... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E90 320d 120kw problem s vykonem

Utorok, 6. Augusta 2013, 19:48

tak som na teba dneska myslel a nasiel som ti nieco uzitocne:

takto by ta sranda mala vyzerat
https://www.youtube.com/watch?v=vb86A9McvTA
takto sa vymiena
https://www.youtube.com/watch?v=iSEVwi3ulvI
trocha teorie o nastavovani
https://www.youtube.com/watch?v=SUJs-i3k1a0

cital som, ze boli pripady kedy bolo len to ramienko zadrbane ale aj pripady kedy bolo treba precistit vnutro toho turba

Lathy
Autor témy
Auto: BMW E90 320D
Kraj: Zahraničie

Streda, 7. Augusta 2013, 15:29

Dekuji ti za videa.
Dneska sem byl v bmw servisu a je to potvrzene je spatna elektronicka regulace.
Rikali mi ze se to neda opravit.
Nemáte někdo komplet turbo s funkcni regulaci? nebo da se to opravit? V Patek jedu do chorvatska a uz je mi pomalu jasne ze to vyresit nestihnu:/

PeqpeK

Streda, 7. Augusta 2013, 15:41

Lathy napísal:
Dekuji ti za videa.
Dneska sem byl v bmw servisu a je to potvrzene je spatna elektronicka regulace.
Rikali mi ze se to neda opravit.
Nemáte někdo komplet turbo s funkcni regulaci? nebo da se to opravit? V Patek jedu do chorvatska a uz je mi pomalu jasne ze to vyresit nestihnu:/

a nechces to skusi s tou regulaciou z inzeratu? stacilo by overit, ci ma tu spravnu a potom nie je o com :)

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Augusta 2013, 15:57

A urcite sa da vymenit aj ta samotna regulacia? Znamemu sa to tiez zaseklo a bola mu ponuknuta bud vymena za nove turbo alebo repas turba. Nakoniec mu to v bmw namazali ci co (zrejme aj vycistili) a povedali ze to ma vyskusat a ked to nepomoze tak jedine teda ta vymena/repas. Odvtedy mu auto do nudzaku nepadlo a ide zevraj v pohode.

PeqpeK

Streda, 7. Augusta 2013, 16:07

lulu991 napísal:
A urcite sa da vymenit aj ta samotna regulacia? Znamemu sa to tiez zaseklo a bola mu ponuknuta bud vymena za nove turbo alebo repas turba. Nakoniec mu to v bmw namazali ci co (zrejme aj vycistili) a povedali ze to ma vyskusat a ked to nepomoze tak jedine teda ta vymena/repas. Odvtedy mu auto do nudzaku nepadlo a ide zevraj v pohode.

to preto, lebo ta regulacia sa v tazko zhana a je to vlastne sucastou turba, cize BMW tento diel nevie zohnat

Lathy
Autor témy

Streda, 7. Augusta 2013, 20:25

Chtel sem vyzkouset tu z inzeratu, ale pan mi napsal ze uz ji prodal. coz je smula :( Takze ted nevim co dělat. Asi s tim bohuzel budu muset to chorvatsko pretrpet.a pak co dal?

PeqpeK

Streda, 7. Augusta 2013, 21:37

Lathy napísal:
Chtel sem vyzkouset tu z inzeratu, ale pan mi napsal ze uz ji prodal. coz je smula :( Takze ted nevim co dělat. Asi s tim bohuzel budu muset to chorvatsko pretrpet.a pak co dal?

to je velka skoda :(
na tvojom mieste by som skusal googlit, napr na ebay som nasiel firmu, ktora sa venuje repasu tychto regulacii
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Gear-Actu ... ec&vxp=mtr
alebo vyhladat niekoho v CR/SR, kto sa tymto veciam venuje
bola by skoda menit cele turbo kvoli tomu!

Dave320
Auto: BMW 320d

Nedeľa, 11. Augusta 2013, 17:34

Co já vím tak repase turb a nastavování actuatoru se zabývá firma na Slovensku a to SB Turbo v Nitre, link: http://www.sb-turbo.wbl.sk/Kontakt-.html
Udajně mají jediny ATD-1 na slovensku a v cechach, kterým lze actuator nastavit, taky se zabývají repasí turb a třeba budou mít i nějaký ten actuator na prodej. Každopádně jsem na ně slyšel jen kladné reference a doporučení s velmi profesionalni praci.
Zkus se tam zeptat a uvidíš za to nic nedáš.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 15. Augusta 2013, 10:26

niektoé actuatory opravy viem riešiť aj ja...treba info do PM....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Dave320

Sobota, 17. Augusta 2013, 13:26

Lathy, tak pak dej info jak jsi dopadl, co vše se měnilo atd. určo se to hodí více lidem pro pozdější případ.
TT-Smik, prosím tě hoď mě do SZ info ohledně oprav toho actuatoru, co a jak, kdyby náhodou ať vím.

Díky Dave

Lathy
Autor témy

Utorok, 20. Augusta 2013, 14:42

Zdravim!
Tak sem se uspěšně vratil z chorvatska. Auto jelo celou dobu uplně normálně 1500 km a žádný problém. Tak už vážně nevím jestli si to auto ze mě nedělá srandu :D
Každopádně to zatim řešit nebudu. Je možný, že to mohlo byt zatuhlé jelikož jezdím 90 % město.
Takže zatim tomu dam volný průběh a pokud to zase udělá budu to řešit.

PeqpeK

Utorok, 20. Augusta 2013, 14:48

Lathy napísal:
Zdravim!
Tak sem se uspěšně vratil z chorvatska. Auto jelo celou dobu uplně normálně 1500 km a žádný problém. Tak už vážně nevím jestli si to auto ze mě nedělá srandu :D
Každopádně to zatim řešit nebudu. Je možný, že to mohlo byt zatuhlé jelikož jezdím 90 % město.
Takže zatim tomu dam volný průběh a pokud to zase udělá budu to řešit.

preventivne by som to skusil nejakym sposobom premazat alebo co

Dave320

Utorok, 20. Augusta 2013, 17:51

Asi tak jak píše PeqpeK, promazal bych ty chyby a po nějaké době zase nechal načíst a pokud by se objevilo znova tak asi by byl problém.
Ale je dost možné že se třeba ta regulace rozchodila, pár lidí už to tady taky myslím psalo že na delší trase kde bylo auto pod větší zátěží než jen město to zase fungovalo.By mě zajímalo co to tedy způsobuje že to nejede a pak zase jede jak má.

PeqpeK

Streda, 21. Augusta 2013, 08:18

Dave320 napísal:
Asi tak jak píše PeqpeK, promazal bych ty chyby a po nějaké době zase nechal načíst a pokud by se objevilo znova tak asi by byl problém.
Ale je dost možné že se třeba ta regulace rozchodila, pár lidí už to tady taky myslím psalo že na delší trase kde bylo auto pod větší zátěží než jen město to zase fungovalo.By mě zajímalo co to tedy způsobuje že to nejede a pak zase jede jak má.

ja som myslel premazat fyzicky to tiahlo ;) vies moze sa tam dostat nejaka spina alebo co, clovek nikdy nevie

Dave320

Streda, 21. Augusta 2013, 15:44

A takhle myslel. Ale i na chybovém hlášení by to šlo asi poznat pokud by chodilo jak má tak se tam chyba asi už nezapíše a pokud nechodí tak tam bude zpět.

A musí se vymontovat turbo nebo to lze udělat na autě. Že bych ho taky radši tedy preventivně zkontroloval a promazal. Je na to nějaký fígl jak třeba tu regulaci odzkoušet na autě? Třeba rukou zkusit zda chodí nebo něco takového?
Jen tak prevetivně se mě zase nechce vytahovat turbo a zase zpět asi to nebude tak lehké, co?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní