... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia
 
Užívateľov profilový obrázok
pietro642
Autor témy
Príspevky: 478
Registrovaný: 31.3.2010
Auto: E30 330i
Kraj: Košický
Bydlisko: Jaklovce

E61 webasto - vsetko funguje ale nefunguje

Pondelok, 30. Novembra 2020, 22:41

Pozdravujem ✌️

E61 m57n2 170kw 2006

Mam problem s webastom. Popisem problem aj vsetko co som skusal:

Zacina rano mrznut tak si hovorim vyuzijem webasto. Mam knemu dialkove ovladanie. Zapnem ho, interierove svetlo zapne na kratku chvilku, hned vypne a kontrolka na klimapanely zacne blikat. Roztoci sa pomocne vodne cerpadlo, cvakne vodny ventil ale samotne webasto nema ani snahu nastartovat. Naftove cerpadlo necvaka, duchadlo sa tiez nerozbehne. Skusal som to aj s cerstvo nabitym boostrom, ziadna zmena.

Zaroven ked dam povel webastu cez dialkove(nespusti sa), mozem autu nakladat uplne na hulvata, kludne aj prehriat, do kurenia sa tepla voda nedostane cize nekuri. Ked mu ale povel z dialkoveho nedam, ze len pridem sadnem a idem, tak auto zacne celkom skoro normalne kurit, regulovat a tak(z toho mi vychadza ze vodny ventil je ok).

Skusim teda vodne cerpadlo. Zhodim podkolac, konektor ok, zapnem kablami na priamo cerpadlo, funguje. Skusil som cez diag, tiez ho roztoci.

Webasto ponuka cez diagnostiku test webasta. Zapnem test, webasto sa spusti, vsetko pekne funguje ako ma. Ziadne divne zvuky ci prehnany dym. Proste normalne akoby mu nic nebolo. (Minulu zimu som ho pouzival skoro kazdy den)

Pred prvym startom som si preventivne urobil diagnostiku, webadto bolo bloknute, odblokoval som ho presne podla postupu takze toto by tiez malo byt ok.

Takze rekapitulacia: vodny ventil ok, pomocne vodne cerpadlo ok, palivove cerpadlo ok, samotne webasto ok, diagnostika ok, ziadne chybove kody, baterka ok. Co mam este pozriet, uz ma fakt nic nenapada...

Obrázok
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných