... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

haco
Kraj: Žilinský

Re: E90 - hluk z prednej časti auta

Streda, 20. Februára 2013, 11:34

Samo1 napísal:

No nechápem prečo sa ich chceš zastávať. Výhovoriek majú na tisíce. Systém fungovania je katastrofálny. Tebe fakt nevadí, že si zbytočne zaplatil za výmenu xDrive? Mne takto vymenili obe predné ložiská.
A čo sa týka kvality BMW, tak tá už je dávno zabudnutá. Vlastním dve BMW, 320d xdrive a X5. X5 našťastie funguje spoľahlivo (73 000 km), ale dalšie auto čo budem kupovať, nebude určite BMW.
Jeden známy mi donekonečna opakuje. Auto musíš kúpiť podľa dostupnosti kvalitného servisu v tvojom okolí, lebo auta sa kazia stal sa z nich rýchloobrátkový tovar. A kvalitný servis BMW v okruhu 200 km nepoznám.

Pretože ma to zatiaľ nestálo okrem nervov a zabitého času nič.....auto je cca 2 mes. po záruke a je nad slnko jasné že problém s difom pri 70tis km nie je chyba užívateľa ale šlendriána z dojčlandu. :-)

Užívateľov profilový obrázok
Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Streda, 20. Februára 2013, 12:39

Samo1 napísal:

No nechápem prečo sa ich chceš zastávať. Výhovoriek majú na tisíce. Systém fungovania je katastrofálny. Tebe fakt nevadí, že si zbytočne zaplatil za výmenu xDrive? Mne takto vymenili obe predné ložiská.
A čo sa týka kvality BMW, tak tá už je dávno zabudnutá. Vlastním dve BMW, 320d xdrive a X5. X5 našťastie funguje spoľahlivo (73 000 km), ale dalšie auto čo budem kupovať, nebude určite BMW.
Jeden známy mi donekonečna opakuje. Auto musíš kúpiť podľa dostupnosti kvalitného servisu v tvojom okolí, lebo auta sa kazia stal sa z nich rýchloobrátkový tovar. A kvalitný servis BMW v okruhu 200 km nepoznám.

ja by som to povedal tak: auta treba kupovat podla vyuzitia. ak mas jazdit na nom kazdodenne do roboty a plus niekam s rodinou, tak staci nejaky Peugeot, Citroen, Hyundia ci KIA. po 3-4 rokoch si kupis nove. zbytocna investicia do BMW ci Audi, jedine ako druhe auto. uz dnes nie su kvalitne auta, na kt sa mozes spolahnut ze vydrzia hodne cez 150.000km. bohuzial ](*,)
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Samo1
Autor témy
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Februára 2013, 22:56

Tajomstvo zahadneho hluku vyriesene. Ako som pisal hukot bol jak na letnych tak na prezutych zimnych pneumatikach. Zisteny vyteceny olej z predneho diferencialu evokoval,ze prave ten je pricinou hluku. Ale. Do pondelka som nemal cas sa venovat tomuto problemu. Jazdil som na inom aute. Tento pondelok som bol objednany do noname servisu. Chlapici zdvihli auto, roztocili a hluk nikde. Pocuvali fonendoskopom vsade a nic. Zistili, ze olej z difu nevyteka cez semering, ale cez nalivaci otvor. :D . Zaver bol takyto. Na 90% je to diferencial (pocut zrejme len ked je pod zatazou). A 10%? Pneumatiky. Tak som zasiel do pneuservisu zarezervoval nove pneu a dnes som tam zasiel. Vymenili, prehodili dal som urobit aj geometriu. A? Geometria bola rozhadzana na mraky. Vsetko mimo interval. Zaujimave, ze som to pri jazde vobec necitil. Tak som vyrazil z pneuservisu a v aute ticho ako v kostole. Na rozhadzanej geometrii hucali pneumatiky ako vrtulnik. Takze tolko moja skusenost. Stalo ma to vela casu, zbytocne vyhodenych 400 eur za loziska, ale na konci happyend.
A zasa mam svoje auto rad.:-D
Zaver.1. Zdanie klame.
2. Fakt dobrych automechanikov, ktori sa vyznaju a poradia je malo.
3. Ak by nehucali pneu, tak nezistim unik oleja z difu a doslo by k jeho poskodeniu
4. Zistil som ako nekvalitne su znackove Bmw servisy v mojom okoli a ako si za odflaknutu pracu davaju zaplatit.

haco
Kraj: Žilinský

Piatok, 19. Apríla 2013, 10:03

No tak zase jazdím o niečo tichšie, predný dif bol príčinou toho hluku - teraz je vymenený za nový (60tis. km vydržal...great BMW, great)
Ešte mám podozrenie na zadné ľavé ložisko a snáď bude na chvíľu zasa pokoj.....

Paps
Auto: E60 525xd
Kraj: Košický

Streda, 1. Apríla 2015, 16:23

ahojte, mam ten isty problem akurat mi to huci pri 60km za hodinu.. vyzera to uz ale na xdrive difik. Dostal som cenovu ponuku na 2500€ + robota. nieje to nejak moc ?? dikes
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných