dostal som par sprav (3

) ohladom ceny + dalsich info ohladom "opravy" svetiel, tak odpoviem priamo v pribehu "pre vestkych" ...
to ze su svetla
v ubohom stave na tekmer vsetkych e60kach nie je tajomstvo a casto krat som stretol aj take, ktore svietili na urovni "skody 120", cize o moznosti opravy som uvazoval uz davnejsie, ale bez akehokolvek vysledku (iba vymena za ine, resp. nove)...nove su vcelku dobra palba co do ceny a pouzité (napr. z buraciek) tych je myslim ze dost aj za velmi prijatelne ceny, ale to som vylucil, kedze by som sa nepohol dalej (mal by som mozno na pohlad mladsie svetla, ale stejne "vysvietene")... dalsia moznost, ktoru som realne zvazoval bol komplet retrofit lci svetiel predok/zadok, tam je cena tiez niekde uplne inde, ale zas je to pekny krok dopredua pokial sa niekto vie k novym svetlam dostat za rozumnu cenu (ja tu moznost nemam) tak urcite to je cesta.
tu na fore som natrafil na Tomas Caknakist, ktory tieto opravy nerozoberatelnych svetiel ponuka a bolo jasne, ze do toho idem...po chvilke debaty, ake su moznosti oprav, prisla na rad cena,ktora ma na prve pocutie trosku zarazila... komplet "repas" + cira optika, lestenie vonkajsok/vnutro, najnovsie led kruzky (vykon min lci denneho svietenia) atd (on vam to vysvetli podstatne lepsie) stoji cca 500 eciek...ano nieje to lacne, ale poviem vam, ze to za tie prachy stoji. schvalne som nepisal cenu hned na zaciatku, ani tu cenu nechcem neako tu obhajovat, tomasa osobne nepoznam, len pisem, ze super pristup, ochota... proste vymysleli si sposob ako tie svetla bez poskodenia rozobrat a to proste neaku tu korunu stoji
doba trvania: zmakli to relativne rychlo, myslim, ze 2-3 dni trvala robota (+2dni cesta tam+2 spät), u mna to trvalo dlsie kedze som to riesil cez sviatky a vtedy sa svet na 2 tyzdne zastavi
sposob dopravy: ja som svetla zabalil do "peny" co sa dava pod plavajucu podlahu, kupil som toho cca 5m, svetla niekolko-krat obalit a vlozit do krabice

(pozor, tie svetla su velke same o sebe a ich ked ich este riadne poobalujes tou penov, je potrebna fakt dost velka krabica !!) samozrejme okolie svetiel som vypchal papierom... dopravu doporucujem riesit kurierom, nie postou, napr. toptrans.cz, a ziadat do dvoch pracovnych dni, cena za dopravu normalna, nic prestrelene ...
snad som niekomu pomohol ...