... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

faceman
Auto: BMW E92 330d
Kraj: Prešovský

Re: klimatizacia, zrazena voda

Sobota, 28. Mája 2011, 17:30

Presne ten isty problem som spozoroval aj ja dneska ešte predtym ako začalo pršať mi zo zadu z tunela od furkarov začala vytekať voda a zmočila cely zadny koberec ktory je komplet mokry a ked zapnem klimu aj mne začne žblnkať vo vnutry voda v tunely nemaš nahodou fotku tych hadic na odtok vody kde sa nachadzaju aby som pozrel či nesu upchate???
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Sobota, 28. Mája 2011, 19:55

To co tu opisujete je problem s odtekanim kondenzatu z klimy a nema nic s tesnenim na dverach.
Odtokova hadicka sa upcha a potom kondenzat vyteka (alebo pocut zblnkotanie vody) z ofukov klimy.
Neviem kde presne je ta hadicka, ale ako bolo spomenute hladaj niekde za motorom, nad prevodovkou od spodu auta. Nemal by to byt problem najst.
Malo by stacit prepchat nejakym drotom. Napr. Na audi a6 som ju videl komplet "zabetonovanu" blatom. Priznaky boli este pokrocilejsom stadiu ako pises, spolujazdec mal nohy poclenky vo vode.
Taktiez sa v buducnosti zamerajte aj na spravne pouzivanie klimy. NePustat klimu na kratke trasy a nechat ju pred vypnutim dostatocne prefuknut vzduchom (bez kompresora) aby sa kondenzat stihol odparit.
PS: necitis vlhky vzduch alebo akoby stuchnutu vodu ked pustis klimu?
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

faceman
Auto: BMW E92 330d
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 29. Mája 2011, 07:34

Diky za radu a čo sa tyka toho vzduchu tak necitil som že je vlhky ale priznam sa ked zapnem klimu ide zo začiatku taky stuchnuty vzduch ale potom to prestane
Aktual
BMW E92 330d
BMW R1200GS Adventure

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní