Pondelok, 12. Novembra 2012, 08:29
Ahojte
hladal som na nete nieco podobne ale nenasiel som tak sa obraciam na Vas. Mam e39 r.v. 11/1997. Benzin 535iA. Pred nejakym casom mi odisla predna hmlovka na spolujazdcovej strane. Pripisujem to tomu ze mala prasklinu na sklicku a casto bola zarosena. Pravdepodobne kondenz ju zrusil.
Minuly tyzden mi zacal BC hlasit : ABBLENDLICHT PRUFEN
Pozrel som von a vidim ze nesvieti xenon na spolujazdcovej strane nad tou hmlovkou. Objednal som teda nove vybojky a osadil ich. A co sa nestalo. Xenon stale nesvieti.
Popozeral som teda rozne fora bmw a zistil som ze na 90% to bude mrtvy HID BALLAST teda starter xenonou. Nasiel som par na predaj a predpokladal som ze ho vymenim a bude. Lenze po dokladnej obhliadke mojho auta som zistil ze moj funkcny xenon na soferovej strane uz ma uchyteny pofacelift ballast kde je mensia krabicka a konektor sa pripaja na vybojku pootocenim o stvrt otacky. Lenze na druhej strane kde je problem s nefunkcnym xenonom je ballast este z predfaceliftu kde je koncovka vacsia, pripaja sa na vybojku troma skrutkami a aj ten kovovy box je vacsi a drzi na inom uchyte.
Fotky prikladam dole.
Moje otazky teda su:
1. Moze byt problem v elektrike ako takej kvoli tej hmlovke? ( smerovka, kruzky, aj dialkove idu )
2. Aky postup navrhujete? Stretli ste sa uz s niecim takym?
3. Da sa to predface uchytenie vybojky a uchytenie startera xenonu nejako prerobit aby som to mal tak ako na tej funkcnej strane? Popripade ci neviete kto tieto veci v okoli BA, PK, TT vie urobit a nezderie ma z koze.
PS: Tie kable na fotkach su dorobene AE od predosleho majitela. Tie funguju v pohode. Skusal som ostatne vybojky do toho svetla a stale tma.
Dakujem za kazdu radu.
-
Prílohy
-

- Strana kde to vobec neni v pohode
-

- Strana kde je to v pohode