... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk
 
Frenkie
Autor témy
Príspevky: 1
Registrovaný: 15.7.2017
Kraj: Bratislavský

E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Sobota, 15. Júla 2017, 06:14

Zdravím všetkých .
Som tu nový , BMW Ešte nevlastním, tak dúfam , že to, že tu hneď zakladám tému nepôsobí rušivo, či nebodaj hanlivo.

Som viacmenej rozhodnutý v tom čo sa mi páči, ale bol by som rád, ak sa tu nájdu ľudia , čo by mi vedeli poradiť.
Veľmi ma nadchla e91tka, aj vďaka tomu ako vyzerá (keď je v pakete), a keďže má otváracie zadné okno na kufri, je pre mňa veľmi užitočná.
Som veľký fanúšik zvuku atmosférických motorov a Viem , že atmosféru s malým nájazdom nekúpim. A ja sám na nej plánujem veľký ďalší nájazd urobiť.

Po prečítaní množstva odkazov, som ostal trošku sklamaný z toho ako opisujete kvalitatívne zhoršenie z predchádzajúcej rady (vŕzgajúce, hrkotajúce uchytenie šoférovho pásu, zatekanie izolácie dverí, hrdzavenie piatych dverí, zasekávanie sa zámku "práve toho zadného okna")
systém iDrive a CCC jednotka a jeho chyby sú kapitola sama o sebe , ktorú akceptujem a viem , že sa tomu nevyhnem , v žiadnej rade.
Pre 4kolku som sa rozhodol z bezpečnostných dôvodov, keď by som v budúcnosti chcel auto na hranie , poobzerám sa aj po zadnokolke.
Čiže rozhodnutie padlo. BMW E91 N52B30 2006 330Xi.

Tu prichádza časť, kde ma veľa ľudí na tomto fóre začne hneď nenávidieť....
Som na 80% rozhodnutý, že ho chcem na LPG, či už prerobiť, alebo kúpiť.

hahaha, idiot, daj to preč od tej atmosféry, nekaz to auto, plyn do BMW nepatri. Kúp si Diesel!

O dízel záujem nemám, odrádzajú ma servisné náklady dieslov s vysokým nájazdom, DPF , EGR,vstreky, zvuk, smrad, dym. Zvuk.
Je to čisto ekonomické rozhodnutie, plus ak je plyn dobre namontovaný z kvalitných komponentov, funguje to rovnako spoľahlivo ako benzín.

To , že chcem atmosféru na plyn, nieje háčik :)

Tu prichádza háčik.
N52 je vysokootáčkový motor. Oproti svojmu predchodcovi má variabilné nastavenie ventilov Valvetronic. Keď sa podtáča, pri jazde na nižších otáčkach, či na kratšie trasy po meste sa zvykne objaviť tikanie, hrkotanie z Valvetroniku. (Začne trošku na voľnobeh pripomínať svojich dieslových bratranocov)
Ten valvetronik to je samá sranda, Okrem toho , že je to jedna z príčin straty oleja na tomto motore, V kombinácii s plynom môže dôjsť (najmä pri nekvalitnom palive, oleji)k vysichaniu kanálikov ventilov, prípadne až k ich zapečeniu.

Čítal som, že sú cesty, spôsoby, kombinácie ako tieto veci posmeliť aby spolupracovali (dochladzovanie, primazávanie/elektronické/manuálne ventilov, kvalitný závodný olej na vysoké teploty).
Ba dokonca osadenie komponentov iných výrobcov LPG zariadení, ktorý sa nespoliehajú na čidlá podtlaku v sacom potrubí, ale údaje preberajú z riadiacej jednotky automobilu.

Ale otázka znie , Je tu niekto, poznáte niekoho? kto pozná niekoho, kto má fungujúcu N52B30 na plyn ? alebo lepšie ,jeho servisáka?
Potrebujem sa pred kúpou uistiť, že mám niekoho, komu keď donesiem auto, Nebude sa báť otvoriť kapotu, že mi vybuchne, , kto sa tomu rozumie, vie kde má chyby hľadať, a ako im predchádzať, čo, kde v akých intervaloch treba repasovať, vymeniť. Niekoho, kto sa rozumie tak do opravy a nastavovania LPG zariadení, ako do rozobrania, či repasu atmosférického 6valcu, Idrivu, či tapacírungu.

Niekoho, kto mi pomôže aby sa z viacmenej spoľahlivého 6valcového benzínového BMW s malou spotrebou(na LPG) a dobrým zvukom
Nestala nerovnomerne hrkotajúca, tikajúca, dymiaca hrôza, ktorej každú chvíľu treba meniť vstreky,či filter pevných častíc. To by som si mohol , rovno kúpiť diesel. ;)

Viete o nejakých ďalších fatálnych vadách e90tok či motorov N52 ?
Vďaka :)
 
nykto
Príspevky: 108
Registrovaný: 9.10.2016
Kraj: Zahraničie

Re: E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Sobota, 15. Júla 2017, 15:47

Možem slúžiť v rámci príkladu ako človek čo presadol z nového komplet poisteného auta so 4 ročnou zárukou do niečoho čo je staré a čo sa mi primárne páči viac pocitom než rozumom :) Mám rád troskoidné autá.. rád "zveľaďujem".. toto sa nezmenilo.. Nebál by som sa prestavby ani investícii či opráv.. Ak máš volný keš tak si prekonal prvú metu :) Ale..

Ak to ale chceš vážne pravidelne jazdiť - to je moj prípad.. tak osobne jazdím tretí týždeň na nedobrom zadnom ložisku.. V predu pískam ako kolotočiar koly neviem čomu.. mesiac :) (a to som menil už komplet kotúče i brzdy).. Chladenie auta nefungovalo na 100%.. riešil som mesiac a pol.. Vzadu vŕzanie nešlo opraviť 4 mesiace - 3x výmena silenbloku, riešenie som si musel vysurfovať..

Brzdové dosky držia 5x menej ako na rovanko ťažkom inom aute :) Nefunkčné dialkové zamykanie som si musel opraviť sám, nakoľko ani po troch mesiacoch nikto nemal čas.. U toho som zistil, že firma čo mi "opravovala zadné svetlá" si naúčtovala 100E za zmotanie a olepenie elektr páskou 2 káblikov :) Retrofit navigácie som po 6 mesiacoch vzdal :) Také, že som na dialnici doťahoval vlajúci predný blatník (po výmene pružiny) :) alebo neresetované počítadlá po výmene náplní v rozvodovke či diferenciáloch.. nebudem rozpisovať :)

Nevymenené tesnenie - priechodka u výmeny prevodovkového oleja.. vytekal.. :) Poškrabaný lak.. Zničená sada gúm po gemetrii čo nevydržala ani 500km.. Opravované svetlá ktoré po mesiaci vyzerajú dnu rovanko ako predtým.. a to som ich nechával o.i pretesňovať :) Stierače som kupoval tri krát než to začalo fungovať.. Prasklo predné sklo..

I cez toto všetko som myslím ešte v relatívnom šťastí.. nakoľko auto mám po prvom človeku, ktorý presne viem aku má reálnu históriu, ako ho jazdil.. takže po motorickej stránke 95% pohoda..

Ak hľadáš niekoho s osobným prístupom tak až nájdeš tak mi určite daj vedieť :)
 
Deliks
Príspevky: 1
Registrovaný: 21.8.2019
Auto: Bmw e61 535d
Kraj: Trenčiansky

Re: E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Nedeľa, 25. Augusta 2019, 21:23

Čo ti jebe 😀
 
Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Príspevky: 7472
Registrovaný: 16.1.2012
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: MA

Re: E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Pondelok, 26. Augusta 2019, 09:22

Za mna - a to opravujeme benziny aj diesle by som isiel do dieslu, poservisovaneho. Ten benzin nie je az taky bezproblemovy a nemas problem v jeho servise utopit par tisic
 
Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Príspevky: 4184
Registrovaný: 12.8.2018
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Pondelok, 26. Augusta 2019, 19:04

Chlapi je to dva roky stare
 
Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Príspevky: 7472
Registrovaný: 16.1.2012
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: MA

Re: E91 N52 330xi poradenie pred kúpou LPG

Pondelok, 26. Augusta 2019, 21:00

Fakt :)) zaujimalo by ma kolko nafty uz pretankoval :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných