... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

spakinko
Autor témy
Auto: 318iS
Kraj: Bratislavský

318iS buchot od zadnej napravy

Štvrtok, 9. Januára 2014, 20:45

ahojte,
hladal som ale vsade som nasiel len buchanie pri rozbiehani. Moj problem je ze pocujem buchanie ked prejdem po nerovnostiach, take tupe buchotanie, dnes som bol u mechanika, vsetko pozrel a nic nieje volne, ziadny silent ani tlmic ani ulozenie. Mala vola je na kardane resp. v diffe, ale to by buchalo a triaslo hlavne pri pridavani alebo brzdeni nie??? Ja ked sa rozbieham a brzdim nieje ziadny problem....co by to mohlo byt??? neviete mi poradit?
zadne tlmice maju aj s ulozeniami asi rok max rok a pol, tycky zadneho stabilizatora maju asi 3mesiace.

dakujem

msakac33

Re: 318iS buchot od zadnej napravy

Štvrtok, 9. Januára 2014, 20:59

vyber vsetko z kufra vratane rezervy a skus sa povoziť :-s

Jamall
Auto: m50b25
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Januára 2014, 21:53

vrchní uložení tlumiče, nebo některý siláč klece diferenciálu

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 9. Januára 2014, 23:21

silent ramena alebo horne ulozenie tlmicov alebo ball joint pri naboji.. nema to byt co ine ..
ja to tipujem na horne ulozenie , bars maju rok a pol. je to spotrebak za 5e

spakinko
Autor témy

Piatok, 10. Januára 2014, 00:31

skusim vyhadzat ten kufor a uvidim...tiez mam taky silny pocit ze to bude to ulozenie, podobne to buchotalo ked bola ta matica co drzi piestnicu v ulozeni povolena....este otazka, ako zistim ze je to to ulozenie bez rozoberania??? a v tom diferenciali ma byt nejaka ta vola ci vobec ziadna??? dakujem

SurrendeR

Piatok, 10. Januára 2014, 00:34

bez rozoberania niak.. zospodu to nieje tak vidno ako zhora..

msakac33

Piatok, 10. Januára 2014, 07:09

spakinko napísal:
este otazka, ako zistim ze je to to ulozenie bez rozoberania??? a v tom diferenciali ma byt nejaka ta vola ci vobec ziadna??? dakujem

zdvihni auto, teda jednu zadnu stranu zdvihakom, podloz pod koleso dosku a dvihaj koleso hore a dole, nesmie buchotat horne ulozenie, tak to zistis....a a no diferak ma mat trosicka vôlu =D>

spakinko
Autor témy

Nedeľa, 12. Januára 2014, 22:21

neska som rozlozil veci ze idem vymenit to horne ulozenie - nic ine to podla mna byt nemohlo, tak som to dvihol, dal dole kolo, povolil tlmic, ale ziadna vola tam nebola...este aj ked som nahodil koleso tak som skusal hore dole, aj pasrom a nic ziadna vola....aj zospodu som skusal pajsrom volu ale nikde nic...co to teda moze byt kruci??? :-k

SurrendeR

Nedeľa, 12. Januára 2014, 22:44

a to ulozenie si vobec pozrel ?
ak to nebude to, tak dvihni auto a pajsrom skus volu silentu na hlavnom ramene
neuskakuje ti zadok po prejdeni tvrdych nerovnostiach?

msakac33

Pondelok, 13. Januára 2014, 08:27

nejakeho kamoša do kufra nech pocuva za jazdy odkial to ide :thumbup:

spakinko
Autor témy

Pondelok, 13. Januára 2014, 14:14

hej hej jasne pozeral som ulozenie, nema ziadne viditelne poskodenie, ta guma neni popraskana ani nic podobne, rukou ked som skusal hybat tlmicom nic ziadna vola, ked som nahodil koleso skusal som tiez hore dole ale ziadna vola...hlavnom silentbloku myslis co drzi rameno voci kasni??skusal som, nic
zadok neuskakuje, aspon sa mi nezda, len to buchoce....
utorok to udem hodit do servisu poriadneho, som fakt zvedavy co to bude :-k

Ronnie333
Auto: BMW e36
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Januára 2014, 22:17

vieš čo kukni?? Celé osadenie brzdy. mne sa to začalo prejavovať pomaly, postupne... a už ked som bol zufalý, tak som objednal ložiská nápravy a skoro som to aj nechal vymenit...chvala bohu som na to prišiel skôr ako mi odoslali objednávku, ale boli to tie dve blbe skrutky (na klúč 16") tuším) :oops: a bolo po probléme. velmi malinká vôla tam bola.... Ak to nebude tvoj problém, sorry, len som poukázal že búchanie, môže byť občas úplná banalita..a nie záležitosť servisu....

SurrendeR

Streda, 22. Januára 2014, 22:39

uf , uvolnene skrutky co drzia drziak prasata o naboj? mi nepride zrovna ako banalita :lol: ale zato je to lahko opravitelna vec..

Ronnie333
Auto: BMW e36
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 23. Januára 2014, 00:17

ver tomu ze clovek to prehliadne...:D niekedy tak hladas tu zavadu ze takuto hovadinu si nevsimnes...ja som to zistil az ked som sa isiel pozret pred "vymenou" tych ložísk, že v akom stave je cely náboj....a potom kukam že, uchytenie brzdy ide lahko odskrutkovať (skoro rukou)...dotiahol som šroby, zložil a konec buchania... :mrgreen:

spakinko
Autor témy

Utorok, 28. Januára 2014, 22:14

takze, auto bolo minuly tyzden v servise, vraj sa s tym dost dlho babrali, vymienali medzi sebou tlmice a co ja viem co este, neviem ci nevozili aj niekoho v kufri :D nakoniec mi povedal ze to bol stabilizator a vraj kvoli tomu ze bol uchyteny na skrutke s maticou a kontramatkou - vraj preto to buchalo :-k ....co mi nedava velmi zmysel lebo sak ked je to fest dotiahnute tak je jedno ci je tam obyc matica s teflonovou vlozkou proti uvoleniu alebo kotramatka ...kazdopadne to na tyzden prestalo a zaclo zase a mam pocit ze este silnejsie....celkom mi to lezie na nervy ](*,) ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní