... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Kortys napísal:To DPF, je zbytečné řešit, pokud máš saze ve výfuku, musí být odstraněn, nebo provrtán. Kdyby byl ucpaný, tak ti to nepojede a nebude černý výfuk. Jinak termostaty jsem měl také vadné (EGR byl zcela průchodný), teplotu jsem měl max 60st. Spotřebu mám také vysokou, na dálku min 5,9l, město 9l, dlouhodobější 7,9l. Mám 120kw automat.
bulik6 napísal:
A ked si mal v haji termostat,mal si az o tolko vyzsiu spotrebu???
xlukas.cz napísal:panove ....
z druheho auta mam takovou zkusenost, ze pokud se za studena spatne rozjizdi a auto dymi, tak je ucpany egr ventil. v horsim pripade je diky spatne civce nefunkcni. jestli je to tak i u bmw, to netusim. projevovalo se to tak, ze auto cim dal horsi vyjizdelo kopecek z garaze az tesne pred tim, co sem chtel prejet po travniku k mistu vycisteni, tak uz se nechtel rozjet ani po rovine a soucasne obrovsky dymilo. za mnou nebylo videt. v prubehu jizdy dymilo pri pridani plynu nebo jizde do kopce.
bulik6 napísal:Tak tu som ho dnes odfotil len s pod otvorenej kapoty,mam ho tam,nieje zvarany,auto mi dymy,vifuk zasraty
DPF mam s katalizatorom cize diera durch tam na 100% tak isto nieje
A este ak tu niekto vie,dnes som mal spotrebu 11,5L a to som siel kludne ,mam dodrbany termostat,ale moze to sposobovat az taku spotrebu????? .
Pity777 napísal:mam sice 330d ale tiez na mna casom prisli tazkosti s DPF, mal som ho tak upchaty a nepriechodny ze mi vypinalo turbo kedze vo vyfukovom potruby vznikal tlak okolo 250 - 300 bar a turbo tak hodilo do nudzaku a vobec netlacilo. a mozem povedat ze auto dymilo ako stary hladky diesel uz aj pri nizkej zatazi (1500 - 1800ot.) po vycisteni DPF sa vsetko vratilo do normalu, auto ma opat neskutocny tah a nic nedymi. ja len na margo toho ze tu bolo spomenute ze pri upchatom DPF ti auto nedymi, mne prave naopak dymilo ako lokomotiva.
PeqpeK napísal:250-300 bar tak na to by som sa pozrel teda
a s tym dymom, tak to som este nepocul, ze by to pri zapchatom filtri dymilo