... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk
 
foxik666
Autor témy
Príspevky: 590
Registrovaný: 17.5.2008
Bydlisko: Bratislava

Dinamik drive

Pondelok, 1. Septembra 2008, 20:48

Chalani co to znamena prosim vas Dinamik drive?! e60 to maju pisane v inzeratoch a neviem co to je..diky:P
 
Užívateľov profilový obrázok
vilkoxs
Príspevky: 193
Registrovaný: 2.1.2008
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 1. Septembra 2008, 20:51

v jednoduchom vysvetleni naklana karoseriu v zakrutach aby bola v rovine
 
Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Príspevky: 7943
Registrovaný: 23.9.2007
Kraj: Trnavský
Bydlisko: Galanta Hodywood

Pondelok, 1. Septembra 2008, 20:54

niečo z netu...
Dynamic Drive Control (DDC)
Dynamická kontrola jízdy, komplexní systém pro korekci chování vozidla při přejezdu zatáčkami, zpracovává údaje ze snímačů točení okolo svislé osy vozidla, příčného zrychlení, netočení volantu, otáček kol a tlaku v brzdové soustavě a na jejich základě úpravou kroutícího momentu motoru a přibrzďováním jednotlivých kol upravuje přetáčivost nebo nedotáčivost (např. systémy ESP, VDC nebo PSM).

Dynamic Drive.
Zaisťuje presné ovládanie a znamenité držanie vozidla na vozovke, klasické znaky BMW. S Dynamic Drive dostanete viac od obidvoch. Aktívny systém zavesenia vďaka aktívnym stuženým tlmičom odstraňuje náklon vozidla pri zatáčaní alebo prudkej zmene smeru jazdy. Výsledkom je maximálna čulosť, výrazná dokonalosť a oveľa radostnejšia jazda.

Podvozok a pruženie – ten najlepší komfort pri jazde
Celohliníkový podvozok v novom BMW radu 7 prichádza s tromi aktívnymi systémami pruženia: svetová novinka Dynamic Drive, systém kontinuálnej elektronickej regulácie pruženia EDC-K a pneumatické odpruženie zadnej nápravy.
Aktívny systém Dynamic Drive predstavuje v technológiách pruženia svetovú novinku a po prvý krát kombinuje najvyšší komfort sedmičkového radu s vysokou dynamikou jazdy vozidla BMW Z8. Dynamic Drive na jednej strane takmer dokonale filtruje nerovnosti povrchu, na druhej strane eliminuje alebo redukuje nakláňanie karosérie v zákrutách, čím zaručuje výnimočnú agilitu a stabilitu pri akýchkoľvek jazdných podmienkach.
Prostredníctvom elektronického regulačného systému EDC-K ponúka BMW 7 druhý aktívny systém, ktorý prispôsobuje tlmenie povrchu vozovky a dynamike jazdy. Každá vibrácia je tak perfektne odtlmená v súvislosti s filozofiou poskytnúť najvyšší možný komfort a toľko jazdnej stability, koľko je potrebné. V menu Configuration, ktoré je zahrnuté v iDrive menu si môže vodič zároveň zvoliť, športový, dynmický alebo komfortný program.
Systémy Dynamic Drive a EDC-K môžu byť na želanie doplnené pneumatickým odpružením zadnej nápravy, dostupným samozrejme aj individuálne.

http://www.bmw.sk/sk/sk/newvehicles/6se ... drive.html
[/b]
 
foxik666
Autor témy
Príspevky: 590
Registrovaný: 17.5.2008
Bydlisko: Bratislava

Pondelok, 1. Septembra 2008, 21:29

dakujem chalani ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných