... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Re: E61 trasenie volantom

Piatok, 8. Apríla 2011, 10:56

Britt napísal:
Tak panstvo mám niečo pre vás ohladom trasenia u mojho auta.
Chalani v BMW Lamači to preklepali a prekontrolovali ako vedeli a ortiel bol že treba aby prišiel niekto kto pre nich externe prispôsobuje pomocou nejakeho stroja brzdove kotuče priamo na vozidle. Tento problem ktory mam ja sa vraj objavuje na modeloch 7 a X5 ale v menšej miere aj na iných modeloch. Môžem vraj meniť všetko čo chcem ale problem neodstránim lebo nieje ani v ramenách, stredovych ložiskach, tlmičoch atď. Chalani v Lamači skontrolovali celý podvozok vrátane tlmičov a za chybu označili práve problém s kotúčmi napriek tomu že su nove. Ten chlap čo im chodi tento problém riešiť si za to pýta 160,-€. 100,-€. za robotu a 60,-€. za cestu. V BMW mi však povedali že na to budem mať záruku a sú presvedčený že trasenie prestane. Dnes poobede si mám ist pre auto. Spýtam sa aj na to čo je príčinou toho problému. Keď sa povozím tak napíšem ako to celé dopadlo. Zatial mi držte palce [-o<

Fuuu.. pekne, ale o tom som uz niekde na nete cital. Stroj ktory "stoci" kotuce priamo na naboji.
Ak som ta spravne pochopil mas to spravene? Mas na toho majstra nejaky kontakt?
-
Inak moja teoria ktory by mohla byt realna, je ze nestastne pakne v zadnom kotuci sa mozu v urcitom mieste dotykat kotuca pokial sa da novy kotuc a pakna je nerovnomerne zodrata, vznika trenim teplo ktore ma jadro v strede kotuca a material sa zacne roztahovat (zakon fyziky) kedze po obvode je chladny a v strede tepli, jedina moznost ako roztiahnut je ta ze sa zvlni. Samozrejme je to cele myslene v stotinách milimetra co je tiez asi citelne :-k
-
-ja som mal trasenie mensie na starych kotucoch ako ked som dal nove.
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Britt
Auto: BMW 530 i Touring

Piatok, 8. Apríla 2011, 16:49

Nazdarek priatelia. Tak že auto je doma a bez trasenia pri brzdení. Keď som si prišiel pre auto tak mi prijmaci technik ukázal na videu v mobile ako prebiehal ten proces úpravy diskou priamo na náprave. Bol som spokojný lebo som si mohol pozrieť čo robili a teda viem za čo som platil. Okrem toho mi ukázal rôzne doklady z testovacej linky aj aké hodnoty namerali pri rôznych testoch keď zisťovali či je niektorý diel na podvozku zlý. Som rád že som si zase potvrdil že ak mám ísť do origo servisu v BA tak jedine do Lamača. Z ich prístupom som max spokojný.
Vladino kontakt na toho chlapa čo to tam došiel upravovať moje disky samozrejme že nemám. Je to vraj nejaky chlap tu od nás zo Záhoria tak možno ho niekto s chalanov ktorý čitajú túto stránku pozná a dá vedieť o ňom viac.
Priatelia budem sledovať ako sa auto správa a dám s odstupom času vedieť.
Ešte jedna poznámočka. Ja som dával pred mesiecom nové kotúče značky Brembo no ten chlap čo ich upravoval vraj tvrdil že su trošku mäkké! Tak ja neviem či Brembo je až taká zlá značka...

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Piatok, 8. Apríla 2011, 19:33

dikes za konecne stanovisko, ak ma to trasenie uz naozaj prestane bavit, pojdem do lamaca aj. :D
Ako dlho ti to robili? 3dni tam auto stalo? a len pre info, vysledna suma bola 160€ ako si pisal?
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Britt
Auto: BMW 530 i Touring

Sobota, 9. Apríla 2011, 09:14

Auto som tam mal od stredy a dostal som ho v piatok poobede. Museli počkať na toho chlapa ktorý tam prišiel v piatok. Suma ktorú si ten chlap účtoval za to že prišiel a urobil to prispôsobenie kotúčov bola 170,-€. Mám to aj na faktúre. V Lamači mi zaúčtovali ešte výmenu remeňa na klimatizacii 31,-€. No a to bolo komplet cena aj s diagnostikou podvozku. Ako som vravel max spokojnosť. Určite ich odporúčam ak máte problém s autom.

jares666
Auto: BMW 540i xdrive G30

Sobota, 9. Apríla 2011, 10:59

Britt napísal:
Auto som tam mal od stredy a dostal som ho v piatok poobede. Museli počkať na toho chlapa ktorý tam prišiel v piatok. Suma ktorú si ten chlap účtoval za to že prišiel a urobil to prispôsobenie kotúčov bola 170,-€. Mám to aj na faktúre. V Lamači mi zaúčtovali ešte výmenu remeňa na klimatizacii 31,-€. No a to bolo komplet cena aj s diagnostikou podvozku. Ako som vravel max spokojnosť. Určite ich odporúčam ak máte problém s autom.

Ano mozem potvrdit v Lamaci je fakt dobry servis len niekedy nevedia odhadnut dobu napr.povedia ze vymena oleja bude trvat hodinku a stalo sa mi ze som si posedel aj tri co mi az tak nevadilo kedze som si "posedel" zatial v novych autach :))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní