... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
djmetla napísal:Skús test prítlačného kotúča. Ak máš pocit že to robí spojka :) zatiahni ručnú a pomaly bez plynu na 1tke púštaj spojku ak ti auto nebude chcieť dusiť je v **** spojka. Ak ti auto stiahne otáčky je spojka v poriadku samozrejme to nepreháňaj aby si ju nezodrel úplne len sleduj maličkú tendenciu. Skúšal som to na aute, ktoré po pustený spojky :) hralo ako na voľnobeh a auto malo 1tku zaradenú uź ani nešuchotala spojka. Tak som bol naučený testovať spojkuNeviem či to je správne ale zatiaľ som tak 2x spravil a zistil :)
Peters2 napísal:
Sorry ale nemyslim si ze toto je ten spravny "navod" ako skusat spojku! Skor ju takto odpalis... Skor treba vyskusat na 5-tke pri nabehu turba ci nepresmykne, vtedy ma vacsiu tendenciu smyknut ako na jednicke! Mal som spojku po smrti a na jednicke to ani len nesmyklo, skusal som aj rozjazd do kopca, dokonca aj zo zmacknutou brzdou, auto skapalo, nepresmyklo. Ale ako nahle som siel predbiehat na 4-5-tke tak vtedy vykon auta spojka neudrzala!
frostik napísal:
podobne to mam aj ja 1 2 3 spojka krasne ide v 4ke a v 5tke ked tomu dam plny kotol tak spojka presmykne , padnu otacky cca o 300-500 otacok , a auto zabera opat , uz nesmyka ... podla mojho predpokladu to bude bud lamela alebo pritlacny kotuc ( spojka menena pred polrokom podla predavajuceho )
lubesko napísal:Takže tomu nechápem mne po výmene spojky prestalo robiť tie zvuky bol som pri tom sám som stal v dielni u kamoša a pozeral som ako dávaju novú stará tá uz bola na odchode a ložisko KO tie zvuky vydávalo ložisko ale je mi divne že sa dojebalo zas.......
Peters2 napísal:
ak bola menena len spojkova sada tak to moze robit zotrvacnik! Ja som riesil presne to iste, vymenil som dve sady a ziadna zmena, tak som musel kupit novy zotrvak, cize ak u teba bola spojka menena, tak sa priprav na to najhorsie! Ak bola spojka menena, co v tvojom pripade ale nie je vobec iste, tak by nemal preco byt na figu pritlacny tanier ani lamela!!!
frostik napísal:
a zamyslel si sa aj nad tym ze mohla byt vymenena spojka a lamela a pritlacny nie? :) uz aj take som videl , klze to len niekedy , zotrvak sa mi na predchadzajucom aute prejavoval trosku inak a vydaval aj nejake zvuky , tu zvuky ziadne niesu
Peters2 napísal:
ja som ti pisal o nejakych zvukoch zotrvaku? ja som tiez nemal ziadne zvuky a spojka smykala koli zotrvaku, tak tu neplet jablcka z hruskamy!!!
frostik napísal:
myslim ze to zotrvak nebude , robi to len niekedy pri "kickdowne" zotrvacnik vtedy nieje velmi namahany .. kukneme uvidime