... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kabelajz
Autor témy
Auto: BMW 520d e39
Kraj: Trenčiansky

Re: trhanie pocas jazdy 520d E39 (vyriešene)

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 09:02

Ahojte. Mam taký problém na mojej 520d. Hľadal som to aj na fore ale nič také som tu nenašiel .Počas jazdy chcem rýchlo zrýchliť zošliapnem pedál na podlahu a auto začne trhať(nie asfalt) :smile: .motor začne isť dosť nepravidelne čim viac zošliapne pedál tým to viac trhá. je to v rozmedzí otáčok 1700-2500ot/min po dosiahnutí 2500ot/min to ako zázrakom zmizne.
už neviem ako ďalej :? Trysky- zmerané, váha vzduchu -dobra ,podtlakové hadičky-vymenené diagnostika-motor bez závad.
Fakt už neviem. #-o .Poradí mi niekto? za vaše rady vopred Ďakujem :smile: :smile: :smile:
Naposledy upravil/-a kabelajz v Štvrtok, 28. Októbra 2010, 07:29, upravené celkom 2 krát.

rase
Kraj: Trnavský

Re: trhanie pocas jazdy

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 23:04

presne toto som riesil na fiate marea jtd a bol to vadny plynovy pedal-ta elektronika,po vymeneni bezproblemov .

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Pondelok, 6. Septembra 2010, 07:30

podla mna mas v prdeli naftove cerpadlo..... neviem presne ktore ale viem ze isto je jedno uz KO. Nestiha ti posielat naftu v nizkych otackach a preto ti trha motor. Teda aspon si to myslim....
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

rase

Pondelok, 6. Septembra 2010, 11:24

chod na diagnostiku a daj si spravit dokladnu diagnostiku- kontrolu akcnich clenov,hned zistis ci mas zly plynovy pedal alebo nejaky snimac a pod...

kabelajz
Autor témy

Pondelok, 6. Septembra 2010, 18:23

Ahojte. Pred tým ako sa mi to stalo bol som na dôkladnej diagnostike kde mi kontroloval celý motor a tam mi povedal
že čerpadlo mám na 80% dobre, vraj je v norme. to sa môže stať z ničoho nič to nemá nejaký postupný nábeh :( vtedy som robil dôkladnú diagnostiku kvôli tej vadnej tryske lepšie povedané odmeriavanie na tej tryske.skusim teda znova pojdem to
zdiagnostikovať a dám Vám info ako som dopado l :? dúfam že depressman nemá pravdu. potom neviem. ](*,) a este rase
robi to aj ked auto riadim cez tenpomat takze plynovy pedal to nieje :-k

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Sobota, 11. Septembra 2010, 09:56

ja som mal problem na mojej 530 d ze ked som pridal auto zacalo trhat a same si pridalo v urcitych otacka potom zasa islo dobre bolo to v rozmedzi od 2000 do 3000 tam mi to blblo ze davalo strasne bohatu zmes nakoniec som zistil ze je chyba v elektrike teda v jednom konektore co ide na tlakove codlo co je na vstrekovacej liste na konci odstrihol som ho kupil som novy dal som tam nove kontakty a auto fici, problem cislo 2 som mal ze niekedy trhalo a islo iba na 5 valcov tiez chyba jedneho konektora co isiel na vstrekovac tiez som ho vymeni a auto ide v pohode a hlavne ze mudry automechanici hovorili ze to musim dat dole hlavu alebo mas naprd cerpadlo a tak debiliny najprv si poriadne skontroluj kabelaz a cely palivovy system alebo mas nieco upchate a tak sak dufam ze som ti aspon nejako poradil

miro_elias
Auto: bmw 320 d

Štvrtok, 30. Septembra 2010, 17:50

na e 91 mi robi presne to iste,po vymene cerpadla -ukazovatel hladiny paliva ,to je cela taka sada to prestalo,cena 250euri.. v origos servise bmw robota 50euri,,,asi tak,a mechanik ze sa stym stretavaju castu ,preto vyrobili nato origial nahradu,

kabelajz
Autor témy

Nedeľa, 3. Októbra 2010, 11:27

miro_elias napísal:
na e 91 mi robi presne to iste,po vymene cerpadla -ukazovatel hladiny paliva ,to je cela taka sada to prestalo,cena 250euri.. v origos servise bmw robota 50euri,,,asi tak,a mechanik ze sa stym stretavaju castu ,preto vyrobili nato origial nahradu,

no super !!! este som zistil ze mam utrhnutu hardyspojku a ak to bude este aj to cerpadlo ](*,) . buduci tyžden som objednany v BMW. som zvedavy [-o<

kabelajz
Autor témy

Pondelok, 25. Októbra 2010, 11:19

Ahojte ...
Takže bmw servis mi nepomohol :cry: .
hardyspojka vymenená = chyba pretrváva
dopravne čerpadlo vymenene = chyba pretrváva
prietokomer vzduchu,tlakové čidlo,regulačné ventily na turbo a erg ventil vymenené =chyba pretrváva.
Dnes som požičal od kamaráta tbox a skúsim ho supnúť na čerpadlo a uvidím či sa to zhorší alebo nie.
Diagnostika nehlási žiadne chyby. fak neviem .prečo práve ja musím naraziť na takúto závadu :-k :-k :-k
Viete mi ešte niekto poradiť [-o<

Lubeno78
Auto: BMW 525D Touring E39
Kraj: Bratislavský

Re: trhanie pocas jazdy 520d E39

Pondelok, 25. Októbra 2010, 21:07

mnoo, nie si sam, ja mam podobnu zavadu a neviem ju vyriesit uz pol roka. :D (aj ked na 525D) Tiez mi trha pri prudkom rozjazde, v rozpati otacok 2000-3000, ale nie vzdy, niekedy ide paradne a citim, ze ma akokeby vacsi vykon. Pokial idem kludne a zrychlujem plynule, tak netrha.
Vymenil som vahu vzduchu (+ novy sw), naprv precistil potom zaslepil egr ventil, vymenil podavacie palivove cerpadlo aj s ovladacim relatkom, tlakove cidlo, ovladanie turba, skontroloval a vymenil podtlakove hadicky, vymenil prasknuty silentblok na motore (kedze tam ide podtlak), zdiagnostikoval trysky. Este aj tlaky som popritom premeral :-) .....a stale nic. Diagnostika o.k, ....pomaly si na to zacinam zvykat :-(
Takze daj vediet, ked na nieco nove prides.

kabelajz
Autor témy

Utorok, 26. Októbra 2010, 12:07

Tak dnes som tam šupol ten sbox alebo tbox už ani neviem ako sa to vola auto ide ako raketa , ale stále to trhá .
Je to také trhanie čím mám väčší rýchlostní stupeň tým je to trhanie silnejšie samo s plynom na podlahu a v rozsahu otáčok
1800 až 2500 ot/min po prekročení otáčok (2500ot/min) to ako zázrakom zmizne a robí to stále. fak už neviem. zajtra vymenim vstrekovače snímač otáčok na zotrváku a uvidim čo dalšie. #-o

kabelajz
Autor témy

Streda, 27. Októbra 2010, 08:01

kabelajz napísal:
Tak dnes som tam šupol ten sbox alebo tbox už ani neviem ako sa to vola auto ide ako raketa , ale stále to trhá .
Je to také trhanie čím mám väčší rýchlostní stupeň tým je to trhanie silnejšie samo s plynom na podlahu a v rozsahu otáčok
1800 až 2500 ot/min po prekročení otáčok (2500ot/min) to ako zázrakom zmizne a robí to stále. fak už neviem. zajtra vymenim vstrekovače snímač otáčok na zotrváku a uvidim čo dalšie. #-o

A ešte , ráno keď je studený motor to nerobí skoro vôbec #-o

kabelajz
Autor témy

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 07:28

Našiel som to
\:D/ \:D/ \:D/ bol to ten vstrekovač ktorý som menil v lete ( s odmeriavanim začiatku streku).
Bol novy neviem či nove veci tak rychlo odchadzaju :?: :?: :?: .
Neva budem reklamovat .hlavne je ze som na to prisiel a motorcek pobeži jak :twisted:
Takže Dakujem všetkym co sa vyjadrili k danemu problemu DIK

bassspencer
Auto: BMW e53 x5 3.0d160AT
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 12:32

no dúfajme že týmto problém hasne :) a budeš vrážať skôr do nádrže .)
Now BMW X5 E53 "03 , 3.0d R6 160kW
Now Chevrolet camaro "98 3.8i V6 142kW
Ex Jeep Grand cherokee WG "02 , 2.7crd R5 120kW
Ex Audi A6 C5 "98 , 2.5TDI V6 110kW
Ex Ford Cougar "98 , 2.5i V6 125kW
Ex Opel Tigra "95 , R4 1.4i 66kW
Ex Fiat Punto 2 sporting "01, R4 1.2i 59kW
Ex BMW E39 525TDS "96 , R6 105kW
Ex VolksWagen passat B5 "98 , R4 1.8i 92kW
Ex BMW E34 , 524TD "88 , R6 85kW

kabelajz
Autor témy

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 20:39

bassspencer napísal:
no dúfajme že týmto problém hasne :) a budeš vrážať skôr do nádrže .)

Už sa tešim :lol: :lol: :lol: Nedalo nam to s Bratrancom a žačali sme riešiť tu vadnú trysku .Zistenie : Na presnom digitalnom meradle sme zistili že tryska otvarala už pri tlaku 195 bar. a ma otvárať pri 204 bar 10bar rozdiel čo to je skoro nič pri takom tlaku ale meranie na tryske sleduje pokles tlaku pri otvorení ihly trysky a ak sa otvori skôr tak elektronika zareaguje že ma velký predstih a posunul ho dopredu takže dával neskoro dávku paliva čo spôsobovalo trhanie motora pri výkone.

Info pre Vás ak Vám auto začne trhat pri jazde pri spektre otacok 1750-2500ot/min treba skontrolovat trysku s meranim i maly rozdiel tlaku može sposobovat nepravidelny chod motora. :D :D :D :D =;

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní