... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Gombo
Autor témy
Auto: staručký vrak
Kraj: Bratislavský

E66 760 zly start

Sobota, 21. Marca 2015, 19:01

Minuly tyzden sa mi pretrhla hadica v harmonike medzi vahou vzduchu a nasacacim potrubim.Na foto oznacene cerveno.Vymenil som ju a vsetko bolo ok.Na druhy den rano pri starte motor tocil ako keby nemal kompresiu.Tocil dost dlho,az nakoniec chytil.Po prejdeni cca kilometra na krizovatke zdochol,ale ked som ho skusil nastartovat,tak chytil a isiel.Toto sa stava stale pri prvom rannom starte a aj pri starte po odstaveni asi po pol hodine a viac.Ked ho vypnem a hned,alebo po par minutach startujem,tak chyti na supu a normalne.Po pol hodinke odstavenia zasa toci ako bez kompresie a chyti az po hodnej chvilke startovania.Niekedy aj pri jazde sa mi zda,ako keby stratil na chvilku tah.Inak ide normalne,netrha.Mozno to ani s tou hadicou nesuvisi.Mna napadlo,ci nieco nieje s Valvetronicom.Separatory oleja su vymenene.
Prílohy
hadica.jpg
hadica.jpg (43.06 KiB) 1922 zobrazení

Gombo
Autor témy

Re: E66 760 zly start

Nedeľa, 22. Marca 2015, 11:52

Znami mi prave hovoril,ze ked bola prasknuta ta hadica,tak sa mohla zmenit adaptacia klapky k vahe vzduchu a ze to treba vynulovat.Vraj sa to da aj bez diaknostiky.Spominal ze pri zapnutom kluci a vypnutom motore treba 5x stlacit plynovy pedal.Viete mi to niekto potvrdit,alebo vyvratit?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 22. Marca 2015, 18:15

Daj to na diagnostiku a budes vediet v com je problem. To s resetovanim vahy vzduchu je blbost. Resetuju sa vsak adaptacie motora ale v tom asi nebude problem. Ale skusil by som ich vyresetovat. Pedalom to vsak nespravis. Keby bolo nieco s valvetronikom tak to diagnostika napise...
Motor prvych 30-60 sekund bezi na skrtiacu klapku, az potom sa prepne na rezim valvetronic.

Gombo
Autor témy

Nedeľa, 22. Marca 2015, 18:31

Zajtra idem na BMW diagnostiku a potom sa uvidi.

Gombo
Autor témy

Pondelok, 23. Marca 2015, 09:28

Tak diagnostika bude az zajtra a dnes mi dva krat vypisalo tuto hlasku na displeji,ked som rano stal v zapche.po vypnuti kluca a znovunastartovani to zhaslo.teraz uz to nesvieti a zda sa mi ako keby sa to upravoval same,motor ide ovela lepsie aj volnobeh uz nekolise:"drive control system . drive moderately,drive control system failure . have the problem checked by nearest serTak diagnostika bude az zajtra a dnes mi dva krat vypisalo tuto hlasku na displeji:drive control system . drive moderately,drive control system failure . have the problem checked by nearest servicevice"

Gombo
Autor témy

Utorok, 24. Marca 2015, 18:10

Takze na diagnostike vyskocili dve zavady:snimac tlaku paliva a odvetranie palivovej nadrze.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní