... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Re: Čudné zvuky pri zábere spojky.

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 09:10

djmetla napísal:
Skús test prítlačného kotúča. Ak máš pocit že to robí spojka :) zatiahni ručnú a pomaly bez plynu na 1tke púštaj spojku ak ti auto nebude chcieť dusiť je v **** spojka. Ak ti auto stiahne otáčky je spojka v poriadku samozrejme to nepreháňaj aby si ju nezodrel úplne len sleduj maličkú tendenciu. Skúšal som to na aute, ktoré po pustený spojky :) hralo ako na voľnobeh a auto malo 1tku zaradenú uź ani nešuchotala spojka. Tak som bol naučený testovať spojku :D Neviem či to je správne ale zatiaľ som tak 2x spravil a zistil :) =;

Sorry ale nemyslim si ze toto je ten spravny "navod" ako skusat spojku! Skor ju takto odpalis... Skor treba vyskusat na 5-tke pri nabehu turba ci nepresmykne, vtedy ma vacsiu tendenciu smyknut ako na jednicke! Mal som spojku po smrti a na jednicke to ani len nesmyklo, skusal som aj rozjazd do kopca, dokonca aj zo zmacknutou brzdou, auto skapalo, nepresmyklo. Ale ako nahle som siel predbiehat na 4-5-tke tak vtedy vykon auta spojka neudrzala!

frostik
Auto: E46 320D
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 15:08

Peters2 napísal:

Sorry ale nemyslim si ze toto je ten spravny "navod" ako skusat spojku! Skor ju takto odpalis... Skor treba vyskusat na 5-tke pri nabehu turba ci nepresmykne, vtedy ma vacsiu tendenciu smyknut ako na jednicke! Mal som spojku po smrti a na jednicke to ani len nesmyklo, skusal som aj rozjazd do kopca, dokonca aj zo zmacknutou brzdou, auto skapalo, nepresmyklo. Ale ako nahle som siel predbiehat na 4-5-tke tak vtedy vykon auta spojka neudrzala!

podobne to mam aj ja 1 2 3 spojka krasne ide v 4ke a v 5tke ked tomu dam plny kotol tak spojka presmykne , padnu otacky cca o 300-500 otacok , a auto zabera opat , uz nesmyka ... podla mojho predpokladu to bude bud lamela alebo pritlacny kotuc ( spojka menena pred polrokom podla predavajuceho )

Peters2

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 19:16

frostik napísal:

podobne to mam aj ja 1 2 3 spojka krasne ide v 4ke a v 5tke ked tomu dam plny kotol tak spojka presmykne , padnu otacky cca o 300-500 otacok , a auto zabera opat , uz nesmyka ... podla mojho predpokladu to bude bud lamela alebo pritlacny kotuc ( spojka menena pred polrokom podla predavajuceho )

ak bola menena len spojkova sada tak to moze robit zotrvacnik! Ja som riesil presne to iste, vymenil som dve sady a ziadna zmena, tak som musel kupit novy zotrvak, cize ak u teba bola spojka menena, tak sa priprav na to najhorsie! Ak bola spojka menena, co v tvojom pripade ale nie je vobec iste, tak by nemal preco byt na figu pritlacny tanier ani lamela!!!

lubesko
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 21:36

Takže tomu nechápem mne po výmene spojky prestalo robiť tie zvuky bol som pri tom sám som stal v dielni u kamoša a pozeral som ako dávaju novú stará tá uz bola na odchode a ložisko KO tie zvuky vydávalo ložisko ale je mi divne že sa dojebalo zas.......

Peters2

Nedeľa, 22. Decembra 2013, 22:58

lubesko napísal:
Takže tomu nechápem mne po výmene spojky prestalo robiť tie zvuky bol som pri tom sám som stal v dielni u kamoša a pozeral som ako dávaju novú stará tá uz bola na odchode a ložisko KO tie zvuky vydávalo ložisko ale je mi divne že sa dojebalo zas.......

dojebat sa moze aj novy diel a lozisko uz duplovane a este nakolko sa to robi v kadejakych podradnych fabrikach v cine a pod. ... a asi moc dlho drzievas spojkovy pedal vymacknuty! Inak pri vymene zotrvaka, pripadne ak je este ok, nema byt zaradeny prevodovy stupen ak je auto v kopci, lebo su potom prepruzene struny v nom a skor odide, to len tak pre info.

lubesko
Autor témy

Pondelok, 23. Decembra 2013, 20:24

Peters2 dikes za info hej to ložisko vymením.
Dúfam že nové vydrží dlhšie skúšal som dnes jak som šiel z roboty spojka nešmyka všetko je OK len ten zvuk takže ložisko dám nové......

Inak máš niečo overené skadiaľ berieš nové diely myslím nejakú stránku alebo rovno predajňu konkrétne na spojky a hlavne to ložisko ?

frostik

Utorok, 24. Decembra 2013, 13:01

Peters2 napísal:

ak bola menena len spojkova sada tak to moze robit zotrvacnik! Ja som riesil presne to iste, vymenil som dve sady a ziadna zmena, tak som musel kupit novy zotrvak, cize ak u teba bola spojka menena, tak sa priprav na to najhorsie! Ak bola spojka menena, co v tvojom pripade ale nie je vobec iste, tak by nemal preco byt na figu pritlacny tanier ani lamela!!!

a zamyslel si sa aj nad tym ze mohla byt vymenena spojka a lamela a pritlacny nie? :) uz aj take som videl , klze to len niekedy , zotrvak sa mi na predchadzajucom aute prejavoval trosku inak a vydaval aj nejake zvuky , tu zvuky ziadne niesu

lubesko
Autor témy

Utorok, 24. Decembra 2013, 14:15

Bol som pritom čo všetko bolo menené....

Peters2

Utorok, 24. Decembra 2013, 14:30

frostik napísal:

a zamyslel si sa aj nad tym ze mohla byt vymenena spojka a lamela a pritlacny nie? :) uz aj take som videl , klze to len niekedy , zotrvak sa mi na predchadzajucom aute prejavoval trosku inak a vydaval aj nejake zvuky , tu zvuky ziadne niesu

ja som ti pisal o nejakych zvukoch zotrvaku? ja som tiez nemal ziadne zvuky a spojka smykala koli zotrvaku, tak tu neplet jablcka z hruskamy!!!

frostik

Utorok, 24. Decembra 2013, 20:02

Peters2 napísal:

ja som ti pisal o nejakych zvukoch zotrvaku? ja som tiez nemal ziadne zvuky a spojka smykala koli zotrvaku, tak tu neplet jablcka z hruskamy!!!

myslim ze to zotrvak nebude , robi to len niekedy pri "kickdowne" zotrvacnik vtedy nieje velmi namahany .. kukneme uvidime

Peters2

Utorok, 24. Decembra 2013, 22:35

frostik napísal:

myslim ze to zotrvak nebude , robi to len niekedy pri "kickdowne" zotrvacnik vtedy nieje velmi namahany .. kukneme uvidime

to pises o automatickej prevodovke? a jak ze neni moc namahany zotrvak pri zoslapnuti plynu? srandujes? :roll: :lol: :lol: :lol:

lubesko
Autor témy

Utorok, 31. Decembra 2013, 17:49

Zdarek boha teraz som si všimol ze mozem so spojkou robit co chcem nic nepocut a zvuky sa stratili je nieco na odchode alebo mi niekto viete povedat ako sa to samo stratilo......;)

Verím ze to odislo na dobro !

midnight_man

Utorok, 31. Decembra 2013, 20:38

neodpovedal si kolegom na otazku, menili ti aj 2 hmotny zotrvacnik v cene cca 400-500E? Alebo len lamelu, pritlacak a lozisko? Odkial si mal diely? Nenamontovali ti daku cinu?

lubesko
Autor témy

Štvrtok, 2. Januára 2014, 11:24

Zotrvak má 2 roky...ešte som ani nevedel že to auto niekedy budem mať dozadu 2 roky a bol som pritom jak sa menil zotrvak LUK tam je vtedy dal zato 600 ečka tuším....
Čo sa týka novej spojky beriem to od kamoša z ELITU a som pri každej oprave čo sa robí na aute takže myslím si že chujova sada....

Akurát sa robila vtedy moja CORSA C a tá 330-ka bola vedľa takže to je asi tak.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných