... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi00wa
Autor témy
Auto: Bmw 535d e60
Kraj: Zahraničie

Geometrie zadní nápravy ?

Nedeľa, 11. Januára 2015, 17:17

Zdravím.
Při výměně, jsem si všiml že, zadní gumy jsou vnitřní kraje trochu sjetý (nové gumy)
Mám dvě disky jedny zimní 17" a letní 18"
Se zimní nejsou problémy kola jsou podle TP 17" s ET20 ( nic není sjeté ani okraje)
Letní jsou vzadu 9,5 x 18 s ET19 podle TP mají být ET32
Asi mě pošlete na geometrií, ale hlava mi bere že mám vzadu 275 jsou velké a mají ET19 takže je jasný že vnitřní okraje dostávají zabrat kvůli odklonu, mám pravdu ?
Kola jsou Breyton Magic, koupil jsem to tak.
Zapomněl jsem dodat, že mají najeto + 10 000 Km.
Prílohy
DSC03904.JPG
Udělám lepší fotku, je to focene narychlo.
DSC03903.JPG
DSC03901.JPG

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Geometrie zadní nápravy ?

Pondelok, 12. Januára 2015, 01:59

mal som ten isty problem s pneu 275 na 19".
Ked som ich daval dolu, zvnutra boli zozrate ako hovado, az do ziveho :) V servise ma zjazdili ze to uz mohlo byt na defekt....
Dal som auto na geometriu a vzadu sa cosi nastavovalo, bolo to mimo rozsah, ale uz netusim co presne. Potom som kupil nove pneu a s nimi som odjazdil uz dve sezony. Teraz ked sa pred zimou davali dolu, boli uz zodrane (este tak jednu sezonu vydrzia), ale rovnomerne. Na zadnych som si vobec nevsimol zeby boli nadmerne zozrate zvnutra ako predtym. Takze s tou geometriou to nebude zly napad.
A este jedna vec - E60 sa pri geometrii musi zatazit, dokopy okolo 200kg, uz si nepamatam presne a aj nadrz by mala byt natankovana aspon 1/2 a viac.
Chlapci tam davali velke bandasky s vodou (vodic, spolujazdec a hlavne do kufra vzadu)
Takze odklony sa nastavuju pri zatazenom aute. Ked pojdes na geometriu a oni auto nezatazia, vobec to dalej neries, lebo bez zataze ti to nenastavia spravne, aj ked oni budu tvrdit ze to netreba :)
Ich pocitac co maju na geoske im to jasne ukaze kam do auta kolko kil zatazit, takze daj si nato bacha a vopred sa spytaj ked niekam pojdes ci zatazuju vozidlo (len niektore vozidla sa zatazuju, zdaleka nie vsetky).

Mi00wa
Autor témy
Auto: Bmw 535d e60
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 12. Januára 2015, 12:01

Dneska jsem se podíval na pneu zblízka a ejhe oni jsou odskákané (pilové) kraje, snad mi neodchází dva tlumiče, ani jeden znich neteče. Zimní jsou ještě hladké, asi jsem to trochu přehnal možná s tlakem, jak budu dávat letní uberu trochu tlaku v pneumatikách ( myslím že tam je 2.6 bar na štítku)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Januára 2015, 18:05

Zodratie zvnutra=====zla zbiehavost-mozna je aj vola na zad.naprave(odklon tzv A s tym nema nic)
Odskakana pneu=====tlmice na vymenu,prepruz ak sa pohupne zadok viac ako 1x su na vymenu!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných