... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

matouch35
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Banskobystrický

Verze iDrive, telefon přes bluetooth, Mapy navi

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 10:28

Zdravím vás, omlouvám se, že se vkrádám na slovenské forum, ale je tu mnoho značně chytrých lidí, více než na fóru českém a doufám, že zde dostojím odpovědí.
Mám problémy se svým BMW 530D e60 r.v. 2004 (5. měsíc), jedná se mi o to, že mi nejdou nejnovější mapy, mám stažené tyto:
Obrázok
Obrázok
Nyní mi v autě fungují mapy z roku 2008, které šlapou naprosto v pořádku, mapy z roku 2011 jsou na dvou DVD (dvouvrstvé a normální).

Dále mám problém s připojením telefonu přes bluetooth, telefon normálně spáruji, ale dále se již nic neděje ať dělám co dělám. Vyzkoušel jsem již asi 5 mobilních telefonů. Pod loketní opěrkou řidiče je telefon od BMW (ošklivý, černý - bez možnosti vložení SIM).

A poslední můj dotaz směřuje na to, zda-li by mi někdo mohl vyčíst z údajů ze servisního menu, jakou mám verzi iDrive. Myslím si právě, že je iDrive potřeba aktualizovat, aby měl nové bluetooth ovladače pro novější mobilní telefony a zároveň aby uměl přečíst nové mapy, co jsem se koukal na obsahy disků, tak se mi zdá, že u map 2011 jde o jiné typy mapových souborů.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Děkuji mnohokrát za odpovědi !

Užívateľov profilový obrázok
milan316
Auto: 525d E60
Kraj: Nitriansky

Re: Verze iDrive, telefon přes bluetooth, Mapy navi

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 10:34

mas navigaciu profesional a chces tam dat mapy business. tak to ti nepojde.musis si zohnat mapy profesional
skus neaky telefon bez symbianu a daj mu meno peslednych 5cisel z vin auta.

matouch35
Autor témy

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 10:50

Dealer mi tvrdil, že mám verzi business, samozřejmě se mi to taky nezdálo, ale věřil jsem zkušenějšímu, stáhnu tedy ještě professional. S tím mobilem to vyzkouším, mohl by šlapat iPhone 4?

mareko258
Auto: BMW E61

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 11:30

ako mozes ma bussines ked mas vacsi display, povedz dielorovi nech si precisty okuliare....ak dobre nevidi... :wink:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

matouch35
Autor témy

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 13:14

Díky za odpověď :) Když by se našli odpovědi i na mé další otázky, tak bych Vám byl vděčný :)

jares666
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 16:06

matouch35 napísal:
Díky za odpověď :) Když by se našli odpovědi i na mé další otázky, tak bych Vám byl vděčný :)

jasne iphone4 slape super cez vstavany original bluetooth.treba to este sparovat potvrdit nejaky dalsi kod.skus 0000 ja som sa s tym tiez trochu natrapil daval rozne kody poslednych x roznych cisel ale zda sa mi ze aj tie styri nuly pytal od mna a potom sa to zrazu sparovalo.mozno to bol nejaky bez.kod na telefone.

matouch35
Autor témy

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 17:34

Mohl bys mi poslat co máš za BMW (jaký rok, případně jestli z těch foto nahoře vyčteš verzi softwaru v iDrive, tak jí porovnej s tvoji), problém je, že mi iPhone 4 ani BMW nenajde, zkoušel sjem to zatím jen jednou, takže jsem někde možná dělal chybu. Kdyžtak kdybys byl schopný udělat menší tutorial jak se ti to povedlo :D. Díky ;-)

bmwbombic
Auto: E61
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 19:08

simka musi jit vložit jsou dvě možnosti bud se vklada do toho držaku ve kterem je vložen telefon nebo přimo do jednotky TCU ktera je v kufru.

pokud je v bmw original zabudovan bmw telefon žadní jiny nepojede !!!

jediné řešení

existuji 3 varianty telefonu v rade E6x.
A to:
SA638 - telefon profesional
SA633 - telefon business
SA644 - priprava pro bluetooth m. telefon
Pokud mate SA633 nebo SA644, tak vam to jde normalne sparovat a nacte seznam u podporovanych telefonu. Zjistit jestli vam to pojede s tim vasim telefonem zjistite jednoduse na strankach BMW http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/navigati ... k_tool.jsp
Zadejte tam poslednich 7 znaku VIN, pak vam v okenku "Cislo verze" vyskoci cislo vasi jednotky, stisknete "Dalsi" a vypise se seznam podporovanych telefonu. Pokud tam ten vas je, tak ho rozkliknete a ujistete se ze pro nej neni nejake omezeni co se nacitani seznamu tyce.
Pokud se vam na odkaze po zadani Vin nenabidne nic, mate v aute budto SA638 - telefon profesional, nebo vubec nic
pokud vubec nic tak Parrot nebo dostavba SA644 (cena okolo 10tis material plus 6hod norma pro praci)
Pokud SA638 (sluchatko v loketce), tak budto to same co vyse a nebo to co podle BMW vubec nejde. A to je prestavba (downgrade ) na SA633. Ktera spociva v tom si sehnat prislusnou TCU (jednotku telefonu) nekde na vrakaci a vymenit ji kus za kus s tou co uz mate v aute , dale fyzicky odpojit konektor pro sluchatko v loketce (dulezite - bez toho to nenacte seznam, pujde pouze volat ale bude stale cekat na SIM ve sluchatku) a odkodovat z vybavy SA638 a nakodovat SA633.
Krome posledniho kroku to zvladne spousta lidi sami. Bez toho kodovani to mozna bude fungovat taky, ale bude psat treba chybu "SOS Call" apod
To jsme nezkouseli.
Po nakodovani bude normalne fungovat i pres to ze v ETK se TCU k vybave SA633 objednava podle cisla karoserie jako kodovany dil a "nelze prekodovat" k jinemu vozidlu. Myslim ze to na co oni narazi jsou sluzby ktere u nas stejne nefunguji, jako BMW Online, Telematics Service, BMW Assist apod.
Zkouseli jsme i variantu prekodovat auto na SA633 a ponechat puvodni TCU, ale neuspesne. Nefunguje to. Vymena TCU je nutna.
E61 r.v.2004 , dodělan: m-paket,světelní retrofit LCI,retrofit CIC !!

matouch35
Autor témy

Štvrtok, 18. Augusta 2011, 22:58

Tak mapy vyřešeny, zítra vyzkouším spárování s mobilem.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 19. Augusta 2011, 08:34

bmwbombic napísal:
simka musi jit vložit jsou dvě možnosti bud se vklada do toho držaku ve kterem je vložen telefon nebo přimo do jednotky TCU ktera je v kufru.

pokud je v bmw original zabudovan bmw telefon žadní jiny nepojede !!!

no, tak to nie je celkom pravda...
ja mám E60 530xd 11/2007 navi professional, v aute mám zabudovaný originál telefón od BMW a dostal som k tomu aj adaptér pre (predpotopnú) Nokiu 6230i a mám BT rozhranie pre pripojenie telefónu.
v aute používam HTC Desire HD spárovaný cez BT - funguje výborne, spároval sa mi aj so zoznamom na prvý šup.
pokiaľ mám vložený ten adaptár pre Nokiu, funguje buď Nokia alebo HTC, obidva spolu nie.
pokiaľ používamten vstavaný BMW telefon, vložim SIM do tej skrinky pod lakťovou opierkou a BMW telefon funguje len ako handset, nie hands-free cez reproduktory auta a nespolupracuje s iDrive. nezávisle na tom mi funguje to HTC (samozrejme cez inu SIM ) spárované cez BT ako hands-free ovládeané cez iDrive.
v aute mám teda dva funkčné telefóny - jeden cez BT a jeden pevne v aute

bmwbombic
Auto: E61

Piatok, 19. Augusta 2011, 15:44

možné je vše řek bych že rozdil je v tom žemaš auto po liftu ale pravidlo je co sem psal řešil sem to skoro 3 roky až po vyměně jednotky a odpojeni original telefonu / Motorola / vše funguje na jedničku
E61 r.v.2004 , dodělan: m-paket,světelní retrofit LCI,retrofit CIC !!

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 22. Augusta 2011, 10:30

súhlasím, že s tými telefónmi je to záhadné. mne to šlape ako som vyššie popísal.
mne prišlo zvláštne, že sa mi nikdy nepodarilo rozchodiť ten BMW vstavaný telefón, aby sa dal ovládať cez iDrive (vždy musím chytiť to sluchátko do ruky a vytáčať cez klávesnicu) ale teraz to už neriešim... :mrgreen:

daitko
Auto: 330xd 2007

Nedeľa, 17. Marca 2013, 11:57

Vcera jsem si koupil 330xd rok 2007 touring. Mam Iphone 5 a nikde na Idrive jsem nenasel sparovani s telefonem. Potom jsem si testoval vin a napsalo mi to ze v tomto modelu neni BT instalovan.
Jde s tim neco delat nebo si budu muset koupit nejake HF?

Dekuji moc za radu.

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 18. Marca 2013, 10:15

daitko napísal:
Vcera jsem si koupil 330xd rok 2007 touring. Mam Iphone 5 a nikde na Idrive jsem nenasel sparovani s telefonem. Potom jsem si testoval vin a napsalo mi to ze v tomto modelu neni BT instalovan.
Jde s tim neco delat nebo si budu muset koupit nejake HF?

Dekuji moc za radu.

všetko sa dozvieš tu - bmw5-e60-e61/bluetooth-do-auta-t33898.html
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní