... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk
 
Samm
Autor témy
Príspevky: 12
Registrovaný: 5.2.2021
Auto: 2011 F10 528i
Kraj: Nitriansky

Neuveriteľne strašidelný zvuk motora - 528i

Utorok, 25. Januára 2022, 21:01

Zdravím pánov aj dámy,

S relatívne beznádejným pocitom zakladám po dlhšom čase novú tému. Nech vás uvediem do obrazu;
Jedná sa o 528i, r.v. je 2011, čiže je to 3.0 atmosféra, nie 2.0 biturbo.. kód motora N53B30..
Už cca pol roka pozorujem na aute všetky možné zvuky, ktoré mi neprídu úplne ok (viď video)
Keď sa auto riešilo v servise naposledy (začiatkom októbra), boli vymenené rozvody (ktoré boli mimo iného 5 minút pred dvanástou, keďže bolo počuť už aj tie, tak som ich dal vymeniť).
Spolu s rozvodmi bol prezretý prakticky celý motor.. Zakarbonizovaný vôbec, rozvody sú teda fresh, mimo iného boli na ňom robené aj iné bežné veci.. Olej, olejový filter, olej v prevodovke, etc etc..
Tie divné zvuky z videa počuť aj vnútri v aute, keď človek na nižších otáčkach pridá plyn. Zvuk v interiéri znie trocha inak, no stále to ide z tej istej časti, predná časť motora.

Mesiac po spomínanom servise som vymenil napínak, remeň a remenicu, no zvuk nezmizol. Vtedy každý, komu som auto doniesol povedal "že je všetko ok, a že mu nič nie je"

Teraz som auto cca 2 mesiace nemal v rukách, dostalo sa ku mne pred týždňom. Video som točil dneska, čiže momentálny stav je aktuálny..
Prosím vás, mám už fakt paranoju, schyzofréniu, a nahováram si veci, alebo mal niekto z vás s jeho autom podobné skúsenosti?

Na internete som dneska doobeda čítal, že to môže byť VANOS alebo pár iných záležitostí..
Je mi jasné, že čokoľvek bude treba robiť, nebude to zrejme najlacnejšia záležitosť, preto by som rád najprv presnejšie vedel, o čo sa jedná, keďže ja už som fakt bezradný, a auto už nemám náladu nikam nosiť, keďže každému doteraz prišlo zázračne ok. (3 servisy)

Mimo divných zvukov sa mi vidí že výkon je poslabší, po najnovšom (práve posledný týždeň) pozorujem, že keď na nižších otáčkach prudšie pridám plyn, kým prevodovka podradí, autom začne trošku trhať..

Niekto, niečo? Za akýkoľvek ohlas budem vďačný. :wink:

https://youtu.be/okvM2GHQj40

p.s., mimo zvukov spojených s pridávaním plynu je v pozadí počuť aj pravidelné klepotanie, na to sa tiež snažím už dlhšiu dobu prísť, no bez úspechu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných