... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk
 
XanaX
Autor témy
Príspevky: 7
Registrovaný: 18.6.2017
Kraj: Košický

530i e39

Nedeľa, 18. Júna 2017, 23:14

Co myslite su to realne hodnoty ktore ponuka tato firma chiptuningom motoru 530iA

autochip
 
blesk
Príspevky: 2724
Registrovaný: 15.7.2010
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: BA

Re: 530i e39

Pondelok, 19. Júna 2017, 06:56

Cisla co slubuje tato firma su vcelku triezve, ale obvykle z atmosferickeho motora len upravou softweru riadiacej jednotky nedosiahnes ani tolko. Uplne vsak zasadne je pri kazdej uprave dat auto odmerat na brzde pred aj po uprave. Tato firma ma vsak brzdu len v Prahe a navyse cena toto meranie ani nezahrna. Takze nevies co tam je pred ani po uprave, do coho absolutne neodporucam ist. Meranim pred upravou vies v akom stave auto je (vcitane sledovania ako pod zatazou dymi/nedymi-v celom spektre otacok az po obmedzovac by nemal ist z vyfuku ziadny prilis viditelny dym).
Az nasledne sa podla tohto prveho merania rozhodnut ci do upravy ist. Staci ze su netesnosti v nasavacom alebo vyfukovom trakte a vykon moze byt o nieco znizeny a aj dymenie sa vtedy o nieco zhorsuje kedze riadiaca jednotka sa snazi vysporiadat so zmenou pomeru vzduch/palivo. Taktiez pripadne netesnosi vo valcoch, cinnost vahy vzduchu, vsetrekovace a dlasie casti sa na tomto prvom merani ukazu.
Pokial auto nebude dymit a vykon bude +- okolo seriovej udavanej hodnoty, mozno az pristupit k uprave vykonu.
Ja osobne to u atmosferickeho motora bez dalsich uprav velmi neodporucam. Narast bude aj pri dobrej uprave velmi maly a prakticky realne necitelny (cca do +5% proti povodnym hodnotam)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 34 neregistrovaných