... všetko o BMW ...

Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL

obchodna sekcia
 
jozin1
Autor témy
Príspevky: 2
Registrovaný: 17.2.2010
Kraj: Prešovský

e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Streda, 17. Februára 2010, 13:17

Viete mi poradiť niekto, aké je to auto, čo sa týka spotreby, spoľahlivosti, e, ceny náhradných dielov. Ako často - po koľkých km sú nutné servisné prehliadky. Chcel by som si kúpiť to auto za cca 15 000 E. Myslíte, že sa to oplatí ?
 
Romeo
Príspevky: 641
Registrovaný: 16.3.2008
Auto: BYD
Kraj: Košický
Bydlisko: Košice

Re: BMW 730 d, 160 kw,r.2004

Streda, 17. Februára 2010, 14:33

Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.
 
Užívateľov profilový obrázok
adko
Príspevky: 257
Registrovaný: 22.12.2008
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 730 d, 160 kw,r.2004

Streda, 17. Februára 2010, 15:31

Chces bmw rady 7 riesis spotrebu?:)Kup si vochcaviu 1.9tdi a budes spokojny:)
730D je v pohode kazdopadne zvacsa maju socialnu vybavu zachovale kusy stoja o par tisic eur viac nez tie co idu za 15k a podstatna vec ten motor je slaby nato auto.Resp. ist to ide, ale ziadne zazraky od toho necakaj.Dalsia vec kolko chces jazdit mesacne ?Ak malo km diesel nema vyznam.A na kratke trasy tiez moc nie pretoze spotreba idealna je az po zohriati co je aj 15km mozno u toho diesla.
Pises ze chces auto cca za 15 tisic eur .. to kupis ale nerataj s tym ze ho budes servisovat za cenu auta ktore nove stoji 15k.Rataj s tym ze ceny tych aut boli cca 3 miliony.Za 15tisic eur kupis tak fabiu mozno vochcaviu social edition.
Servisne naklady su normalne adekvatne ku kategorii auta luxusna limuzina.Nie je to nic prehnane ani extrmne kazdopadne to nie je auto pre nikoho kto riesi ci to zerie 9.5 na sto alebo 10l.
Kupis jazdenku 6 rocnu ziadna nebude v tip top stave diesle maju zvacsa dost km kedze nove si to kupi niekto kto chce usetrit asi a tym padom ma asi logicky vyssi najazd.Druha vec je ze to kupis jazdene tam uz treba menit nejake tie suciastky.Tazko povedat ale maju tie motory svoje muchy.Ale je to tiez take ze niekomu nieco odide po 150tisic a niekomu to neodislo pri 250 tisic.Ale vstreky atd zvyknu .. nie su to najlacnejsie veci zrovna.A v podstate na 6 rocnom aute Ti moze odist cokolvek kedykolvek.Nemysli si ze bavorak je auto ze kupis za 15tisic eur a budes sa vozit dva roky a nenavstivis servis.Bmw nie je superkvalitne auto zrovna to si kup radsej japonca.Bmw musis chciet a musis mat to je zaklad.Ak mas tak mu mozes dat vsetko co potrebuje a auto pojde bez problemov ako hodinky:)Udrzba bezna brzdy olej atd je porovnatelna s obycajnymi autami .. aj ceny dielov aj praca v aut servise nie je extremne draha.
Bezne sa robia dva servisy velky maly ale ked kupis jazdene auto aj so 150tisic km dal by som okamzite vymenit naplne filtre a bezne veci co treba.Minimalne si nechaj 2000euro rezervu ak sa Ti nieco podrbe aby si to mal zaco opravit.
A zvaz si ci sedmicka je auto ktore zodpoveda Tvojim prijmom a spol postaveniu.
Pretoze na slovensku je dobrym zvykom ze uz aj skladnici jazdia na sedmickach a potom to tak vyzera ze tu jazdi kopec polovrakov pojazdnych a lepia to kde ako.Pretoze ceny jazdeniek su nizsie ako ceny fabii.
 
jozin1
Autor témy
Príspevky: 2
Registrovaný: 17.2.2010
Kraj: Prešovský

Re: BMW 730 d, 160 kw,r.2004

Streda, 17. Februára 2010, 17:52

Adko dakujem za vycerpavajucu odpoved. Jazdim tak cca 10-15 isic rocne. BMW 7 chcem kvoli bezpecnosti a exkluzivite. Snad sa mi pri tolkych km co jazdim to auto s najazdenymi 150 tis km nepokazi. Mal om citroen C4 v cenn cca 600 tisic, najazdyl cca do 50 tisic km. Nechem uz investovať d nevého auta ked tak malo jazdim. Radsej starsie a bezpecnejsie , lebo pokrutene plechy narovnas, ale chrbticu nie. Co myslis bol by pre mna lespi benzin a aka ano tak aky? A je benzinovy motor menej poruchovy?. Diki vopred za odpoved.
 
PetoK
Príspevky: 9691
Registrovaný: 11.7.2007
Kraj: Žilinský

Re: BMW 730 d, 160 kw,r.2004

Streda, 17. Februára 2010, 19:25

Presne ako píše Adko... velmi správne názory... =D> každopádne, ak presadneš z c4 do 7er e65 si budeš pripadať ako v lietadle... :mrgreen:
 
Užívateľov profilový obrázok
adko
Príspevky: 257
Registrovaný: 22.12.2008
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 730 d, 160 kw,r.2004

Štvrtok, 18. Februára 2010, 09:14

Ako citron c4 porovnat s e65 sa neda jednoducho neda ... ak si niekedy sedel v e65 ktora mala poriadnu vybav tak chapes co pisem.Ale zvacsa bolo kopec socialok:)Kazdopadne e65 sa neda porovnat ani s e60 a citron c4 oproti e60 je tiez hracka pre deti:)
Druha vec je ze nemozes porovnat citroen c4 co stal 600tisic s bavorakom pretoze ten bavorak stal tak 3miliony a viac.
Kazdopadne vyber jazdeniek je slusny nepozeraj iba na rok a cenu ale najma aby to malo vybavu auto bez vybavy by som nechcel.Ropzdiel cenovy u jazdenky medzi socialkou a full moze byt tak 1500euro kdezto u noveho vozidla aj dva miliony takze pri tom jazdenom je to smiesny rozdiel a ver mi stoji zato mat auto v poriadnej vybave pretoze o tom prave rada 7je.
Kazdopadne ako som napisal bezny servis je ok urcite to nedavaj robit kde akym garaz majstrom netvrdim ze aut servis je uplne naj najma tempus je na <>:) ale v servise predsa mas zaruku maju svoje postupy a mozes sa stazovat.Kdezto u garaz majstra mozes <>cu:)Samozrejme ked poznas niekoho kto sa naozaj vyzna ma prax atd da sa jazdene servisovat aj u kamosa v garazi.Ale vacsina len mudruje hold cest vynimkam.
Napr tlmice edc dynamic stoja okolo 1000eur .. tak isto predny zadny stab stoji tolko cca .. kazdopadne zas to nie je vec ktoru vymlatis za 100tis km.Ceny ramien a ulozeni silentov su primerane napr predne ramena 350eur aj s pracou v bmw.Napr brzdove platnicky stoja cca 100vku predne kotuc cca 80 .. ale nie v bmw :)tam to je troska drahsie ale ked si to zozenies ine namontuju.Niektore suciastky nezozenies inde a nie je ani moc vyhodne to riesit a zhanat inde.A ksunty druhotriedne by som tam nedaval mozno usetris par eur ale odide Ti to velmi skoro pripadne poskodi aj nieco ine takze je to take setrenie ako ... :)
Napr pozeraj auto co ma edc a dynamic drive .. rozdiel v komforte jazdy oproti klasike je neporovnatelny urcite si pozeraj auto ktore ma aspon predne sedacky so vsetkym to znamena komfortne sedacky aktivne s vyhrievanim masazou a ventilaciou.Vzadu je Ti jedno co bude kedze sa nebudes vozit vpravo vzadu:)Ale ked to bude mat aj vzadu take sedacky nie je to na skodu .. pripadne zadny komfortny a zabavny paket :)Dobra vec su aj roletky elektricke zadna bola v zakladnej vybave bocne boli za doplatok .. je to dobra vec v lete mozes to ovladat z miesta vodica.Fajn veci su potom stop and go tempomat dokaze udrziavat nastavenu vzdialenost atd v zapche to posuva auto za Teba :) potom head up displej je fajn aj night vision ale toto su veci bez ktorych prezijes a nebudes ich vyuzivat primarne resp. pri Tvojom najazde minimalne :)
No a prejdime k veci ... ak budes robit 10-15k km rocne tak diesel Ti vobec neodporucam.Sice isla nafta dole cenovo ale aj tak.Pri jazdenom diesli je vacsia sanca ze nieco odide resp budes musiet menit a nie su to lacne veci, ale samozrejme nemusi odist nic.Velmi zalezi po kom auto kupis ako bolo on postarane atd kazdopadne ale je to len auto mala elektraren kopec systemov takze pokazit sa moze fakt cokolvek kedykolvek s tym musis ratat.
Odporucil by som ti benzin 745 alebo 750 ale to su uz facelifty 750 povacsine a cenovo niekde inde.Kazdopadne 745 mam este stale spotrebu mam 13.1 priemer nejazdim zrovna ako dochodca jazdim velmi vela zapchatu bratislavu.Resp byvam mimo BA 30km od a rano idem v podstate v kolone a v zapche.Dialnicu jazdim bezne 200 a aj viac aj medzi dedinami nechodim 90:)Takze spotreba mozno pre Teba vysoka ale ak si uvedomis komfort jazdy a vykon toho motora vahu auta je smiesna :)Nejazdim na spotrebu podotykam.Ak nie je napr zapcha a ides cez mesto neupchate a potom medzi dedinami spotreba je pod 10 vklude samozrejme nemozes davat na kazdej krizovatke kick down :)Ale zas pri sile toho motora to ani moc mozne nie je pretoze ked je predomnou auto tak ked tocim na 2000rpm 2500rpm to uz tlacim auta pred sebou :)
A vobec pri tomto aute sa spotreba neriesi.
Ten 3.0 diesel nie je zly ale je to na tak velke auto slabe .. ver tomu ze ked sa prevezes v 745benzine bude sa Ti to velmi pacit :)A povies si ze nejaky litrik hore dole prast to uhod ver tomu stoji to zato:)Najma ta vykonova rezerva ides 160 slapnes tomu a auto v pohode vystreli do predu :)Ten diesel uz az tak moc nevystreli to je skor na dlhe trate dialnicu tempomat a ides.Na kratke trasy nevhodne absolutne spotreba tiez s nezohriatym motorom nebude idealna a tiez s tym nebudes chodit v meste za 8 hlavne nie v ucpatom .. a ked budes chciet normalny rozbeh budes to musiet tlacit cize poriadny plyn vyssia spotreba zas :) je diesel aj 745d to je uz slusna zabavka traktoroidna ale Tebe sa to nevyplati take auto pri takom nizkom pocte km co urobis a je tam dost nakladna udrzba.
Benzinovy motor ma tendenciu byt menej poruchovy nemas tam turbo nemas tam vstreky a kopec inych srand .. ale aj na benzine co to dokaze odist:)Napr vodna pumpa ... ta konkretne stoji 185eur :)Rozvody vydrzia to Ta trapit nemusi .. remene a napinacie kladky altik pumpa atd stoja 200euro cca ked si ich zozenes.Jedine na benzinaku co je drahy spas je vanos ma to bi vanos ten ked odide 1000jeden.Takze nato bacha ked budes kupovat ... ked nastartujes tak moze cosi cinkat od motora to nastavuje ventily a vanos ale musi to prestat cca po 15stich sekundach .. hlavne si vsimaj aj otacky nechaj si to nastartovat a nechaj to na volnobehu aj desat minut .. hned jak to chyti otacky by mali byt cca 1100rpm ked sa trocha zahreje cca po minute ich da na 600 ... nesmu kolisat ani skakat hore dole ... ak to bude robit nieco neni v poriadku :)Prevodovka musi zabrat hned jak zaradis tak musis citit na pedaly tah .. aj to pocut ...
Elektronika ... s tou som nemal problem ani v 760 ani v 745 .. pohoda.V tomto smere ked sa Ti niec zacne drbat s autom rychlo prec :)
Takze tak ... ved ked chces nieco vediet napis mi PM mozem Ti zodpovedat cokolvek ohladom toho auta mam natom najazdenych par km :)
Kazdopadne nekupuj hned prve len preto ze bude nalestene a ... ked si v takom aute nejazdil uchvati Ta to a mozes kupit polovrak :)Nato bacha.
 
gila
Príspevky: 207
Registrovaný: 15.4.2009
Kraj: Bratislavský

Re: e38 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Štvrtok, 18. Februára 2010, 13:51

adko.... klobuk dolu za take vycerpavajuce odpovede... =D>
 
Užívateľov profilový obrázok
kakcoo
Príspevky: 111
Registrovaný: 6.3.2008
Auto: setrim si na neho
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: BA

Re: e38 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Utorok, 23. Februára 2010, 22:42

vidim dobre ???

nadpis : e38 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe
 
Užívateľov profilový obrázok
adko
Príspevky: 257
Registrovaný: 22.12.2008
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: e38 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Streda, 24. Februára 2010, 08:36

no on myslel e65 ale tak co uz :)
 
Užívateľov profilový obrázok
100RM
Príspevky: 1512
Registrovaný: 2.8.2006
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bublina

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Streda, 24. Februára 2010, 13:38

hm, neviem co vidite vy, ale asi treba zajst k ocnemu ;-)
 
Užívateľov profilový obrázok
adko
Príspevky: 257
Registrovaný: 22.12.2008
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Streda, 24. Februára 2010, 14:00

100RM napísal:
hm, neviem co vidite vy, ale asi treba zajst k ocnemu ;-)


ano ano ked si to upravil :)betar :)
 
Užívateľov profilový obrázok
100RM
Príspevky: 1512
Registrovaný: 2.8.2006
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bublina

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Streda, 24. Februára 2010, 22:52

:-) aj majster sa niekedy utne :-D
 
Užívateľov profilový obrázok
xark
Príspevky: 120
Registrovaný: 21.5.2010
Auto: E65 745i
Kraj: Trenčiansky

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Piatok, 21. Mája 2010, 07:08

zdravim, chcem kupit BMW E65 a nechcel som zakladat novu temu tak snad nevadi ze som sa pichol sem
.
co hovorite na tento kus?
http://bmw-rada-7.autobazar.eu/745i--fu ... 03127.html
zevraj je kompelt servisovany v BMW, este tento rok tam bolo, zevraj je v uplnom poriadku, mozem si ho zobrat do servisu BMW a vsetko nechat prekontrolovat, tak na co by som si mal dat obzvlast pozor?
sice je to asi "SOC verzia" :) ale v TT som mal vyhrievanie a zase az tak som to nepouzival
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
adko
Príspevky: 257
Registrovaný: 22.12.2008
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Piatok, 21. Mája 2010, 07:38

No ten vyhrev a ventilacia vpredu chyba ver mi :) vzadu to mozes ... ked sa vozis povacsine sam .. kazdopadne vpredu ma komfortne sedacky priplatkove nechapem preco uz si nedoplatil za vyhrev a ventilaciu stalo tosmiesnych do 50tisic :)alebo to je z talianska ?:)
Kazdopadne auto je pekne :) interier super .. sam mam taky isty presne :) ale ma to jednu chybicku velmi rychlo sa ta bleda koza bude spinit a viac na nej napr vidno ako na ciernej.Ale to nie je tragedia treba sa viac o nu starat len:)
A naco si mas dat pozor .. no najma motor prevodovka .. tlmice podvozok ako taky.Nechaj si nastartovat auto a pocuvat pozri otacky ci drzi atd .. prevodovka musi radit hladko nesmie kopat ... to ze je auto servisovane neznamena ze sa nepokazi nie je to nove auto uz takze rataj s dakymi investiciami a urcite treba mat dake peniaze bokom tak 2000eur aspon je ideal.Zalezi aj ci to ma obycajne tlmice alebo EDC tam je cena rapidne rozdielna :)
Inak su to dobre auta ak sa on clovek stara tak je to v pohode samozrejme prevadzkove naklady su trocha inde ako u aut nizsej triedy .. reci typu ze jazdim natom za ceny ako na fabii natom sa mozem iba pousmiat.To jedine ak chodi natom 3km denne do prace a spat ale nie ak to auto denne normalne pouziva:)
A este jedna vec skus sa poobzerat aj po inych je ich uz skutocne kopec a radsej by som siel do niecoho co ma poriadnu vybavu.
 
Užívateľov profilový obrázok
xark
Príspevky: 120
Registrovaný: 21.5.2010
Auto: E65 745i
Kraj: Trenčiansky

Re: e65 730 d, 160 kw,r.2004 - rady pri kúpe

Piatok, 21. Mája 2010, 08:28

tak ja byvam asi 100m od prace.. viem ze asi by si ma zabil ze naco mi je take auto, ale rad by som trosku pocestoval europu a na to je to auto robene ;)
a ano, to auto je z talianska ;)
uprimne poviem ze viac mi zalezi na peknych kolach ako na masaznych sedackach.. viem ze je to povrchne ale co uz so mnou
a skusim sa pozriet este po lepsej vybave
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných