... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

bmwtt.sk
 
matei
Autor témy
Príspevky: 93
Registrovaný: 26.7.2012
Kraj: Nitriansky

Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Streda, 22. Mája 2019, 10:55

BMW 740d xDrive, 2012, 190 tis. km, 18" disky RFT pneu
Caute chlapi, sice tato tema tu uz bola pri inych modelovych radach ale vzdy zapadla prachom bez vyriesenia a samotneho odstranenia zavady, takze k veci. V poslednom obdobi mam uz citelnu volu v riadeni, ktora sa prejavuje v nie uplne priamej odozve a reakcie podvozku na otacanie volantom, odozva je neskora a ked sa chcem napriklad preradit z pruhu do pruhu musim podstatne viac otocit volantom ako to bolo predtym, to riadenie je take "gumove" a nepresne.

Dalsia vec ako tu bolo viackrat spomenute v inych temach je ked prechadzam cez rozbitu cestu, nerovnosti alebo kolaje na podotykam rovnej ceste auto sa nekontrolovane vychyluje, az same zacne zabacat, ze sa musim dost sustredit a pevne drzat volant aby ma priam nehodilo do druheho pruhu respektive aby som sa nevychylil z idealnej stopy. Je to extremne neprijemne, auto sa sprava nepredvidavo a musim sa neustale koncentrovat na vyrovnavanie auta. Je to citit najma na spominanych kolajach kedy sa niekedy volant sam skruti do strany, ze ho musim chytit pevne a vyrovnat, pripadne otocit do druhej strany aby sa auto vyrovnalo.

Nemate s tym niekto osobne skusenosti, co by to mohlo byt pripadne co to sposobuje. Pripominam ze geometria sa robila pred cca tromi rokmi a vtedy som tam nemal zle hodnoty, minuly rok som menil komplet brzdy ATE, zadne aj predne a nejavia ziadne negativne priznaky pri brzdeni, na aute mam letne gumy 18" RFT ale robilo to uz aj na zimnych. Ci to moze byt v ramenach, tyckach riadenia, silent blokoch, capoch, stlpiku riadenia a pod. nemam tusenie, preto by som sa s vami rad poradil.

Chcel by som este poprosit "odbornikov" a chronickych prispievatelov s automatickymi odporucaniami obratit sa na autorizovany servis lebo mam take alebo onake auto, aby sa zdrzali irelevantnych komentarov. Tento klub a forum je prevazne o tom aby si ludia vzajomne poradili a pomohli, opisali zavady na svojom aute a odhalili ich priciny uspesnou opravou, a tym zaroven do buducna pomohli aj dalsim majitelom identifikovat konkretnu zavadu.

Vopred vam dakujem za kazdy nazor a radu.
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 6528
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Streda, 22. Mája 2019, 18:10

Zacal by som tym najlacnejsim - skontrolovat geometriu. Popri tom spravit kontrolu podvozku na tie veci co spominas - tycky riadenia apd. Tu geometriu daj spravit tam kde to robia poriadne, to jest aj so zatazenim vozidla, teda technologiou aku predpisuje vyrobca. Ak budu tieto veci v poriadku, bude to najskor problem v riadeni..... Neviem ci tam je elektricke, tusim hej... Bude to cenovo zaujimave....
 
Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Príspevky: 7472
Registrovaný: 16.1.2012
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: MA

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Streda, 22. Mája 2019, 20:48

Silace prednych ramien najcastejsie sposobuju presne to, co popisujes, samozrejme moze to byt aj ina vola v podvozku. Mas aj riadenie zadnej napravy?
 
matei
Autor témy
Príspevky: 93
Registrovaný: 26.7.2012
Kraj: Nitriansky

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Štvrtok, 23. Mája 2019, 09:57

Dakujem pekne za rady, s tou geometriou urcite teda zacnem s tym ze mi urobia aj spominanu kontrolou podvozku... pojdem s tym do servisu Dovozy.sk kde mam zatial len a len dobre skusenosti a viem ze robia geometriu so zatazenim vozidla ako pisal airbone. Dufam ze na nieco pridu lebo dost ma to stve ze to jazdi jak hadraplan.

PeqpeK: Co sa tyka tej zadnej napravy to fakt netusim ale nevedel som o tom ze sa to vobec do f01 davalo. Podla VIN ka by to tam byt nemalo ale predpokladam ze to bude len problem na tom podvozku.

Zo skusenosti si myslite, ze rozhadzane hodnoty na geometri mozu mat za nasledok taketo zufale reakcie na volant a jazdne vlastnosti?
 
Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Príspevky: 7472
Registrovaný: 16.1.2012
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: MA

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Štvrtok, 23. Mája 2019, 11:01

Pozeram, ze mas xdrive, tie IAS myslim nemali...
 
Napster050
Príspevky: 1710
Registrovaný: 30.7.2014
Auto: E39, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Utorok, 28. Mája 2019, 09:22

zo skusenosti viem, že ked je rozhodena geometria tak to v kolajoch robi taketo besy. Taktiež ak su tie runflaty už stare, aj tie tomu pridavaju.
vola v riadeni bude nejaky čap
 
matei
Autor témy
Príspevky: 93
Registrovaný: 26.7.2012
Kraj: Nitriansky

Re: Plavanie auta na ceste 740d xDrive

Štvrtok, 30. Mája 2019, 10:17

Dakujem chlapi za rady, vratim sa z dovolenky a pojdem to hodit na geometriu a kontrolu podvozku, dam potom info co sa zistilo a kde je pes zakopany

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní