Piatok, 7. Augusta 2015, 07:50
Nazdar, ja som podobne ako ty prechádzal z M-A po asi 600t km. Jazdím stále aj manuál ale po 9m a 13t už nemám problém s vyskakujúcou ľavou nohou. Čo som prečítal a odjazdil tak pri radení R, D keď stojíš automat nesmie trhať. Keď pri jazde zastavíš v kopci a ideš z brzdy na plyn tak auto nesmie zbehnúť-posunúť sa. Pri ustálenej jazde nesmú kolísať otáčky a celkovo preraďovanoe musí byť plynule, proste vid8m, že behá otáčkomer ale radenie netrhá. No a posledne čo mi teraz idú meniť automat na záruku, nemal by vydávať pri cúvani zvuk, ako by mierne bzuçanie elektromotora mne to tak pripadá. Inak s automatom spokojnosť. To som ti napísal ako laik s málo skúsenosťami. Pri státiach na križovatkách máš zaradené D inak používam len DaR a P. N-ko mi v MD Za povedal technik že móžem použiť pri studenej prevodovke keď napr. zatváram garáž a pod. že olej cirkuluje a prevodovka sa zohrieva. Ak som niečo zle napísal, tak ja som len začiatočník s automatom, rád sa priučím a hlavne ech napíšu vlastníci ak počuju nejaké mnou popísané zvuky pri R-ku.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex