten inteligentny parkovaci asistent s dynamickymi ciarami, to ako si minule pisal ze naco mi to je :lol:

Zapojenie je na obd II zasuvku, ked som ale vsetko pozapajal, tak vystup na displeji mam iba ked nastavujem umiestnenie ciar, ked potom prepnem do normalneho rezimu tak sa mi na displeji nezobrazi nic okrem tym statickych ciar co tam uz boli.

Tak teraz neviem lebo v instalacom manuali pisali ze treba aby auto malo obd II, esp, cuvaciu kameru a radio s dispejom, vsetko mam, ale ako som pisal zatial to nefunguje tak ako chcem...,

Myslis ze na 2002 x5 este nebola vykonana certifikacia obd II a preto nieje schopny vysielat pozadovane udaje?

sineDko
Kraj: Zahraničie

Sobota, 1. Februára 2014, 13:47

ice blade myslim ze ty hovoris o eobd. to je len "nadstavba" na obd2 pokial sa nemylim

M.B.W.
Autor témy

Sobota, 1. Februára 2014, 19:08

Dakujem za info

Da sa s tym teda nieco urobit, tj ta nadstavba eobd sa da "upgrejdnut" ??? aby sa pozadovane udaje o rychlosti a natoceni volantu dali pouzit??

Mal by som pre niekoho kto ma eobd tj. diesel, benzin po 2004 s cuvacou kamerou navrh ci by som nemohol ten assistent vyskusat na jeho aute ci to skutocne bude eobd preco to na mojom aute nefuguje...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 2. Februára 2014, 01:30

Treba zistit ake pripojenie si vyzaduje to co si kupil. Auta az od vysieho rocnika mali v zasuvke myslim ze pin 9 navyse a to bol ten komunikacny na tieto veci,ale niesom si isty,treba pozriet co vsetko je( ktore piny) zapojene v tej tvojej redukcii na obdII
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

M.B.W.
Autor témy

Nedeľa, 2. Februára 2014, 09:44

Takze ako som pisal obd II je komunikacny kanal k parkovaciemu asistentovi. V aute je obd II zasuvka, zapojene su piny 1,4,5,7,8,9,16. Vid foto. Nerozumel som rozdielu medzi obd ii a eobd co pisal ice blade preto som si to trochu prestudoval a podla informacii ktore som ziskal rozdiel medzi odb ii a eobd nie je v podstate ziadny. Z hladiska komunikacnych kanalov absolutne ziadny. Rozdiel ktory uvadzaju je hlavne medzi obd I a obd II z hladiska poctu kyslikovych senzorov medzi motorom a katalityckym konvertorom rsp pred a po katalityckom konvertore. Niektore zdroje dokonca uvadzaju odb II( eobd).
Eobd je europska obdoba obd II a v podstate sa vsetko toci okolo emission monitoring systems.
Vobec nie som odbornik, iba laik ,mozem sa mylit ako ze som sa uz mylil vel krat preto je celkom mozne ze tam skutocne bude nejaky rozdiel v druhu udajov ktore poskytuje eobd a obd.
Simik, este jedna otazka da sa na diagnostike vidiet aktualna hodnota natocenia volantu? ( skusal si mi robit tie pasy aj sklapanie zrkadiel)
Prílohy
image.jpg

M.B.W.
Autor témy

Nedeľa, 2. Februára 2014, 17:26

Takze asi som prisiel na to v com je problem... Ako je vidiet na fotke zapojene su piny 1,4,5,7,8,9 a 16.
Ako komunikacny protokol bol pouzity protokol ISO 9141-2 (K LINE) - zodpoveda pinu c. 7. Parkovaci asistent pouziva komunikacny protokol ISO 15756-4(CAN) tento zodpoveda pinu c 6 CAN + a pinu c. 14 CAN -.
Ani 6 ani 14 nemam zapojeny a predpokladam ze napriek tomu ze auto urcite ma CANBUS zbernicu data nejdu do diagnostickej zasuvky ale do niecoho ineho, este som nezistil...

Mohol by mi niekto kto ma diesel po 2004 pozriet na obd zasuvku ci ma zapojene piny 6 a 14? Myslite ze ak by som prehodil kable z 6 a 14 do 7 ze by to mohlo fungovat?

Vdaka za kazdu radu.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 2. Februára 2014, 21:13

Urcite nie,can zbernica v odbII je az od roku 2007-2008.....preto sa sa pytal na zapojenie tvojich pinov v zasuvke.....dokonca ja v mojej 2007 idem po Kline,ale kamosova x5 E70 2007 uz po can...vsetko zalezi od modelu.....silno pochybujem ze to rozbehas na tvojom aute,kedze je tak iny komunikacny protokol ISO.....a co sa tyka pripojenia 6,14 na 7 urcite nie....je uplne iny system komunikacie....skus zistit nejaky prevodnik ci sa nerobi z can na Kline, vtedy by to mohlo ist.......

Ano pametam si presne,ano diag vidim presne uhol natocenia volantu.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

M.B.W.
Autor témy

Nedeľa, 2. Februára 2014, 21:35

Ok dik este raz za info. Skusim popozerat nejaky prevodnik ak vobec nejaky existuje...
Kedze si videl natocenie volantu cez ISO 9141 tak ak by som taky prevodnik nasiel, co skutocne pochybujem, mozno u vyrobcu to parkovacieho asistenta..., tak potom by to mohlo fungovat.
Este raz vdaka za rady.

PS. : prosim ta pozri sa v LCM module ci tam niesu tie pásy...

PetoK
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 2. Februára 2014, 21:40

Hosi, upresnim to... tie piny 6/14 su D-CAN, rychla diagnostic-CAN zbernica a tie v tejto starsej generacii aut nie su. Az od cca r.2007 presli na tento system, je to vyvedene z gateway jednotky, nie budikov a preto novsie auta nejde citat starymi kablami.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní