Piatok, 13. Apríla 2018, 22:14
Ahoj,vodiči,majitelia, či fanušikovia BMW .
Ohladom spotreby by som chcel objasniť niekolko doležitych faktov,ktore sa tykaju nielen spotreby ,ale aj spravneho prevadzkovania ,alebo kupy auta ,ako je sedmičkove BMW.Auto tejto triedy si dovoli kupiť už ktokolvek,no prevadzkovať ho može iba ten ,kto sa vyzna a kupil dobry kus,alebo ten kto ma nazvyš veľa penazi,a ešte si aj požicia ,alebo vyhra športku.
Sedmičky do našich krajin prišli prevažne z nemecka ,kde po prvom majitelovi sedmičku odkupil šmelinar ,predal ju turkovi,ten ju vyžmykal a predal ju inemu ,ktory na servis taktiež nemal a zamaskoval nedostatočnu udržbu,stiahol cca. 200 tis. km a šup do bazaru.Tam ju umyli,stiahli dalšich par tisic km,dali do stavu možneho predaja .Novy majitel z vychodneho bloku bol rad ze ma sedmičku za dobru cenu,ma oči pre plač a pomerne každy opravar aut v okoli čo ma doma garaž a sadu skrutrkovačov tohto nešťastneho majiteľa pozna po mene.
Auto si naozaj vyžaduje odborny servis a originalne diely.Skrutky z krabičky od solviny nepomožu,ako som kedysi ako chlapec opravoval ja skodu 100 či favorita.
Takže pre vysvetlenie pripomeniem ,že spotreba sa vo velkej miere odvija nielen od sposobu jazdy,ale aj od technickeho stavu-ktory si nie každy može dovoliť.
Ak je auto v dobrej technickej kondicii,odvdači sa vam aj dobrou spotrebou.Prikladam prilohu so spotrebou 7.3 l priemerna rychlosť 108 km po necelych osemsto kilometroch.V skutocnosti je priemerna rychlosť cca okolo 160.,170 ale dopravne zapchy,semafory a kava či toaleta na benzinpumpe rapidne znižili priemernu rychlosť na 108.
Pre tych čo nevedia ako ,alebo za čo prevadzkovať sedmičku ,poradim kupiť škodu ,alebo volkswagen.Tie maju spotrebu a udržbu prijatelnu pre slovenskeho smrtelnika.
-
Prílohy
-