... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: Policajna e38

Štvrtok, 7. Mája 2009, 11:40

Tak znovu:

ak do teba niekto napali v 2 kilach, tak ti bude uplne jedno kto bol alebo nebol vinny, uz sa chapeme ?

Takto isto som to vysvetloval jednemu dedovi, ktory mi vosiel do cesty pri asi 140 ked som sa blizil k zuzeniu, kde bola znacka zipsu. No dedo to nemohol dopustit a vpalil mi to do prazdneho laveho pruhu len preto, lebo "ked on caka v kolone, mozu aj ostatni". Na argument, ci si vobec uvedomil jak mohol s jeho starou hrdzavou feldou skoncit keby som to neubrzdil len pokrcil ramenami a povedal ze nad tym nerozmyslal ...

birki
Auto: 540iA touring

Štvrtok, 7. Mája 2009, 12:08

tak z tohto hladiska ked budes mrtvy mas pravdu ze ti to bude jedno..
ale pravne si zodpovedny ty :)

vid velmi zmanam nehoda langos
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Štvrtok, 7. Mája 2009, 13:15

birki napísal:
..........

obmedzil - ide 200 km/hod ja sam mu tam vtrepem napali do mna zozadu
ohrozil - ide 200km/hod ja sa tam trepem a sepalim ho zboku

Obmedzil znamena ze musel dat nohu s plynu dolu.
Ohrozil znamena ze musel prudko brzdit alebo nahle menit smer jazdy.

Inac boli by vinny obaja lebo ak predbieham mam sa presvedcit ci niesom predbiehany atd... nezalezi na tom ze idem maximalou povolenou rychlostou.

Zakony su trocha cudne dam sem jeden priklad zo zivota mozno bude trocha OT:

Kolega siel po vedlajsej v nocnych hodinach k neosvetlenej kryzovatke zastavil nevidel na hlavnej nikoho tak sa pohol a vrazil do auta co slo bez svetiel po hlavnej. Ten co siel bez svetiel bol vynny ze siel neosvetleny a kolega prisiel o vodicak + pokuta za nedanie prednosti v jazde. Dostal spoluvinu.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

birki
Auto: 540iA touring

Štvrtok, 7. Mája 2009, 14:32

[quote="Mireck"][/quote]

ale zas tu mame nehodu LANGOS kde zomrel a bol navine on aj ked ho sepalilo auto z bocnej cesty ale siel rychlo vsetko je to o policajtoch

v dedine od kial pochadzam 700 obyvatelov zapadakov je tam jedna ulicka pre 4 domy. Chalan od tial vychadzal kamarat ho sepalil zavolali picajtov policajt prisiel pozrel krizovatku a dal vinu kamaratovy prednost sprava (nie je tam znacka)vzivote som tam nezastavil ked stalo auto s prava lebo sa to pomaly za cestu ani neda povazovat..
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=48.4 ... 6&t=h&z=17
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Sobota, 9. Mája 2009, 10:11

100RM napísal:

Co to kecas ? Teba sa to tyka, a to kurevsky. Pretoze ked ta v tych dvoch kilach sunda, tak jedno ti to nebude ...

Presne to som mal na mysli
Klub tvoria ľudia, nie autá...

profor
Auto: E46 nemám

Nedeľa, 10. Mája 2009, 12:42

Jak sa táto debata krásne zvrtla :D

Inak tie strobo by sa dali vyrobiť, už to tu aj dakto dával, akurát to finálne vyhotovenie je problém aby to bolo vodotesné a tak.

S dialkami to by bolo najlahšie aby prisvedcovali :)

ado.diablo1
Autor témy
Auto: e65 745i Alpina Pa..
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Mája 2009, 16:16

Ja to uz ani neriesim,napisal som tu ohladom strobo,a co clovek necakal o strobo tu ani zmienka nieje.Ludia to nieje tema o nehodach a skodovkach ](*,) ale o STROBOSKOPOCH :bmwball:

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Nedeľa, 10. Mája 2009, 17:05

to skor do inzercie malo ist ako sem.
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW
Kraj: Nitriansky

Streda, 17. Júna 2009, 10:57

Lenže chlapec zlatý oni na jazdu s vozidlom s právom prednostnej jazdy majú určité výcviky a školenia a môžu ho používať iba v súlade s predpismi a nie hocikedy, ako si to tu pár ľudí predstavuje, že šak si to zapnem a použijem ako výstražné svetelné znamenie keď bude zápcha na D1. A koniec koncov červené výstražné svetlá môže zo všetkých zložiek používať iba PZ SR.

K tomu ohrozovaniu premávky policajnými hovädami len toľko, že keby každý vodič rešpektoval zapnuté zvukové a výstražné znamenie ako mu to zákon ukladá, tak by plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky bola omnoho vyššia. Zažil som neraz ako arogantní vodiči absolútne nereagovali na výstražné znamenia či už policajtov, hasičov alebo záchranárov a to je už dosť smutné a takto dochádza k ohrozeniu bezpečnosti premávky...
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

Zajo
Auto: E38 740iA

Streda, 17. Júna 2009, 12:49

[quote="Hoky"]Lenže chlapec zlatý oni na jazdu s vozidlom s právom prednostnej jazdy majú určité výcviky a školenia a môžu ho používať iba v súlade s predpismi a nie hocikedy, ako si to tu pár ľudí predstavuje...quote]Zialbohu vidim policajtov ist na majaky cez kolkony castejsie pre vlastne zaujmy ako pre vykon prace. Idu 50, dojdu do kolony, zapnu majaky prejdu cez elektrickovy pas a ked si myslia ze ich uz nikto nevidi za odbockou tak to vypnu. Ale mne je to jedno.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Hoky

Streda, 17. Júna 2009, 15:50

wlado napísal:
Si optimista. :D Ono to presne tak je, šak si to zapnem, keď je zápcha, zažívam to často na starej seneckej. A vieš aké sú na to predpisy?? Že môžu, ak to vyžaduje plnenie úloh pri preprave a sprevádzaní chránených osôb. Viď napríklad Kaliho prasácka jazda 1.2.2009. Dokonca aj také prasáctvo ako prejazd na červenú bez majáku zametú pod koberec. Mám ti poslať spis v *.pdf?
[

No predstav si, že viem veľmi presne aké sú na to predpisy a kedy sa môže "maják so zvukom" použiť. Dokonca každé použitie musí byť nahlásené operačnému a zapísané v knihe od vozidla.... Takže to nieje len tak, že keď ma niekto nevidí tak si to pustím, lebo sa ponáhľam na obed, lebo nikdy nevieš kto ťa môže vidieť, či natočiť a problém na svete...
Ja som týmto len chcel povedať, že používanie uvedeného zariadenia, bez toho aby bolo použité v súlade s internými predpismi je problém aj pre tých, čo ho používať môžu, nie to ešte pre takých čo si to pre srandu a machrovinu dajú na masku auta aby s tým mohli blikať na autá na D1. Toť vsjo...

lupo

Streda, 17. Júna 2009, 20:52

wlado napísal:
a čo spravíme tzv. nehodovke dopravného podniku bratislava? to mi tiež nepríde ako vtipné, hrať sa na právo prednostenej jazdy, ked nám to zákon nedovoľuje. dúfam, že si nejazdil s takýmto autom, lebo okrem policajtov (vrátane ZVaJS, VP a SIS), hasičov a záchranky ma nejako nenapadá, kto ďalší by mohol ešte používať maják.

neviem co spravime tzv. nehodovke, pokial nemaju na ten majak vynimku, tak je to na riadnu pokutu alebo odobratie VP vodicovi daneho vozidla.
tak to ta napada este malo :-) ale bol to modry majak (prenosny magneticky a lepiaci strobac) a sirena. a mali sme na to volnu ruku, nic sa nenahlasovalo operacnemu ako u policajtov.
pri kontrole sme boli povinni predlozit policajtom povolenie a oni si ho isli cez vysielacku overit. a nie raz.
955 CT-S

lupo

Piatok, 19. Júna 2009, 21:02

wlado, nejdem to tu na skle verejne rozoberat, ale o.i. v danom riadne okolkovanom a opeciatkovanom povoleni na hlavickovom papieri MV SR bola jedna klauzula, ktora hovorila, ze: "...povereny plnenim specialnych uloh..."
955 CT-S

Hoky

Sobota, 20. Júna 2009, 10:32

Točíme sa tu stále okolo niečoho jak voda v hajzly, ale pritom sa ti snažím len to povedať, že špeciálne svetelné výstražné znamenia, by sa na civilných autách používať nemali. Darmo mi tu ty ukazuješ jak ich kto používa a čo sa pánom novinárom nepáčilo, lebo tí si stále niečo nájdu, len aby zaplnili prázdne miesta vo svojom denníku...

lupo

Sobota, 20. Júna 2009, 21:08

wlado napísal:

vzletné slová, policajno právnicka hantýrka, speciálne úlohy mozu byt aj deratizácia. :smile: ja vsak vravím, ze ziadna moznost na povolenie v zákone c. 315/1996 Z. z. nebola, takze bud to bolo povolenie nulitné, alebo nazyvas povolením poverenie v rámci subjektu, ktorý bol v zákone vymenovaný.

howgh :) na skle nie...
955 CT-S

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní