... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
slubox
Autor témy
Auto: E39 530daT Indi...
Kraj: Trenčiansky

Slaby signál rádia e39 Touring

Streda, 31. Augusta 2011, 15:20

Potrebujem poradiť hoši...
Mám strašne slabý signál na rádiu, sem tam mám problem chytiť aj Express ... a ten ma super signal vecsinou...
Chcel som do auta kupit MP3transmitter , ale ten ked naladim tak radio zachyti len sem tam slaby signal.
Je niekde niečo na aute čo mohlo odísť , čo sposobuje taky slaby príjem signálu ?

Ďakujem za každú radu :)
E39 530daT Individual M-packet Pinegreenmettalic - rodinný kočár
EX: E30 324d ,,Alpina style"
EX: E30 335i - lego
AUTOČALUNNICTVO PB - viac na www.autofilclub.sk

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Slaby signál rádia e39 Touring

Streda, 31. Augusta 2011, 16:48

pravdepodobne zosilovac, podla vsetkeho by mal byt niekde v lavom C stlpiku
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Rado520iE39
Auto: BMW X3 E83 3.0D
Kraj: Trnavský

Streda, 31. Augusta 2011, 16:55

ja som mal tiez slaby signal na radiu myslel som si tiez ze to je antenny zosilnovac , ale bol vadny kabel co ide z antenneho zosilnovacu k radiu skus ho vymenit a mal by si mat dobry signal
PROTECT ME FROM WHAT I WANT

BMW X3 E83

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Streda, 31. Augusta 2011, 22:52

Rado520iE39 napísal:
ja som mal tiez slaby signal na radiu myslel som si tiez ze to je antenny zosilnovac , ale bol vadny kabel co ide z antenneho zosilnovacu k radiu skus ho vymenit a mal by si mat dobry signal

tak tak mal by to byt kabel c 16...je 12v z anteny
bmw e39 530i "01

gaspixx
Auto: E91 330xd
Kraj: Nitriansky

Streda, 31. Augusta 2011, 23:45

Pri kupe fm transmittera pozor na znacku a radsej treba investovat o par korun viac pretoze tie najlacnejsie cinske veci spravia za volantom len nervy - nekvalitny zvuk, tichy, preladuje sa, miesaju sa stanice, takze radsej uz daky znackovy.

Z3roX
Auto: BMW e32 730i
Kraj: Košický

Štvrtok, 12. Januára 2012, 21:12

Zdravim mam podobny problem... Tiez mam slaby signal nechyti mi to absolutne nic.. iba sum.. No sranda je, ze ked zadam frekvenciu manualne, tak mi to v pohode chyti danu stanicu..Bez sumu a aj ju vypise...akonahle zase potalcim tlacidlo doprava alebo dolava alebo scan.. tak to prejde vsetky frekvencie no na nicom sa to nezastavi.. proste nechyti.. Neviete aky moze byt problem? radio je: BMW Bavaria Professional C RDS.. v kufri mam zosik a menicom.. Dalsia vec je, ze ked odpojim menic tak mi radio ani nezapne.. v zadu na menici mam konektor s napisom tuner.. Nechapem co ma menic spolocne s radiom ale budis asi to je nako navzajom poprepajane.. Je to e32 730i ... Ocenim akekolvek dohady o tom co moze byt chyba... Mne sa zda ze ten automaticky scan je nastaveny tak aby to zachytilo iba stanice ktore maju fakt super signal.. cize tie co mam chytene manualne asi nemaju 100 percentny signal aj ked sa mi to nezda..

PetoK

Štvrtok, 12. Januára 2012, 22:38

Hoši, v oboch prípadoch máte chyby v napájaní ant zosilňavača... na E39 touringu bývajú zlomené kláble v prechodke do zosilňovaťa v hornej lište nad zadným sklom. často aj na pravej aj lavej strane... v prípade e32 máš buď nezapojený biely káblik na strane rádia na pin 16 alebo vypadnutý vzadu na ant zosíku na C stĺpiku pod tapacírom /za L zadným interiérovým svetlom/... treba kuknúť... už som sa stretol aj so zlým samotným zosikom... a samozrejme základná vec sú kvalitné spoje k pásikom ohrevu okna, tie slúžia ako antény...

Z3roX

Piatok, 13. Januára 2012, 02:36

Vybral som radio kukol spoje pohybal som aj som prefukol ale tak to nieje ono.. aj som sa zameral konkretne na kablick c.16.. no este kupim naky sprej na kontakty nech to je 100 percent.. v zadu ten antenny zosik som tiez vybral kable boli pozapajane tak som skusal ci vobec ma nake napajanie, ale musel mat lebo ked som odpojil kabel FM tak radio uplne vypadlo na tej frekvencii kde som stanicu hladal manualne.. cize neviem.. chyba bude asi v kabelazi medzi radiom a ant. zosikom co? spoje medzi antennymi pasmi v okne a zosikom sa mi tiez zdali v pohode no aj to prestriekam kedze sa tam malicka oxidacia nachadzzala ale fakt len tak ledva na okrajoch pajkovania..

PetoK

Piatok, 13. Januára 2012, 10:29

Skontroluj či ide pri zapnutom rádiu +12V do toho ant.zosíka, je to ten biely káblik... keď ho odpojíš na zosíku, mal by sa výrazne zhoršiť príjem a naopak... nalaď si manuálne nejakú slabšiu stanicu a poskúšaj...

Z3roX

Piatok, 13. Januára 2012, 21:12

zosik by mal byt v poho.. ked som ten kablik vytiahol signal sa ovela zhorsil..asi sa na to vytoto a kupim tam nake nove radio aj s usb portom lebo nemam nervy ja na toto :D ani xlink adpater tam neviem napojit lebo ked odpojim CD menic tak radio nezapnem.. upne halusky tento cely audio system ...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných