Zdravím, už dlhší čas mám problémy s nasledujúcou chybou:
2C7E, P114B - Oxygen sensor after cat. converter Bank 1 - System too lean.
Symptómy na aute sú také, že keď chybu vymažem a nechám ho bežať zohriate zhruba 10 minút na volnobehu, tak sa vráti, pričom niekedy vyskočí aj priamo kontrolka motora na aute.
Dlho sa tento problém snažím vyriešiť/prísť na to čo to je, pričom som vymenil už nasledujúce diely (bohužial bez zmeny..):
1. Obidve lambda sondy pred/za katom č.1 - originál Bosch
2. Všetky sviečky
3. Pretesnené sanie - nové gumičky
Vyskúšal som aj "smoke test", kde sa ukázalo, že auto nemá žiadny únik cez tesnenia, čiže falošný vzduch to asi nebude. Treba ale povedať, že vždy ráno po studenom štarte sa zakolíšu/padnú otáčky, pričom ojedinele auto aj zdoche. Na druhé naštartovanie však už beží ako keby sa nič nestalo.
Na vypise z INPY na volnobehu je vidieť, že lambda za katom č.1 meria extrémne nízke hodnoty oproti druhej - niekedy až
0.05V. Čo je ale zaujímavé, je to, že keď zapnem klímu, alebo pridám plyn nad 1500 otáčok, tak zrazu sú obidve hodnoty v poriadku - okolo
0.7V. Keď je auto ešte studené tak sú hodnoty tiež v poriadku.

Jediné čo ma teda napadá sú buď vadné/zanesené vstrekovače na valcoch 1-3 alebo odchádzajúce cievky (tie sú ešte pôvodné z roku 2005), prípadne diera vo vyfúku pri kate č.1 (treba povedať, že nepočujem žiadne zvuky tomuto podobné) . Auto má momentálne najazdených 173000km čiže skutočne netuším čo by to mohlo byť. Za každú radu budem vďačný.