... všetko o BMW ...
jararak napísal:je to sedan/kombi?
co za podvozok to ma, nazvu sportovi sa obavam
tak ci onak by som to zobral na zdvihak a trhal cim pride, je tam toho dost, este ked bude na zemy, zatiahni rucnu/hod rychlost a snaz sa auto roztlacit, ak sa ti auto dvihne a pojde par cm oproti zadnym kolesam, mas v riti zadne silenty, ak auto budes kivat a bude vrzgat ako stary rebrinak - su v riti ine silenty na ramenach. predna naprava sa ti prejavi hned po kazdej jame. popripade ak pojdes nad 90/110/130 predne kolesa/brzdy krive/zadne kolesa nevyvazene. ked mas predok hore, pomaly toc predne kolesa, nemali by nikde driet, ak sa tak deje, mas krive kotuce
skus hodit jednotku troska sa pohni, hod spatecku a pohni sa, nemalo by ti v tom cvaknut (kardanovi kriz/hardyspojka), ak je to automat, na spatecku by mal vediet ist vcelku rychlo. manual by mal byt v prostriedku a nie pod 5kvaltom
turbo si moze popiskavat, ale nema kvicat, opytaj sa na vymenu odlucovaca oleja - uz mal byt vymeneny 2x krat, opytaj sa na dovod vymeny turba (ja som nevymenil prave ten odlucovac a nedosiel olej)
dvihni zadne koberceky a stlacaj poriadne podlahu ci nieje mokra
ak to ma ma drziaky na pohare, skus ich otvorit (jeden bude naisto v <>), vyhrev, oskusaj, klimu, oskusaj, webasto snad este budes vediet oskusat, zadna roletka oskusat, ak mas bocne roletky - oskusat, vyskusaj vsetky 4 okna, ak ma sklopne spetaky, oskusat, ak to ma elekricke sedadla, oskusat, plus pri zaradeni R by sa malo prave sklopit, stresne - skusat
vyber pelove filtre a aj ten plast pod nimi a pozri ci nenajdes vodu pri motore stieraca - nasledne zatecenie brzdoveho posilovaca v zime sa budes pretlacat s kusom ladu, v lete len so zlatou rybickou (ide to vyrazne jednoduchsie nez s tou kockou ladu)
ak to ma xenony, postav sa voci stene, vypni motor a svetla, po chvilke startni, zapni svetla, mali by mat dendenciu sa nastavit, chyt svetlo za kabel xenonu a skus s nim jemne pohybat, ak to bude mozne o viac ako par mm (3-5cm) tak to ma v riti ticky v svetlach
hod link
jararak napísal:pracujem uz 3 tyzdne v ba :)
pajo30 napísal:Jedna otázka pre Jararak: Písal si že pri manuály by nemala radiaca páka ostaťv pri 5 stupni, doteraz som tento problém nemal ale tejto zimy som zistil že mi páka ostane naboku pri päťke - poznáš príčinu ???