... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

midnight_man
Autor témy
Kraj: Žilinský

Treba FRM pri xenon retrofit?

Piatok, 12. Augusta 2016, 20:49

Chalpi treba aj inu frm jednotku pri xenon retrofite alebo stačí pôvodna + conding?
E91 2006/12 s halogenom

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Treba FRM pri xenon retrofit?

Piatok, 12. Augusta 2016, 21:00

zalezi na tom aku tam mas. ked je na nej napisane XE, AHL alebo MAX BROSE tak ju nemusis menit. ked mas BASIS tak musis.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

midnight_man
Autor témy

Sobota, 13. Augusta 2016, 08:35

dakovala ;)

midnight_man
Autor témy

Sobota, 20. Augusta 2016, 08:26

Neviete niekto ci je mozne odkodovat cidla nivelacie? Citam na forach ze niekomu sa to podarilo, teda ze to nevypisuje chybu o chybajucej nivelacii pri xenon retrofite.
dik

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 20. Augusta 2016, 09:35

midnight_man napísal:
Neviete niekto ci je mozne odkodovat cidla nivelacie? Citam na forach ze niekomu sa to podarilo, teda ze to nevypisuje chybu o chybajucej nivelacii pri xenon retrofite.
dik

Ked toto pocujem, tak sa mi nozik vo vrecku otvara. Takymto tuzerom co maju xenon bez nivelacie, by som bral papiere od auta a vydaval papiere na hlavu.

Jasne ze to nie je mozne odkodovat. Nakodovat sa daju len funkcie co existuju. Xenon bez nivelacie neexistuje. Ani ruske kolo alebo kolotoc s labutami sa neda nakodovat na strechu auta, lebo neexistuje.

PetoK

Sobota, 20. Augusta 2016, 09:37

Presne tak, ako pise Airbone... preco vymyslas kktiny a nezapojis ich ako maju byt ? Xenon svetla musia mat cidla naklonu kvoli autom.regulacii !!! Inak brutalne oslnuju !!!

midnight_man
Autor témy

Sobota, 20. Augusta 2016, 12:40

Chlapi tieto blbe komenty si mozete odpustit. Budete tu vypravat o tom ze xenon oslnuje bez nivelacie a pritom 90% ludi v zivote na regloskope nebolo a svetla vam svietia kadetade. Nivelacia len skloni svetla ked nalozite 200kg do kufra. Respektive ked zisti ze sa zmenil naklon naprav doladi. Ppvacsine autam to,ani nefunguje kedze tie senzory su tam kde su!!

A odpoviem si sam. Ano neda sa to odkodit. Ale da sa vycucnut flashka a vypnut error o cidlach.

Kym namontim cidla a kable nech mii neblika error.

airbone

Sobota, 20. Augusta 2016, 13:39

Ne neosvetluje. Ten co vymyslel xenony ktore musia byt podla zakonov s ostrekovacmi a automatickou regulaciou, bol v podstate obycajny kokot. On sa v tom vobec nevyzna. Ti co maju xenony, od vyroby tak ako to ma byt, svietia kade tade a ty budes svietit akurat rovno tam kde mas. Do <>.
Vycucnu flashka a vypnut error o cidlach? No tak to som velmi zvedavy ako to zvladnes, aspon je vidno aky mas o tom prehlad....
Prajem si aby raz, tak ako v niektorych inych vyspelejsich krajinach ako sme my, taketo auta rovno habali na mieste pri kontrole.... A rovno do srotu s nimi. Lebo taki ludia ktori vedome hazarduju a este si to aj ospravedlnuju ze to je ok, taki na cestu nepatria.

midnight_man
Autor témy

Sobota, 20. Augusta 2016, 14:32

chlapci chlapci...ja sa tu s vami nebudem vadit. Odpoved na moju otazku som si vygooglil na inom zahranicnom fore kde to normalne bolo vysvetlene. Na slovenskom sa strhne debata kto ma vacsieho a aki su vsetci blbci. Peace...

midnight_man
Autor témy

Sobota, 20. Augusta 2016, 14:36

Keby u nas boli take normy ako v rakusku + pojazdne stk/ek. Tak 3/4 clenov fora by uz nejazdilo a mozno ani ty nie. Tak by som tu moc nemoralizoval keby keby. Ked ine veci budu fungovat ako v rakusku potom nech su aj stk ako v rakusku.

airbone

Sobota, 20. Augusta 2016, 15:22

midnight_man napísal:
Keby u nas boli take normy ako v rakusku + pojazdne stk/ek. Tak 3/4 clenov fora by uz nejazdilo a mozno ani ty nie. Tak by som tu moc nemoralizoval keby keby. Ked ine veci budu fungovat ako v rakusku potom nech su aj stk ako v rakusku.

Ja mam auto v poriadku, o tom nepochybuj. A svetla nevnimajuc. Moj zlaty, toto nie je o moralizovani, ale o trosku zlozitejsich veciach. Ked vyrasties, tak to pochopis aj sam.
Ja som raz kvoli takemu kokotovi zo skupiny do akej sa ty chystas zaradit, skoro rozjebal cyklistu, ktoreho som nevidel, lebo taketo hovado s dorabanymi xenonmi ma oslepilo tak, ze som este pol hodiny nic poriadne nevidel. Stacili milimetre a je po nom. Takze svoje dedinsko tuzerske poucky o tom ze aj tak kazdy druhy svieti napicu tak preco by si aj ty nemohol, alebo co je v rakusku, si nechaj do krcmy na sobotny vecer. Lebo tu ide o trosku viac nez len o to, aby si mal ty pocit ze lepsie vidis.
Nadavate tu v akom kokotistane zijeme, ale sami ho tvorite tym svojim "slovenskym" spravanim.

P.s. To "vycucnutie" flashu, rozkompilovanie programu a prerobenie toho programu aby nepotreboval vstup od snimacov zatazenia, ako aj spatne zakompilovanie a nahranie do flash pamate procesora - tak toto chcem veru vidiet. Ozaj, kde je to tvoje tajne forum kde takuto uplne jednoduchu vec popisuju krok po kroku ?? To musi byt malina ked sa to oplati namiesto instalacie dvoch posratych snimacov k napravam...

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Nedeľa, 21. Augusta 2016, 15:14

Len taka mozno nepodstatna poznamka, napr. novy Citroen C4 Picasso, neviem ake su tam moznosti kombinacie ale vydel som bez ostrekovacov, bez snimacov (koliesko na nastavenie) a xenony to ma, vsetko od vyroby. Bolo to fungl nove a sam som sa tomu cudoval a obzeral.

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 21. Augusta 2016, 20:43

neboli to nahodou halogenove projektory ?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PetoK

Nedeľa, 21. Augusta 2016, 21:24

Niektore novsie lacne auta pouzivaju 25w vybojky s snizenou svietivostou a tie nemusia mat ostrekovace,autom.nivoregulaciu atd... je to finta na lakomych zakaznikov ktori by riadne xenony nezaplatili...

airbone

Nedeľa, 21. Augusta 2016, 23:59

presne tak, je to az od urcitej svietivosti. Ostrekovac je hlavne kvoli snehu a brecke, ktory sa na svetlomete neroztopi ako na halogene ktory produkuje ovela viac tepla... Ale aj na necistoty, kedze svetlo z vybojkoveho zdroja ma inu charakteristiku lomu a pri zaspinenych svetlometoch dokaze vtedy tiez oslepovat! A taketo auto nesmie mat kolecko nastavenia sklonu, musi to byt automatika. Takze niekto co to vymyslel, asi mal nato dovod a nebolo to pre srandu kralikov. Lenze vysvetlit to tejto sebranke pitomcov a deti tu na fore ze to je ohrozovanie ostatnych ucastnikov premavky a hazard s bezpecnostou je uplne zbytocne.
Mala by sa tu zalozit tema TUZING a tam by sa mali vsetky taketo prispevky prestahovat.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných