... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

speedfred
Autor témy
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Re: ACC tempomat

Štvrtok, 10. Januára 2013, 08:32

Pravdepodobne ACC nemáš,a ten radar(čočka) je v prednom nárazníku skoro pri pravej hmlovke.
To kolečko je na páčke ovládania tempomatu-nastavuješ si vzdialenosť.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 10. Januára 2013, 09:06

tempomat s funkciou brzdenia ma od ACC daleko :) [cize nie - nie je to to iste a nemusis ani haldat cocku a kolecko na nastavenie vzdialenosti..]

ak nemas ani ohrev sedaciek, tak to mas celkom socku :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

speedfred
Autor témy

Štvrtok, 10. Januára 2013, 11:07

voMacK napísal:

ja tiež nemám výhrev(IT) sedačiek,ale od socky to má asi tiež daleko.

voMacK

Štvrtok, 10. Januára 2013, 11:30

takmer komplet vypis vybavy som zostavil, cize ak vas zaujima, co vam chyba do "full" mozte si pozriet tu:
post649269.html#p683719
[nie je tam pravdepodobne vsetko]
-- P.R.

speedfred
Autor témy

Štvrtok, 10. Januára 2013, 12:57

hej to som už kedysi pozeral,a tiež som alergický na "full" ,ale dovolím si povedať že mám celkom nadštandart.
ináč k téme :bol som na diagnostike vypísalo to : "ACC: Linsenheizung" (vyhrievanie ?)
a dalej je tam niečo

ACC-Aktive Geschwindigkeitsregelung acc_e65

že by tam niekto niečo dával z e65,alebo majú spoločné diely?? do etk som nekukal na zamenitelnosť dielov

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 10. Januára 2013, 23:14

voMacK napísal:
tempomat s funkciou brzdenia ma od ACC daleko :) [cize nie - nie je to to iste a nemusis ani haldat cocku a kolecko na nastavenie vzdialenosti..]

no, keď myslíš ;) :) ak ťa to zaujíma, tak si to pozri sám http://bmwvin.com/?vin=CT46242&confirm_code=Oamxu , alebo ak ti to nejde cez link, tak si na bmwvin.com nahoď CT46242 je to z môjho VIN-ka pozri si ak chceš, nevravím, že je tam všetko, ale od socky má podľa mňa dosť ďaleko ;) jediné čo by z toho zoznamu bola pecka, je asi night-vision...okrem toho nič také.... z IT som mal jedno jediné auto s výhrevom sedačiek (Passat) aj to som sa čudoval, okrem toho tam vyhrievané sedačky vždy chýbali...asi preto, lebo to majú v zadku, nepotrebujú, preto zrejme nemám ani v BMW ;)

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05

Štvrtok, 10. Januára 2013, 23:30

voMacK - ked uz si sa takto potrapil , nemas nieco podobne aj pre F10?

voMacK napísal:
takmer komplet vypis vybavy som zostavil, cize ak vas zaujima, co vam chyba do "full" mozte si pozriet tu:
post649269.html#p683719
[nie je tam pravdepodobne vsetko]
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

voMacK

Piatok, 11. Januára 2013, 09:12

oseldusan napísal:
voMacK - ked uz si sa takto potrapil , nemas nieco podobne aj pre F10?

tak pre F10 to nie je problem spisat..a uz sa na to nejaky ten patek chystam...ale ak ta velmi zaujima vybava F10, tak si staci otvorit BMW konfigurator a tam si mozes pekne popozerat, co ta zaujima :)
http://www.bmw.sk
vo vybave F10 sa orientujem lepsie ako v E60, ale nie a nie sa do toho zoznamu dokopat :mrgreen:
-- P.R.

voMacK

Piatok, 11. Januára 2013, 09:44

PSnoopy363 napísal:

no, keď myslíš ;) :) ak ťa to zaujíma, tak si to pozri sám http://bmwvin.com/?vin=CT46242&confirm_code=Oamxu , alebo ak ti to nejde cez link, tak si na bmwvin.com nahoď CT46242 je to z môjho VIN-ka pozri si ak chceš, nevravím, že je tam všetko, ale od socky má podľa mňa dosť ďaleko ;) jediné čo by z toho zoznamu bola pecka, je asi night-vision...okrem toho nič také.... z IT som mal jedno jediné auto s výhrevom sedačiek (Passat) aj to som sa čudoval, okrem toho tam vyhrievané sedačky vždy chýbali...asi preto, lebo to majú v zadku, nepotrebujú, preto zrejme nemám ani v BMW ;)

neber to v zlom..ja sa vobec nechcem s tebou natahovat, ci zhadzovat teba ci tvoje auto..ale napr velmi by mi v tvojej zostave chybal ten ohrev pod ritou [kozka bez vyhrevu je podla mna strasne nestastna kombinacia]; dalej k tomu webasto a hlavne automat a comfort seats...
potom by to uz bola celkom solidna konfiguracia... :)
ale take zakladne veci tam mas skoro vsetky...to treba uznat
-- P.R.

PSnoopy363

Piatok, 11. Januára 2013, 15:18

voMacK napísal:

neber to v zlom..ja sa vobec nechcem s tebou natahovat, ci zhadzovat teba ci tvoje auto..ale napr velmi by mi v tvojej zostave chybal ten ohrev pod ritou [kozka bez vyhrevu je podla mna strasne nestastna kombinacia]; dalej k tomu webasto a hlavne automat a comfort seats...
potom by to uz bola celkom solidna konfiguracia... :)
ale take zakladne veci tam mas skoro vsetky...to treba uznat

Veď v pohode, ja som sa len vyjadril k tvojmu komentáru. Tak vyhrievané sedačky spravia aj u nás v servise za stovečku, síce to nebude origi, ale spravia pekne miesto aj pre gombíky, tak, že to nebude "sedlácky výhrev", ale mne to už ani nejak neprekáža, určite by to bolo lepšie, ale niesom "zamrznutý" typ, tak mne to v podstate nevadí. Webasto by som určite prijal, to je fajná vecička a v comfort seats som ešte síce nesedel, ale tieto mi úplne vyhovujú, ale všetci máme iný názor :) Jedine tak M-Pack by som určite prijal, vonkajšie nárazníky, podbehy a možno ešte zníženie tlmičov a mohol by som nahodiť 19" elektróny, ktoré aj mám, ale takto sa mi nehodia :) Automaty moc neobľubujem, takže manuál mne osobne vyhovuje viac :) keby som si mohol dopriať, tak Webasto, M-Pack a night-vision...ACC by som nevyužil...a okrem toho ešte upgrade I-Drive-u neni zlý...ale tak vravím, za stovku by som mal fajný výhrev, bez problémo, ale to nejak ani neriešim, ale či by som mal za 100-ku HUD, Dynamic xenon a high-beam assistant...tak to by skôr boli 2-3 litre, ak nie viac :) Neviem ako v zahraničí, ale u nás na Slovenku keď som pozrel autobazár pred 2 mesiacmi zhruba, tak som jediný kus nevidel s dynamic xenon-mi, high-beam assistant-om a HUD...a ešte mám aj HDC, síce to neviem či je štandard, alebo doplatková vecička...raz som to skúšal a je to pohodička, ale to tiež nevyužívam, takisto ako by som nevyužíval ACC a niektoré ostatné veci, len som chcel vedieť čo vlastne mám v aute, lebo niečo som zistil až po hodom čase, až som bol milo prekvapený, že tam niečo také mám :)

oseldusan

Piatok, 11. Januára 2013, 16:32

Pridam sa aj ja k diskusii.
Night Vision pokial nie je s detekciou osob, je uplna sprostost. ( mam na e61 ). Je to absolutne nepouzitelne. Neviem ci sa vobec Night Vision with Pedestrian Detection robilo v e60, alebo az v F10.
ACC si osobne myslim, ze by si vyuzival dost casto ( ale asi iba s automatom ) . Podla mojho nazoru , je to po Xdrive asi najhodnotnejsia vec na mojom aute. Co sa tyka automatu, osobne som mal doteraz tiez vzdy manual , dokonca starsie BMW mam stale manual , ale automat je tiez paradna vec. Tiez som si myslel , ze automat je blbost , az kym som nekupil BMW s automatom. Dovtedy som skusal iba nejake lacne auta s automatom ( vlastne neskusal, mal som ich pozicane v zahranici ) a to bola des a hroza. ACC + XDRIVE+ Automat je podla mna super vec ( este by to chcelo asi adaptive drive :smile: ). Niekto si povie , ze prepych a ze som presmradeny, ale ja uz auto a cestovanie beriem ako nutne zlo, takze sa ho snazim si ho sprijemnit. Inac na automate sa da preradovat aj "rucne". Osobne to vsak pouzivam iba pri jazde z dlheho kopca, aby som brzdil motorom.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

voMacK

Piatok, 11. Januára 2013, 18:06

HDC je standard ku x-drive
ACC sa daval len v kombinacii s automatom...
-- P.R.

PSnoopy363

Sobota, 12. Januára 2013, 00:00

oseldusan napísal:
Pridam sa aj ja k diskusii.
Night Vision pokial nie je s detekciou osob, je uplna sprostost. ( mam na e61 ). Je to absolutne nepouzitelne. Neviem ci sa vobec Night Vision with Pedestrian Detection robilo v e60, alebo az v F10.
ACC si osobne myslim, ze by si vyuzival dost casto ( ale asi iba s automatom ) . Podla mojho nazoru , je to po Xdrive asi najhodnotnejsia vec na mojom aute. Co sa tyka automatu, osobne som mal doteraz tiez vzdy manual , dokonca starsie BMW mam stale manual , ale automat je tiez paradna vec. Tiez som si myslel , ze automat je blbost , az kym som nekupil BMW s automatom. Dovtedy som skusal iba nejake lacne auta s automatom ( vlastne neskusal, mal som ich pozicane v zahranici ) a to bola des a hroza. ACC + XDRIVE+ Automat je podla mna super vec ( este by to chcelo asi adaptive drive :smile: ). Niekto si povie , ze prepych a ze som presmradeny, ale ja uz auto a cestovanie beriem ako nutne zlo, takze sa ho snazim si ho sprijemnit. Inac na automate sa da preradovat aj "rucne". Osobne to vsak pouzivam iba pri jazde z dlheho kopca, aby som brzdil motorom.

ee, určite by som ACC nevyužil, viem to, lebo ani klasický tempomat nikdy nezapínam...keď už zapnem, tak len tak, aby sa raz za čas využil, ale keďže po dialnici chodím strašne málo, tak ani nie :) Nepovedal som, že automat je blbosť, nové 8 stupňové automaty od BMW s joystick-om musia byť parádička čo sa týka automatov, už len to, že 8 stupňov a je to asi jediný automat, ktorý nemá tú ošklivú veľkú šaltpáku, ale také pekné ako to môj otec volá "lízatko:D", čiž BMW automat je určite lepší než ostatné gebuziny, aj keď som na "lízatkovom" automate ešte nejazdil, ale jeden známy má X5 pred facelift-om so starším automatom a sedel som v tom aute, išlo to pekne, radilo hladko, tak novšie musia ísť ešte lepšie, no osobne preferujem aj tak manuál :) No ja by som night-vision skôr ocenil nie na rozoznanie chodcov, ale skôr zvery, síce to asi sleduje len cestu a nie krajnicu, mne by sa zišlo skôr niečo čo sleduje krajnicu a trochu tak čo je po krajoch cesty, lebo niekedy si ani nevšimnem, že preletím povedľa nejakej srnky a keby vyskočila, tak by sa mi to nepáčilo :)

oseldusan

Sobota, 12. Januára 2013, 12:33

Neviem ako si myslel, ze ten "lizatkovy" automat maju iba 8 stupnove automaty? Maju to uz aj e60 LCI. Osobne to bol dovod , preco som zhanal LCI verziu e61. Ako si pisal je to parada. Neda sa na tom zle zaradit. Teda az na to , ked sa seknes medzi dopredu a dozadu :D . Samo to dava po vypnuti auta do polohy P a podobne.
Co sa tyka toho Night vision, "vidi" to samozrejme aj srnky mimo cesty , ale ako som pisal , ta verzia bez detekcie osob ( pokial viem detekuje to aj srnky ) je v podstate pouzitelna paradne, ak mas spolujazdca , ktory sa na to pozera . Inac sa to fakt nehodi. Osobne som sa na tom "popalil". Ked som kupoval auto, myslel som si , ze tu detekciu maju vsetky verzie. Ale nemali. Ja ked som pozeral videa na nete, tak som si nevismol, ze e61 to ma este bez detekcie. Smola. Takze to mam viac menej na ozdobu. :lol:
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

oseldusan

Sobota, 12. Januára 2013, 12:36

Este k tomu ACC . Ono to paradne funguje aj na okreskach. Sem tam to prestane "vidiet" auto ak je uz prilis velka zakruta. Ak su zakruty , treba mat nastavene rychlost nie o moc vascsiu ako auto pred tebou ( tak +20 ) , lebo ak mas prilis vela a prestane vidiet to pred tebou , tak to prilis "vyrazi". Inac BMW tempomat v zakrutach "ubera" rychlost. Neviem ci len ten ACC , alebo vsetky.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných