... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Misenko
Autor témy
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Nitriansky

servoriadenie ide trocha tazsie

Pondelok, 23. Decembra 2013, 11:37

Zdravim.Ide mi troska tazsie servo riadenie.Ja som to ani neriesil,ale dal som jednemu panovi soferovat a ten stale hovoril iba o tom ako to ide tazko.Je tam nejaky filter zevraj?alebo kvoli comu ide tazsie.

Užívateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Auto: BMW E39 525i ´01
Kraj: Bratislavský

Re: servoriadenie ide trocha tazsie

Pondelok, 23. Decembra 2013, 11:58

Na e39 ide volant tazsie nez na inych autach... to je proste fakt. So servotronikom vraj ide celkom v pohode... mas servotronik?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Obrázok
ANTIVIR.sk IT magazín - novinky, články, recenzie, blogy...

Misenko
Autor témy

Pondelok, 23. Decembra 2013, 12:31

No tak to neviem ci mam servotronik.Ako to mam zistit?

ANDYMAN

Pondelok, 23. Decembra 2013, 12:40

Daj si niekomu spravit vypis vybavy podla VIN... aj tu na fore to zopar ludie vie urobit... mozno sa to da aj niekde na nete, neviem, neriesil som to zatial...
Obrázok

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 23. Decembra 2013, 13:10

sem staci zadat poslednych 7 znakov vin a uvidis ci mas alebo nie. http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html

moze to byt servotrovicom, ani mne nefunguje a ide pri parkovani o dost tazsie ako pri fungujucom....

ANDYMAN

Pondelok, 23. Decembra 2013, 13:18

diky EBOLA presne to som mal na mysli...
Obrázok

BrunoSoprano

Pondelok, 23. Decembra 2013, 13:54

ANDYMAN napísal:
Na e39 ide volant tazsie nez na inych autach... to je proste fakt. So servotronikom vraj ide celkom v pohode... mas servotronik?

áno má isť trošku z tuha aj ked nemá servotronik .ale nie až moc,musí to ísť stále tak akurát,ani ťažko ani moc lahko, aby mal radosť z jazdy, na to že sa starý pánko sťažoval,že to ide ťažko,tak má asi nečo zlé,servočerpadlo,alebo tesneniace krúžky v servovalci, už tak dobre netlačí asi posilovač,alebo zavzdušnený systém bude mať. Ono to musí ísť tak aby ti to neznepríjemňovalo jazdu, ja mám tiež problém s týmto odkedy som auto kúpil.Známi má 530d so servotronikom a tam čistá paráda lahoda jazdiť s tým, a další kamoš má 530i automat bez servotroniku a jemu to ide tiež o dosť lahšie. Asi vydrbem ven celý servovalec a dám tam druhý,lebo úplne ma nebaví to auto skrz toho tuhého riadenia. už aj servočerpadlo som vymenil za nové,olej najdrahší dal a bez výsledku... olej mi nemizne nikde a neviem na to dojsť ,prečo to ide raz lahko a raz ťažko... Ono jak keby sa zavzdušňovalo niekde ale veviem kade. ked ide ťažko,tak rýchlo trhnem volantom na jednu a druhú stranu a ono jak keby vytlačilo vzduch niekde a potom ide parádne lahko točiť ,ale iba pár hodín,alebo pokial nevypnem motor,potom to ide zasa jak na vergli ťažko.... Najlepšie,keby nájdem tuna na klube nejakého mechanika,čo by mi vedel spojazdniť druhé servotronikové riadenie,ked by som mu všetko na to doniesol z druhého auta... To je asi najlepšia Volba,ked vám idú ťažko posilovače riadena,vydrbať ich von a namontovať tam servotronikové,len treba na to experta,čo to už robil

Misenko
Autor témy

Pondelok, 23. Decembra 2013, 14:12

No tu je to posledné číslovanie z VIN-ka:GV54881
No ja som to tam hladal,že či to mám,alebo nie ale nenašiel som.Je to to steptronic?však to je asi prevodovka nie?

ANDYMAN

Pondelok, 23. Decembra 2013, 15:07

BrunoSoprano napísal:

...musí to ísť stále tak akurát,ani ťažko ani moc lahko, aby mal radosť z jazdy...

no práve... za jazdy mi to ide super, ale ked idem pomaly ( <10km/h) alebo parkujem tak to ide v porovnani s inymi autami dost tazko... a to som neni nejaka 70kilova fajnovka 8)
mam obyc. riadenie, nie servotronic

za tie roky som sa s tym uz naucil zit... myslim ze sa to ani neda nejak rozumne spravit, jedina ta vymena za servotronic ale bohvie kolko by to cele stalo...
Obrázok

BrunoSoprano

Piatok, 27. Decembra 2013, 17:16

ANDYMAN napísal:
no práve... za jazdy mi to ide super, ale ked idem pomaly ( <10km/h) alebo parkujem tak to ide v porovnani s inymi autami dost tazko... a to som neni nejaka 70kilova fajnovka 8)
mam obyc. riadenie, nie servotronic

za tie roky som sa s tym uz naucil zit... myslim ze sa to ani neda nejak rozumne spravit, jedina ta vymena za servotronic ale bohvie kolko by to cele stalo...

možno,že by nám pomohlo toto (prevodovka strmého riadenia) :) Nemá to nikto odskúšané,podla mňa ide potom na mieste ovela lahšie točiť volantom :thumbup: http://www.tuning-in.sk/prevodka-strmeh ... p-1-2.html

ANDYMAN

Piatok, 27. Decembra 2013, 17:40

no podla mna to ma presne opacny efekt kedze to skracuje drahu otacania volantu... cize by to islo este tazsie :lol:
Obrázok

BrunoSoprano

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 01:44

ANDYMAN napísal:
no podla mna to ma presne opacny efekt kedze to skracuje drahu otacania volantu... cize by to islo este tazsie :lol:

nevím,to by nám musel povedať nejaký drifter,čo má také riadenie namontované :D

ANDYMAN

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 11:05

Ja by som tam dal servo aj z dacie, mne je to jedno hlavne nech to ide lahucko... :D
Obrázok

BrunoSoprano

Nedeľa, 29. Decembra 2013, 20:13

ANDYMAN napísal:
Ja by som tam dal servo aj z dacie, mne je to jedno hlavne nech to ide lahucko... :D

šak jedine servotronic, použité sa predávajú so všetkým aj s green modulom a káblami cca okolo 200-250€, montáže riadenia to spraví hocijaký mechanik a už iba nejakého majstra tuto z klubu zohnať,čo to vie nakódovať a spárovať s riadiačkami cez diagnostiku :) vím že mi to tu niekto z mechanikov spomínal,že to vedia spojazdniť , tuším LuCKy to vie ale aj Simik by to dokázal podla mňa :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných