... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

cecenec
Autor témy
Auto: BMW e91 320d
Kraj: Trenčiansky

Bateria na e91

Sobota, 17. Marca 2012, 20:04

Zdravim pani,mozno dementna otazka ale kde sa nahadza bateria a na co sluzi ten plus vyvod???pocitam ze du budu blbe komentare ale znesiem :-({|=
Bater

Užívateľov profilový obrázok
chch
Auto: E91 318i ED
Kraj: Trnavský

Re: Bateria na e91

Nedeľa, 18. Marca 2012, 05:43

Ahoj,

bateriu najdes v kufri. Po zdvihnuti podlahoveho dielca, vpravo odskrutkuj bajonetove poistky toho dielu kde je odkladaci priestor so sietkou. Pod nim je bateria. Davaj si velky pozor na pripadne zoskratovanie na kostru.

Neviem aky plus vyvod mas na mysli, ak ten trn v priestore motora s cervenou ciapockou, tak ten sluzi napriklad na pripajanie startovacich kablov.

cecenec
Autor témy

Nedeľa, 18. Marca 2012, 13:25

chch napísal:
Ahoj,

bateriu najdes v kufri. Po zdvihnuti podlahoveho dielca, vpravo odskrutkuj bajonetove poistky toho dielu kde je odkladaci priestor so sietkou. Pod nim je bateria. Davaj si velky pozor na pripadne zoskratovanie na kostru.

Neviem aky plus vyvod mas na mysli, ak ten trn v priestore motora s cervenou ciapockou, tak ten sluzi napriklad na pripajanie startovacich kablov.

Na zadu v kufri je bateria??? :wink: ano presne ten vyvod,dik za radu =D>

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring

Nedeľa, 18. Marca 2012, 15:01

Ja som ju tiež hľadal ako dement a až mechanik mi povedal kde je!

cecenec
Autor témy

Nedeľa, 18. Marca 2012, 18:53

Patkola1 napísal:
Ja som ju tiež hľadal ako dement a až mechanik mi povedal kde je!

hmm aj ja v predu vsade :wink: a je teda v zadu v kufri???

chch

Nedeľa, 18. Marca 2012, 19:31

cecenec napísal:
hmm aj ja v predu vsade :wink: a je teda v zadu v kufri???
cecenec, pisal som ti kde presne ju najdes. tvoja opakujuca sa otazka znamena, ze mi neveris, alebo si presne nepochopil z mojho popisu kde to presne je ?

cecenec
Autor témy

Nedeľa, 18. Marca 2012, 19:34

chch napísal:
cecenec, pisal som ti kde presne ju najdes. tvoja opakujuca sa otazka znamena, ze mi neveris, alebo si presne nepochopil z mojho popisu kde to presne je ?

chlape nepochopil som to presne kde to je....

chch

Nedeľa, 18. Marca 2012, 19:47

Zodvihni a vyber z auta tu pevnu podlahu kufra, pod ktorou su dalsie odkladacie priestory. Napravo uvidis, ze ten stenovy odkladaci diel, ktory ma sietku, je pripevneny dvoma ciernymi plastovymi bajonetmi. Plochym skrutkovacom alebo mincou ich vies potocit tak, ze vyskocia. Nasledne ten bocny diel vies vybrat. Bateriu najdes pod tym, este je nad nou plastove prekrytie, ale to uz dalej zvladnes.

cecenec
Autor témy

Nedeľa, 18. Marca 2012, 21:02

chch napísal:
Zodvihni a vyber z auta tu pevnu podlahu kufra, pod ktorou su dalsie odkladacie priestory. Napravo uvidis, ze ten stenovy odkladaci diel, ktory ma sietku, je pripevneny dvoma ciernymi plastovymi bajonetmi. Plochym skrutkovacom alebo mincou ich vies potocit tak, ze vyskocia. Nasledne ten bocny diel vies vybrat. Bateriu najdes pod tym, este je nad nou plastove prekrytie, ale to uz dalej zvladnes.

diky moc,uz som bol zufaly ale zajtra to pojdem kuk ako to tam vyzeraa...dIIK =D>

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 19. Marca 2012, 15:55

chch napísal:
Ahoj,

mozem sa ta opytat na startovanie cez kable? ako si spominal ten cerveny plus, tak ako presne by sa mali pripojit startovacie kable aby to bolo bezpecne aj pre jendo aj pre duhre auto? dakujem
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

chch

Pondelok, 19. Marca 2012, 20:38

mishiak napísal:
mozem sa ta opytat na startovanie cez kable? ako si spominal ten cerveny plus, tak ako presne by sa mali pripojit startovacie kable aby to bolo bezpecne aj pre jendo aj pre duhre auto? dakujem
Nie som odbornik, ale logika mi hovori, ze najprv by sa na oboch autach mala napojit kostra [-] ciernym kablom, na dake pevne neizolovane miesto v konstrukcii auta, potom auto ktore je 'darcom' treba nastartovat, pripojit cerveny kabel na trn v priestore motora [+], na oboch koncoch, popri tom davat SAKRA pozor na to, aby nedoslo ku skratu, nasledne nastartovat auto ktore neslo nastartovat. Po nastartovani opatrne odpojit kable. To 'opatrne' je mienene uplne vazne.

mishiak

Pondelok, 19. Marca 2012, 22:29

chch napísal:
Nie som odbornik, ale logika mi hovori, ze najprv by sa na oboch autach mala napojit kostra [-] ciernym kablom, na dake pevne neizolovane miesto v konstrukcii auta, potom auto ktore je 'darcom' treba nastartovat, pripojit cerveny kabel na trn v priestore motora [+], na oboch koncoch, popri tom davat SAKRA pozor na to, aby nedoslo ku skratu, nasledne nastartovat auto ktore neslo nastartovat. Po nastartovani opatrne odpojit kable. To 'opatrne' je mienene uplne vazne.

no v podstate mas pravdu teda logika by hovorila toto aj mne, len napr. na starsich autach pripajas priamo k baterii auta na +, a teda otazka je pri BMW bateriu obchadzas uplne a ides na ten cerveny + rovno a v druhom aute napr. na bateriu?
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

chch

Utorok, 20. Marca 2012, 06:57

Bateriu v ziadnom pripade neobchadzas, ked sa pripajas na ten trn v priestore motora. Ten trn je priamo na to urceny, comu napoveda aj jeho masivna konstrukcia, schopna preniest vela A. Predpokladam ze je priamo premosteny s pozitivnym vyvodom baterie. Na oboch autach odporucam pripajat kable na pripojny trn, manipulacia v priestore kufra priamo pri baterii je nepohodlna, moze lahko dojst ku skratu, je tam stiesneny priestor.

mishiak

Utorok, 20. Marca 2012, 13:06

presne tak som to myslel, jasne, ze bateriu neobchadzam, ved odkial by som zobral stavu :D
myslel som to tak, ze ju obchadzas, ze nemanipulujes s nou v kufri, ale len pod kapotou s vyvodmi 8)
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

eniac
Auto: E91 330xd M-Paket

Pondelok, 3. Októbra 2016, 21:21

Čaute, nechcem zakladať novú tému.

Nikde som v manuáli od auta nenašiel aká má ísť batéria do môjho auta.
Idem kupovať novú, lebo dnes ráno ledva pretočilo motorom.
Akú batériu teda máte v 330xd vy?
Aká maximálna dĺžka batérie sa tam zmestí? (Na nete je kopa rôznych rozmerov)
Akú značku preferujete? (okrem orig. BMW za 3x väčšiu cenu)
dik
Súčasnosť: E91 330d x-drive 2006 M-Paket
Ex1: E46 330xd Touring 2003
Ex2: E46 320i 1999

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných