... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
spekter
Autor témy
Auto: bmw E60 535d
Kraj: Zahraničie

potrebujem pomoct trasie volant!

Streda, 31. Júla 2013, 04:40

Potrebujem radu niekoho kto sa vyzna alebo si tím prešiel jedna sa o e60 530d automat sedan, kúpil som auto triaslo myslel som že brzdy tie sú ok triaslo pri 80km zajazdy tak sa vyvazili kola zistilo sa predne disky krivé boli tak sa vyrovnali opäť prevazilo triaslo stále tak sa vymenila predna náprava a gumy trasenie pri 80 zmyzlo a začalo pri 120...uz neviem čo vraj je všetko tuhé...zevraj hardy spojka jezla môže to spôsobovať ona? Jedna sa len o trasenie volantu žiadne vybracie do kasne poloosy sú ok poradte mi

SseNno
Auto: G01 LCI
Kraj: Žilinský

Re: potrebujem pomoct trasie volant!

Streda, 31. Júla 2013, 09:29

Velmi zaujimave :) Tak isto by som pozrel najskor brzdove kotuce, ak hadzu najlepsie poriesit nove - moje skusenosti so sustruzenim su zle. Dalej Vyvazenie kolies, ako sa docitame v kazdej recenzii - E60 je velmi citliva na precizne vyvazenie kolies.
No chutovkou na prednej naprave su silentbloky prednehych ramien ( c. dielu: 31 12 0 305 612). Ak su prasknute, tak sa stava ze kupis fungel nove kotuce a do mesiaca sa zvlnia prave koli tymto silentom.

Viem ze si pisal ze si vsetko toto poriesil, ale cekni este raz. :)

Ak mas vsetko spominane poriesil tak mas bud kurvy gumy, alebo kurvy disky. Najlepsie asi skusit prehodit cele kola z ineho auta a skusit.

Neviem o ziadnych inych dovodoch ktore by mohli sposobovat trasenie volantu.

Good luck a daj znat jak si dopadol
F48 18d xDrive
E60 535d LCI

alfi666

Streda, 31. Júla 2013, 09:33

jj, kolesa/gumy/kotuce.... treba skusit idealne ine kolesa a kotuce jedine nove nejake kvalitnejsie, urcite nie sustruzit, to sa robilo na zigulakoch...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

SseNno

Streda, 31. Júla 2013, 09:37

Este trochu nerozumiem preco spominas poloosi kedze mas zadokolku, alebo ide o xd? Ak ide o zadokolku tak poloosi a hardyspojka nemaju s trasenim volantu nic spolocneho... Ale niesom profik, to je len moj nazor a moje skusenosti.
F48 18d xDrive
E60 535d LCI

alfi666

Streda, 31. Júla 2013, 09:48

SseNno napísal:
Ak ide o zadokolku tak poloosi a hardyspojka nemaju s trasenim volantu nic spolocneho... Ale niesom profik, to je len moj nazor a moje skusenosti.

tak tak :thumbup:

acid
Auto: E60 530i 2004 MT
Kraj: Bratislavský

Streda, 31. Júla 2013, 12:55

Jednoznacne, ak si absolvoval toto vsetko a nepomohlo, dalsim krokom by mala byt vymena kolies - komplet disky s gumami, treba si od niekoho pozicat a vyskusat.

spekter
Autor témy

Streda, 31. Júla 2013, 14:47

no k autu som mal len zimne tak som zohnal runflat letne..triaslo to aj na tych nakonec som dozadu zohnal este ine gumy to trasenie je uplne minimalne a len cisto pri 115-120, inak netrasie ani nechveje disky su vyvazene niekolko krat..vyrovnavane.. gumy tam mam uz 3tie #-o neviem mechanik povedal ze hardy spojka preto sa pytam ci to moze mat suvis lebo vsetko presiel niekolko krat pajsrom aj poskusal ci ej dotiahnute ako som pisal menil som prednu napravu a hej je to zadnokolka pozerali sa aj tam tie poloosi ziadne vola nikde vsetko je tam vraj tuhe.. lebo ja uz fakt neviem..a nanestastie nemam kde vyskusat ine kola lebo nikto v okoli znami nema kola na vyskusanie s takou roztecou
co sa tyka tej hardy spojky ked mi povedal ze je tam vola tak radsej ju vymenit aby som presiel nejaky inym zlobam ako je poskodenie kardanu?

spekter
Autor témy

Streda, 31. Júla 2013, 14:49

este k brzdam zadne brzdy su tiez fungel nove, predne uz nie su najnovsie ale pri brzdeni aj s vacsich rychlosti brzdia dobre netrasu vobec

alfi666

Streda, 31. Júla 2013, 15:43

Pusti volant a pozri ci sa otaca zo strany na stranu v rytme toho trasenia - ked ano, tak su to predne kolesa a veci okolo.... ked citis vibracie vo volante, ale po pusteni sa nezacne volant mykat zo strany na stranu, tak to moze byt aj daco ine

spekter
Autor témy

Streda, 31. Júla 2013, 17:16

chveje sa ten volant a jemne trasie-vybruje do kasne to nerobi len cisto volant

SseNno

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 09:06

Cim viac rozmyslam, tym viac mam pocit ze to bude tymi kolesami, bud skrivene, nevyvazene alebo obulene pneu...
Predsalen ked to robi pri konstantnej rychlosti tak to s brzdami nebude mat nic..tie sa predsa prejavuju iba pri brzdeni a hlavne po zahriati kotucov... A tie predne silentbloky sa prejavuju rovnako ako zvlnene kotuce - teda pri brzdeni... A kedze to nieje "xd" a niesu vpredu krive poloosi ktore by to mohli sposobovat, potom ostavaju uz iba tie kola.
F48 18d xDrive
E60 535d LCI

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 12:02

Mne triaslo volantom dovtedy pokial som nevymenil vsetky ramena.. potom to prestalo. Skuska jednoduxa, kopni do kolesa
smerom k dezenu bud zpredu alebo zodadu, nie zboka. Ak sa ti koleso hybe dopredu alebo dozadu tak ramena čau...
Ja po vymene ramien som nemal problem. A dalsia skusenost zvlnene kotuce. Dal som z nix stiahnut par stoviek a bolo okay.
Toť umna. :D 5ky su velmi citlive ale kua citlive na vyvazenie kolies, ramena a vsetko okolo toho.
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Augusta 2013, 08:51

Mne tiež začalo triasť volantom, ale posledne sledujem že mi auto už pri cca 60ke začne hučať (nárastom rýchlosti je to úmerne silnejšie). Mám podozrenie na spolujazdcove predné koleso keďže sa mi zdá že to ide s tade.
Pri pribrzdení pociťujem rytmické jemné chvenie (aj zvukovo) ktoré jazdou do pár metroch postupne ustane.
Ja osobne mám podozrenie na kotúč a prípadne rameno, len mi to nejde do hlavy pretože po zime som bol na geometrii v AWT Bavárii v BB a nič také mi ohľadom nápravy nekvákal lolo.
Ešte je tu ale možnosť že to schválne nechali domrdané kvôli následnému servisu keď sa to domrdá už úplne alebo to ešte za ten čas domrdá kopec iných vecí.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

SseNno

Streda, 7. Augusta 2013, 12:05

Desert a to hucanie nad 60km/h je vzdy pri jazde? alebo len pri brzdeni? Ak to huci stale tak tu opisujes rovno dva problemy -hucanie, -chvenie...myslim ze nemaju nic spolocne.
Hucanie moze byt sposobene pneumatikami, z vlastnej skusenosti viem ze nieje pneu ako pneu a v hlucnosti su obrovske rozdiely.
V horsom pripade ti odchadza lozisko. Loziska vacsinou neodchadzaju obidve, takze pocuvaj pri prudsej jazde zakrutami. Ak to huci pri pravotocivej tak ti odchadza lozisko na lavej strane a ak pri lavotocivej zakrute tak ti odchadza prava strana.

No a chvenie pri brzdeni je rozoberane vyssie. Sposobuje ho naprava - silentblok, zvlnene brzdove kotuce, spojovacie tycky riadenia vratane capov riadenia, a nakoniec zle vyvazene alebo krive disky, alebo pneu.
Ako som pisal vyssie, ak mas prdnuty silentblok na naprave tak mozes menit brzdy stale dookola a chvenie neprestane.

good luck
F48 18d xDrive
E60 535d LCI

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Augusta 2013, 14:19

SseNno napísal:
Desert a to hucanie nad 60km/h je vzdy pri jazde? alebo len pri brzdeni? Ak to huci stale tak tu opisujes rovno dva problemy -hucanie, -chvenie...myslim ze nemaju nic spolocne.
Hucanie moze byt sposobene pneumatikami, z vlastnej skusenosti viem ze nieje pneu ako pneu a v hlucnosti su obrovske rozdiely.
V horsom pripade ti odchadza lozisko. Loziska vacsinou neodchadzaju obidve, takze pocuvaj pri prudsej jazde zakrutami. Ak to huci pri pravotocivej tak ti odchadza lozisko na lavej strane a ak pri lavotocivej zakrute tak ti odchadza prava strana.

No a chvenie pri brzdeni je rozoberane vyssie. Sposobuje ho naprava - silentblok, zvlnene brzdove kotuce, spojovacie tycky riadenia vratane capov riadenia, a nakoniec zle vyvazene alebo krive disky, alebo pneu.
Ako som pisal vyssie, ak mas prdnuty silentblok na naprave tak mozes menit brzdy stale dookola a chvenie neprestane.

good luck

To hučanie mi pripadá ako keby šlo od motora, lenže ak sedím za volantom tak to môže aj skreslovať. Jj pri každej jazde. To by bolo k tomu hučaniu.
Chvenie pripisujem tomu kolesu vpredu na spolujazdcovej strane, ale ešte skúsim tvoj návod s tými zákrutami :thumbup:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných