... všetko o BMW ...
Moderátor: voMacK
stanleyy napísal:Ak ma niekto problemy s riadenim a podvozkom ako ja - tak uz to viem oficialne: BMW o tychto problemoch vie, na oba existuju P.U.M.A cases, konecne som sa k tomu po 2 rokoch trapenia dopatral!
Na riadenie (tahanie do strany, nepresne v strede, prilis citlive) maju v BMW nejaku servisnu proceduru, nastavuju sa tam predne pruziny, updatuje software v EPS a v nudzi meni cely stlpik riadenia.
Buchanie zadnej napravy v pripade adaptivnych tlmicov sa riesi vymenou zadnych tlmicov (cena 1180 € s montazou a DPH).
Ak mate s tym niekto problem, tak to skuste riesit tak ako ja cez BMW servis v Dunajskej Strede, ktori ako jedini mi boli schopni nieco na to povedat.
mexican napísal:
Vedel by si nejako vyzistiť číslo toho PUMA case ohľadom riadenia?
Ty máš riadenie normálne alebo aktívne? Týkalo sa to oboch typov?
oseldusan napísal:Velmi zaujimave.
VCo sa tyka riadenia, ja by som to auto najradsej vyhodil von oknom. Mam tiez "normalne" riadenie. Kedze vsak menim auta ( e39, e61,f10 ) pomaly kazdu tyzden, je to az neuveritelne , ako nahovno pocit z riadenia mam v tej f10. Samozrejme podvozok, motor, prevodovka je uplne niekde inde, ale to riadenie je pekny srot. Ja som to doteraz prisudzoval elektrickemu posilnovacu riadenia.
oseldusan napísal:A co sa tyka podvozku ... Mam adaptivny podvozok. V porovnani s E39 a E61 je to uplne o niecom inom. V dobrom. Nikdy som nesiel v F10 bez adaptivneho podvozku, takze to neviem porovnat. ALE. To moje auto ma jedno velke minus. A to je prejazd priecnej nerovnosti v zakrute vo "vacsej" rychlosti okolo 100 . Napriklad v Blave , po dialnici smerom na Vieden, ked sa zataca dolava za Einsteinovou ulicou , teda ta tiahla pripajacia cast na dialnicu z Brna. Je tam jeden velky spoj . Asi mostovy spoj. To auto sposobi taku vec, ze sa podla mna snazi odpruzit tu nerovnost, ale zadok to nezvladne a ustreli s takym pocitom, ze som ho utrhol a on si pokracuje dalej mimo auta.
To robi v mode comfort +. V mode sport to neurobi. Velmi neprijemny pocit.
stanleyy napísal:ake runflat pneu? som siel minuly tyzden na 330xd na 19tkach runflatoch a slo to uplne megaluxusne...
to auto nemalo adaptivne tlmice, ale m-packet podvozok a jazdilo to o 3 triedy lepsie, ako moja F10 na 18tkach a adaptivnych tlmicoch..
runflaty mozno robia jazdu tvrdsou, ale nerobia skakanie - teda ibaze by boli brutalne rozdiely medzi mojimi dunlopmi a tym, co bolo na tej trojke.
oseldusan napísal:A co sa tyka podvozku ... Mam adaptivny podvozok. V porovnani s E39 a E61 je to uplne o niecom inom. V dobrom. Nikdy som nesiel v F10 bez adaptivneho podvozku, takze to neviem porovnat. ALE. To moje auto ma jedno velke minus. A to je prejazd priecnej nerovnosti v zakrute vo "vacsej" rychlosti okolo 100 . Napriklad v Blave , po dialnici smerom na Vieden, ked sa zataca dolava za Einsteinovou ulicou , teda ta tiahla pripajacia cast na dialnicu z Brna. Je tam jeden velky spoj . Asi mostovy spoj. To auto sposobi taku vec, ze sa podla mna snazi odpruzit tu nerovnost, ale zadok to nezvladne a ustreli s takym pocitom, ze som ho utrhol a on si pokracuje dalej mimo auta.
To robi v mode comfort +. V mode sport to neurobi. Velmi neprijemny pocit.
stanleyy napísal:ake runflat pneu? som siel minuly tyzden na 330xd na 19tkach runflatoch a slo to uplne megaluxusne...
to auto nemalo adaptivne tlmice, ale m-packet podvozok a jazdilo to o 3 triedy lepsie, ako moja F10 na 18tkach a adaptivnych tlmicoch..
runflaty mozno robia jazdu tvrdsou, ale nerobia skakanie - teda ibaze by boli brutalne rozdiely medzi mojimi dunlopmi a tym, co bolo na tej trojke.
mexican napísal:F3x už to má s tým podvozkom inak poriešené než F1x.
Včera som si len tak pre srandu dal v konfigurátore nakonfigurovať F31 330xd s M-paketom a normálne mi to tam bez breptania dalo športový podvozok.