... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
bmwbanan napísal:prisaham ja mam jeden chladiaci okruh v autestojim na parkovisku zohrievam motor az dosiahne 93 stupnov a cakam... teplota drzi, vrati sa priatelka z nakupu, tak ideme dom asi 3km, parkujem a teplota 72 stupnov
po ceste naporom vzduchu to klesa hned ale ked stojim tak drzi... jbmnt
bmwbanan napísal:boha ked je toto logicke pri vymenenych termostatoch tak som asi majka z gurununeverim ze ten heat exchanger od automatu az tak do toho zasahuje... mozno budem za chu.a ale ako to teda funguje ? som v tom ze su tam 2 okruhy, maly pri motore to gro ktory ho ma drzat v prevadzkovej teplote a tam je aj merana teplota a potom velky od chladica ktory je chladeny vzduchom a oddeleny termostatom ktory sa otvara pri 88ºC a dochladzuje maly okruh aby si drzal 88-92 a ked uz sa to napr v lete v zapche ohreje cele na 96 tak zacina ulohu vetrak ktory chladi velky okruh aby on dochladzoval maly... ako u madarov a po lopate ale myslim ze tu je vela ludi co to nevie, tak nebudem sam co bude mudrejsi :)
PeqpeK napísal:sak ked sa ti jeden z termostatov otvara skor ako ma, dajme tomu 72 stupnov, pusta ti vodu do chladica uz pri tejto teplote, ked stojis tak chladic neni chladeny, preto teplota stupa, vrtula ho schladzuje az pri 95-100 alebo tak nejak a ked sa hybes tak je stale chladeny naporom vzduchu, uplne jednoduche
bmwbanan napísal:tak chapem vsetko spravne, ale tie jeble tremostaty su noveee (mesiac), hlavny dokonca aj znova vymeneny v ramci zaruky(5 dni) preto uz mi zacina z toho ...![]()
![]()